Astroworld: Θεατές υπέβαλαν μήνυση εναντίον Travis Scott και διοργανωτών - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ιωάννα Τζανή
Astroworld: Θεατές υπέβαλαν μήνυση εναντίον Travis Scott και διοργανωτών - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Το τραγικό γεγονός ήταν «προβλέψιμο και αποτρέψιμο».

Αγωγή εναντίον του Travis Scott αλλά και της εταιρείας Live Nation και των διοργανωτών ScoreMore και ASM Global, υπέβαλε ο Manuel Souza, ένας θεατής ο οποίος παρακολούθησε τη συναυλία στο Τέξας που στις 5 Νοεμβρίου 2021 άφησε πίσω της οκτώ νεκρούς - εκ των οποίων ένα παιδί 14 ετών - και 25 τραυματίες.

Μετά την τραγωδία που συνέβη στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld, πολύς κόσμος έχει ξεσηκωθεί και απαιτεί να αποδοθούν ευθύνες. Σύμφωνα με τη μήνυση, η οποία κατατέθηκε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, το τραγικό γεγονός ήταν «προβλέψιμο και αποτρέψιμο».


https://www.instagram.com/p/CVyXOvhrfdi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η πρώτη επίσημη δήλωση του Travis Scott μετά τον θανάτο 8 ατόμων στο Astroworld Festival

«Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για τις αποτρόπαιες πράξεις»

Ο θεατής ισχυρίζεται ότι οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να «εξασφάλισουν ένα ασφαλές και θετικό περιβάλλον» για όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά «το κίνητρο για κέρδος σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των θεατών της συναυλίας και λόγω της ενθάρρυνσής τους για βία, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε μια βραδιά που υποτίθεται ότι ήταν για να διασκεδάσουμε».

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Manuel Souza «υπέστη σοβαρές σωματικές βλάβες όταν το ανεξέλεγκτο πλήθος στη συναυλία τον έριξε στο έδαφος και τον ποδοπάτησε».



«Οι τραυματισμοί του ενάγοντα ήταν το αναπόφευκτο και προβλέψιμο αποτέλεσμα της συνειδητής αγνόησης των κατηγορουμένων για τους ακραίους κινδύνους βλάβης των θεατών που κλιμακώνονταν ώρες νωρίτερα», αναφέρει χαρακτηριστικά η αγωγή.

Ο δικηγόρος του Manuel, Steve Kherkher, δήλωσε στο E! News τα εξής: «Ως υπερήφανοι κάτοικοι του Χιούστον, έχουμε αρρωστήσει μετά την καταστροφική τραγωδία που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής και όσοι προώθησαν και υποστήριξαν αυτή τη συναυλία, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις αποτρόπαιες πράξεις τους».

Και δεν είναι η μόνη αγωγή - Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Drake

Ο θεατής Kristian Paredes υπέβαλε επίσης αγωγή εναντίον του Travis Scott και του Live Nation, καθώς και των Drake και Harris County Sports & Convention Corporation, επικαλούμενος αμέλεια.

Σύμφωνα με τη μήνυση που εξασφάλισε το Ε! News, ο special guest της συναυλίας, Drake, φέρεται να «ανέβηκε στη σκηνή δίπλα στον Travis Scott και να συνέβαλε στο να ξεσηκωθεί το πλήθος» και «το πλήθος έγινε χαοτικό και άρχισε μια ταραχή αφήνοντας πίσω οκτώ νεκρούς και δεκάδες σοβαρά τραυματισμένους, συμπεριλαμβανομένου του Kristian Paredes».



Η απολογία Travis Scott και Kylie Jenner

Μια μέρα μετά το τραγικό συμβάν, ο Travis Scott απέτισε φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στη συναυλία του.

«Είμαι απολύτως συντετριμμένος από αυτό που συνέβη χθες το βράδυ», ανέφερε σε δήλωσή του στο Twitter. «Οι προσευχές μου απευθύνονται στις οικογένειες και σε όλους όσοι επηρεάστηκαν από αυτό που συνέβη στο Φεστιβάλ Astroworld. Το Houston PD έχει την απόλυτη υποστήριξή μου καθώς συνεχίζουν να εξετάζουν την τραγική απώλεια ζωής. Δεσμεύομαι να συνεργαστώ με την κοινότητα του Χιούστον για να θεραπεύσουμε και να στηρίξουμε τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε το Houston PD, το Fire Department και το NRG Park για την άμεση ανταπόκριση και την υποστήριξή τους. Σας αγαπώ όλους».

Η Kylie Jenner, η οποία περιμένει το δεύτερο παιδί της με τον διάσημο ράπερ, παρευρέθηκε στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld με την 3χρονη κόρη τους, Stormi Webster, και την αδερφή της Kendall Jenner. Μετά το περιστατικό, η τηλεπερσόνα έσπασε τη σιωπή της και ανέβασε ένα story στο Instagram, όπου έγραψε:

«Ο Travis κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με όλους όσi έχασαν τη ζωή τους, τραυματίστηκαν ή επηρεάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο από τα χθεσινά γεγονότα. Και επίσης με τον Travis που ξέρω ότι νοιάζεται βαθιά για τους θαυμαστές του και την κοινότητα του Χιούστον».

kylie jenner

Η 24χρονη πρόσθεσε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν γνωρίζαμε κανένα θάνατο μέχρι να βγει η είδηση ​​μετά το σόου και σε καμία περίπτωση δε θα συνεχιστούν τα γυρίσματα ή οι παραστάσεις».

Δες στη photo gallery φωτογραφίες από τη συναυλία και το σημείο της τραγωδίας.