Συνέβη και αυτό: Ο Daniel Craig θα βραβευτεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ ως αληθινός κατάσκοπος

Κατερίνα Μπούσιου
Συνέβη και αυτό: Ο Daniel Craig θα βραβευτεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ ως αληθινός κατάσκοπος

Ο κινηματογραφικός James Bond παίρνει μια σπάνια διάκριση για λίγους και εκλεκτούς της κατασκοπείας. 

Cinema Vs Reality. Ο πράκτορας 007 ο γοητευτικός James Bond, είναι πια ταυτισμένος με τον Daniel Craig. Μετά από 5 ταινίες και με κύκνειο άσμα του σε αυτό το ρόλο την ταινία No Time to Die, ήρθε η ώρα να αποσυρθεί ως βετεράνος της κινηματογραφικής κατασκοπείας. Όμως στην πατρίδα του, τη Μεγάλη Βρετανία, θεωρείται πια ένα σύμβολο. Και η βασίλισσα Ελισάβετ με την οποία γνωρίστηκε την εποχή που γύρισαν μαζί το βίντεο της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, αποφάσισε να τον τιμήσει με μια ύψιστη διάκριση την οποία ούτε ένας απλός πολίτης, αλλά ούτε ένας ηθοποιός, δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής.



Τελικά μήπως ήταν αληθινός κατάσκοπος;

Η απόφαση ελήφθη και ο βρετανός ηθοποιός Daniel Craig, θα λάβει σε ειδική τελετή το παράσημο του Τάγματος του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Μιχαήλ, τα οποία δίδονται μόνο με την έγκριση της βασίλισσας Ελισάβετ. Είναι πάρα πολύ σπάνιο όπως αναφέρει και η εφημερίδα Daily Mail, να δοθεί σε έναν ηθοποιό, γιατί σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, το μετάλλιο δίνεται σε πολίτη που δεν είναι στρατιωτικός, αλλά έχει προσφέρει ύψιστη διπλωματική ή εθνική βοήθεια για τη χώρα του, σε άλλη χώρα, για την διασφάλιση των αμυντικών και εθνικών συμφερόντων και την αφοσίωσή του στο στέμμα και τη μοναρχία. Με αυτό μάλιστα το παράσημο έχουν τιμηθεί πρώην κατάσκοποι και διπλωμάτες, για αυτό το λόγο το λαμβάνει και ο Daniel Craig. Οι Βρετανοί όπως καταλαβαίνετε, τον αντιμετωπίζουν ως αληθινό κατάσκοπο που ουκ ολίγες φορές βρέθηκε σε αποστολές για το καλό της πατρίδας του. Απίστευτο;



Η ανακοίνωση των ονομάτων τα οποία η βασίλισσα Ελισάβετ προορίζει για αυτή την ύψιστη τιμή, γίνεται παραδοσιακά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και αργότερα, θα ανακοινωθεί πότε θα γίνει η επίσημη παρασημοφόρηση σε ειδική ιδιωτική τελετή στο παλάτι. Για την ιστορία, η τελευταία του ταινία ως James Bond για τον Daniel Craig, αποτέλεσε και μια μεγάλη εμπορική επιτυχία, αφού μέχρι στιγμής, παραμένει στην κορυφή των εισπράξεων για το 2021. Βέβαια όλοι οι σινεφίλ περιμένουν με αγωνία από την εταιρεία παραγωγής και την ανακοίνωση του ονόματος του ηθοποιού που παίρνει τη σκυτάλη από τον Craig ως ο νέος James Bond.


https://www.instagram.com/p/CYEa2INj3sT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιος Henry Cavill; Ο επόμενος James Bond μπορεί να είναι και ο Tom Holland

Ο James Bond δε θα είναι γυναίκα! Η παραγωγός του 007 αποκαλύπτει το προφίλ του νέου ηθοποιού

Ποιος θα γίνει ο νέος James Bond μετά τον Daniel Craig; Τα στοιχήματα δίνουν τον νικητή

Photo credits Associated Press