Σασμός: Μαθιός και Αστέρης σε σύγκρουση για την Αργυρώ - Η Καλλιόπη λέει την αλήθεια για την Ανθούλα

Κατερίνα Μπούσιου
Σασμός: Μαθιός και Αστέρης σε σύγκρουση για την Αργυρώ - Η Καλλιόπη λέει την αλήθεια για την Ανθούλα

Πριν σκοτώσει τη Βασιλική, η Καλλιόπη λέει την αλήθεια στους γιούς της για την αιτία της βεντέτας. Και καταλαβαίνει πως ο γιός της είναι ο δολοφόνος του Στεφανή. 

Spoiler alert. Μεγάλες ανατροπές έρχονται στο Σασμό του Alpha. Και ξεκινούν από απόψε, όταν η Μαρίνα βρίσκει λιπόθυμη την Καλλιόπη και τη βοηθά. Η λιποθυμία της έρχεται όταν συνειδητοποιεί ότι ο λεβέντης της, ο Μαθιός της, έχει σκοτώσει το Στεφανή. Ο Μαθιός, παρόλο που μας συγκίνησε, όταν έκλαψε χθές στον ώμο του αδελφού του για τον έρωτά του στη Βασιλική, θα δούμε στα επόμενα επεισόδια να κάνει ακριβώς το αντίθετο όταν ο Αστέρης του εξομολογηθεί τα πάντα για την Αργυρώ. Τα δύο αδέλφια σε πόλεμο. Το πρώτο θύμα στην ιστορία μας θα είναι η Βασιλική την οποία θα δολοφονήσει η Καλλιόπη. Πριν από αυτό θα πρέπει να δώσει επιτέλους τις εξηγήσεις της για το πως ξεκίνησε η βεντέτα, όταν στο κατώφλι τους εμφανιστεί ο χαμένος της ανηψιός, ο Άγγελος.

MATHIOS KLAMA

Σασμός: Τα δάκρυα του Μαθιού και η αποκάλυψη για την εκταφή της Ανθούλας

«Μας χωρίζουν ποτάμια αίμα»

Η Καλλιόπη καταρρέει στο δρόμο, όταν καταλαβαίνει ότι ο Μαθιός ζούσε εδώ και 20 χρόνια με τον καημό του για τη Βασιλική. Μαύρες σκέψεις την κατακλύζουν. «Μέχρι που έφτασες λεβέντη μου;» αναρωτιέται και η απάντηση της θολώνει το μυαλό. Καταλαβαίνει ότι εκείνος είναι ο δολοφόνος του Στεφανή. Η Μαρίνα θα τη βρεί τυχαία και θα την πάει στο σπίτι της, καλώντας παράλληλα και το γιατρό. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο σπίτι του φονιά του άντρα της. «Φύγε. Τρίζουν τα κόκκαλα του Βασίλη μου που σε βλέπει. Μας χωρίζουν ποτάμια αίμα» της φωνάζει. Το ότι της έσωσε τη ζωή, περνά σε δεύτερη μοίρα.



Οι απειλές στη Βασιλική και η σύγκρουση Μαθιού και Αστέρη

Πριν καταρεύσει, η Καλλιόπη σε σύγχυση για το κακό που βρήκε το πρωτότοκό παλικάρι της, πηγαίνει ξανά στο κατώφλι της Βασιλικής η οποία παθαίνει σόκ με τις απειλές της. «Θα σε κάψω ζωντανή αν βρει καμιά συμφορά το γιό μου». Η Βασιλική δεν καταλαβαίνει ακόμη τι σημαίνει αυτό και τι είδους συμφορές είναι αυτές. Η καπετάνισσα Σταματάκη γίνεται αγνώριστη. Θέλει να προστατέψει το Μαθιό. «20 χρόνια λεβέντη μου. Πως άντεξες; Τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις;» αναρωτιέται φωναχτά. Ο οποίος λεβέντης της και λόγω του κλονισμού της υγείας της μάνας του, αναγκάζεται να επιστρέψει στο σπίτι. Για να βρεθεί αντιμέτωπος μαζί της όταν λάβει την κρίσιμη ερώτηση για τη δολοφονία του Στεφανή. Όχι, φυσικά και δεν θα της το αποκαλύψει.



Αποκαλύψεις θα έχουμε στο μέτωπο του Αστέρη. Η Στέλλα θα αποδειχθεί χειρότερη δολοπλόκα και από τη Θοδώρα. Θα συναντήσει τυχαία τον Αστέρη και την Αργυρώ, οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν αν αιτία της αναταραχής της Καλλιόπης είναι γιατί έμαθε το δικό τους δεσμό. Η πρώην όμως αρραβωνιαστικιά του, χωρίς περιστροφές ξεκινά και εκείνη τις απειλές. Φωτογραφίζει το ζευγάρι σε τρυφερές στιγμές και τους λέει ξεκάθαρα πως θα στείλει τις φωτογραφίες στην Καλλιόπη. Πόσα θα αντέξει και εκείνη ακόμη; Μας προέκυψε και...παπαράτσι η Στέλλα. Τότε είναι που ο Αστέρης ανοίγει την καρδιά του στο Μαθιό. Που να ήξερε όμως....Αντί να πάρει παρόμοια συμπαράσταση, όπως έκανε εκείνος με τη Βασιλική, ο Μαθιός γίνεται έξαλλος. Είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να αποδεχθεί. Σε αυτό με την Καλλιόπη είναι όμοιοι. Η τιμή της οικογένειας πρέπει να προστατευτεί. Όχι μόνο συγκρούονται αλλά έρχονται στα χέρια. Για πρώτη φορά.

mathios asteris

Καλλιόπη part three

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα συγκλονιστικά, πάλι η Καλλιόπη, σε μια επίσκεψη στο ιατρείο του Άγγελου, θα δεί τη φωτογραφία με την Ανθούλα. Τρίτο σοκ. Θα δει επίσης το σταυρό που της χάρισε για το γιό της (το είχαμε δεί σε ένα flashback στο παρελθόν) πάνω στον τάφο της. Οι συνειρμοί γίνονται αυτόματα. Και το κουδούνι της χτυπά και βλέπει ξαφνικά τον γιατρό μπροστά της, ο οποίος ανακοινώνει παρουσία του Μαθιού και του Αστέρη πως είναι ανηψιός της και ξάδελφός τους.


https://www.instagram.com/p/CWTlLm7BqZd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Είναι καιρός πλέον η Καλλιόπη να μαρτυρήσει όλα τα μυστικά του παρελθόντος. Όλα; Όχι όλα. Για το δικό της μερίδιο ευθύνης, για το ότι δεν σταμάτησε τον άντρα της από το να ζητήσει εκδίκηση από τον Βρουλάκη, δεν θα πεί κουβέντα. Και για πολλά άλλα που μεσολάβησαν.

Έχουμε τόσα επεισόδια μπροστά μας άλλωστε για να τα μάθουμε και εμείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παλιά Πληγή: Το τραγούδι για τη Βασιλική από τον Σασμό και τη σχέση με τον Μαθιό και το ρεκόρ

Spoiler Σασμός: Ο Μαθιός ύποπτος για το θάνατο της Βασιλικής και ο Αστέρης μπαίνει φυλακή