Πλήρωσε να της σπάσουν τα πόδια! To στόρι Harding vs Kerrigan επαναλαμβάνεται 27 χρόνια μετά

Νατάσσα Σχοινά
Πλήρωσε να της σπάσουν τα πόδια! To στόρι Harding vs Kerrigan επαναλαμβάνεται 27 χρόνια μετά

Ο αθλητισμός βρίσκεται ξανά σε σοκ 27 χρόνια μετά την επίθεση της Harding στην Kerrigan.

Δεν μπορεί να το πιστέψει η αθλητική κοινότητα στη Γαλλία αυτό που συνέβη με παίκτρια της Paris Saint-Germain που συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης. Η Aminata Diallo κατηγορείται πως οργάνωσε την επίθεση που υπέστη η συμπαίκτριά της, Heira Hamraoui, για να πάρει μία θέση στην 11άδα.

Η επίθεση έλαβε χώρα το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου όταν η Hemraoui και άλλες δύο συμπαίκτριές της επέστρεφαν από δείπνο τους. Δύο άντρες τής επιτέθηκαν, την έσυραν έξω από το αμάξι και της επιτέθηκαν με λοστό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ράμματα στα χέρια και στα πόδια, να αποσυρθεί από τον αγώνα του Champions League και να την αντικαταστήσει η Diallo.

Αναμενόμενα στο μυαλό όλων ήρθε για άλλη μία φορά η ιστορία της Tonya Harding, της αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, 27 χρόνια μετά την επίθεση στη συναθλήτριά της, Nancy Kerring.



Η ιστορία της Tonya Harding

Η Tonya Harding σόκαρε την κοινή γνώμη και τον αθλητικό κόσμο το 1994 όταν ο πρώην σύζυγός της, Jeff Gillooly προσέλαβε έναν hitman να επιτεθεί στη Nancy Kerrigan στους προκριματικούς των Ολυμπιακών Αγώνων χτυπώντας τα γόνατά της ώστε να μην μπορεί να διαγωνιστεί.

Η Harding δήλωσε ένοχη και αποκλείστηκε για όλη της τη ζωή από το να συμμετάσχει στον αθλητισμό στην Αμερική. Έκτοτε, η αθλήτρια έχει παρουσιαστεί σε διάφορες εκπομπές, όπως Larry King Live, The Weakest Ling και Celebrity Boxing.

Τι συνέβη πριν τους Ολυμπιακούς του 1994

Η Tonya Harding είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Την προηγούμενη χρονιά, η αθλήτρια έγινε η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να κάνει triple axel στο πρωτάθλημα πατινάζ της Αμερικής στη Μινεσότα.



Τότε, όμως, η Tonya ήταν παντρεμένη με τον Jeff Gillooly που, μάλιστα, εκτελούσε και χρέη του μάνατζέρ της. Η αθλήτρια τον είχε κατηγορήσει για κακοποίηση και είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου δύο φορές μέχρι τελικά να χωρίσουν το 1993.

Η εντολή της επίθεσης

Ήταν Ιανουάριος του 1994 όταν ο Gillooly προσέλαβε τον Shane Stant να επιτεθεί στη συνάδελφο της Harding, Nansy Kerrigan. Δεν τη βρήκε, όμως, στη Μασαχουσέτη με αποτέλεσμα να κάνει μία διαδρομή 20 ωρών με το λεωφορείο μέχρι το Detroit. O Stant εντόπισε την Kerring και με ένα κλομπ 53 εκατοστών τη χτύπησε το δεξί της γόνατο, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από το Πρωτάθλημα.

harding kerrigan copy

Ο Stant παραδόθηκε στο FBI. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Harding γνώριζε για το έγκλημα και δήλωσε ένοχος για τη συμμετοχή του. Η Tonya στην αρχή αρνιόταν τα πάντα, όμως, άλλαζε συνέχεια τις καταθέσεις της. Στις 18 Ιανουαρίου του 1994, ένας πράκτορας του FBI τής είπε ότι ήξερε ότι έλεγε ψέματα και ότι περίμενε να της πει την αλήθεια. Εκείνη, τότε, ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της είναι ένοχος. Μερικές μέρες μετά, δήλωσε πως ήξερε περισσότερα και το μόνο της λάθος ήταν ότι δεν τα ανέφερε νωρίτερα.

Στις 16 Μαρτίου του 1994, καταδικάστηκε να συγκάλυψη εγκλήματος. Τρία χρόνια υπό επιτήρηση, πρόστιμο 100.000 δολαρίων, 500 ώρες κοινωνικής εργασίας, ψυχιατρική εξέταση και απομάκρυνση από τον αθλητισμό ήταν ανάμεσα σε αυτά που όρισε η απόφαση.

harding kerrigan5

Η χρηματοδότηση του εγκλήματος

Στις 21 Μαρτίου του 1994, το σώμα ενόρκων στο Portland παρουσίασε αποδείξεις για τη συμμετοχή και όχι μόνο τη γνώση της Harding στο έγκλημα. Αυτές ήθελαν την αθλήτρια να χρησιμοποιεί χρήματα του USFSA (US Figure Skating) για να χρηματοδοτήσει την επίθεση, κάτι που έδειξε ότι η Harding ήταν «ανακατεμένη από την αρχή ή πολύ κοντά σε αυτήν».

Δεν κατηγορήθηκε εκ νέου, ωστόσο, λόγω της συμφωνίας που είχε κάνει στις 16 Μαρτίου.

Η ζωή της μετά τη δίκη



Η εικονιζόμενη είναι μία πολύ διάσημη και σέξι ηθοποιός

tonya harding

Με το λανσάρισμα της ταινίας «I, Tonya», η Harding επανήλθε στο προσκήνιο το 2017 και την επόμενη άνοιξη, μάλιστα, διαγωνίστηκε και στο σόου «Dancing With The Stars».