Χρόνια πολλά Michelle Obama! 5 facts που δεν γνώριζες για την πιο δημοφιλή Πρώτη Κυρία

Κατερίνα Μπούσιου
Χρόνια πολλά Michelle Obama! 5 facts που δεν γνώριζες για την πιο δημοφιλή Πρώτη Κυρία

Σήμερα κλείνει τα 58 της χρόνια και έχουμε 5 άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής της. Γιατί έγινε μέλος σε ομάδα πλεξίματος; Πόσες φορές θέλησε να παρατήσει τον σύζυγό της και πρόεδρο των ΗΠΑ; Γιατί ξυπνά κάθε πρωί στις 4.30;

Στην συνείδηση των Αμερικανών, παραμένει ακόμη Πρώτη Κυρία, παρόλο που έχουν περάσει ήδη πέντε χρόνια από τότε που έκλεισε πίσω της την πόρτα του Λευκού Οίκου. Η δημοφιλία της ξεπέρασε κάποια στιγμή την δημοφιλία του πλανητάρχη συζύγου της Barack Obama και μαζί αποτελούν το πιο πολυσυζητημένο προεδρικό ζευγάρι από την εποχή του Τζόν και της Τζάκι Κέννεντι. Υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα για να θαυμάσεις από όσα έχει κάνει και άλλα τόσα για να εκτιμήσεις και να αισθανθείς πως είναι μία από εμάς, ως γυναίκα ως σύζυγος και ως μητέρα. Ακόμη και με το χιούμορ που αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις στη ζωή της.



Πρωινό ξύπνημα από τις 5.30

Εντάξει, φαίνεται εξαρχάς τραβηγμένο, αλλά θέλει να ξεκινά η μέρα της νωρίς και να αφιερώνει τουλάχιστον 45 λεπτά στη γυμναστική της ότι και να γίνει: «Θέλω να είμαι υγιής, δεν το διαπραγματεύομαι, γιατί θέλω να χαρώ τα 70 μου ή τα 80 μου χρόνια». Προτιμά τις ασκήσεις με βάρη, κάνει αεροβική και γιόγκα, τζόκινγκ και κολυμπά με τέτοια πειθαρχία που θα την ζήλευε επαγγελματίας αθλητής.



Η κατάθλιψη και το πλέξιμο

Μία γυναίκα τόσο δραστήρια όπως εκείνη, φαντάζει αδύνατον να περιοριστεί στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της. Για αυτό και την περίοδο της καραντίνας, δοκιμάστηκαν τα ψυχικά της όρια σε σημείο ακόμη και κατάθλιψης: «Κάποια στιγμή ο αέρας στο σπίτι έγινε πνιγηρός», όπως δήλωσε. Το αντίδοτο δεν ήταν ψυχοθεραπείες, ούτε φαρμακευτική αγωγή, αλλά το... πλέξιμο. Άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μέσω internet, μέχρι που έγινε και μέλος ομάδας πλεξίματος, αλλά με ψευδώνυμο για να μην την καταλάβουν. Και όχι απλά λειτούργησε, αλλά δημιούργησε και στοκ κασκόλ και πουλόβερ για όλη την οικογένεια.



Τα συζυγικά καβγαδάκια με τον Πρόεδρο

«Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να πετάξω τον Barack από το παράθυρο» θα πεί χαριτολογώντας σε ένα podcast πριν από 2 χρόνια, όταν της ζήτησαν να πει σε νέα ζευγάρια μερικές συμβουλές για το πως ένας γάμος θα κρατηθεί ζωντανός και θα ξεπεράσει τα προβλήματα, ειδικά την περίοδο που αποκτήσουν παιδιά. Για να συμπληρώσει: « Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτείσαι. Και αυτές οι περίοδοι μπορεί να κρατήσουν για καιρό. Μπορεί να διαρκέσουν χρόνια. Aν τα είχα παρατήσει και είχα φύγει στις δύσκολες στιγμές θα είχα χάσει και όλη την ομορφιά που υπήρχε στο γάμο μας»


https://www.instagram.com/p/CE62PtMAWTB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Michelle παραδέχτηκε πως με τον σύζυγό της επισκέφτηκαν και σύμβουλο γάμου, πριν εκείνος γίνει Πρόεδρος για να βρούν τις ισορροπίες τους. Και φυσικά τα κατάφεραν. Φαίνεται από τα 30 χρόνια γάμου που θα κλείσουν φέτος τον Οκτώβριο, αλλά και από τα δάκρυα του Barack στην τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος μιλώντας για εκείνη: «Tα τελευταία χρόνια δεν ήσουν μόνο η γυναίκα μου, η μητέρα των παιδιών μου, αλλά υπήρξες η καλύτερη μου φίλη. Πήρες ένα ρόλο που δεν ζήτησες και τον έκανες δικό σου. Με χάρη, με στυλ, με γνώση και με χιούμορ. Έκανες τον Λευκό Οίκο το μέρος που ανήκει σε όλους».



Η μόνη Πρώτη Κυρία με τόσους celebrities κολλητούς

Η ενασχόληση της με την πολιτική αλλά και τα κοινωνικά προγράμματα στα οποία είναι ακόμη επικεφαλής μέσω του Ιδρύματος του συζύγου της, για την εκπαίδευση, την διατροφή και τις κοινωνική ισότητα των γυναικών, την είχαν φέρει κοντά σε αρκετές διασημότητες του Hollywood με τους οποίους έγινε φίλη και μετά την χρυσή περίοδο του Λευκού Οίκου. Στενοί της φίλοι είναι η Ellen De Generes, η Jennifer Aniston, ο George Clooney με τη σύζυγό του, την Ophra Winfrey, η Scarlett Johansson αλλά και η Sharon Stone. Και φυσικά έχει τις καλύτερες σχέσεις με την νυν Πρώτη Κυρία Jill Biden την οποία θαυμάζει απεριόριστα.


https://www.instagram.com/p/CPq-z1uLxjW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Έχει φορέσει το ακριβότερο φόρεμα Πρώτης Κυρίας

Από την πρώτη χρονιά που βρέθηκε στον Λευκό Οίκο, έφερε έναν άλλο αέρα με το ιδιαίτερο στυλ της. Αλλά αυτό το Versace φόρεμα των 12 χιλιάδων δολλαρίων που φόρεσε την τελευταία χρονιά σε μια επίσημη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού, ήταν το πιο ακριβοπληρωμένο που φόρεσε ποτέ Πρώτη Κυρία και εκείνο που συζητήθηκε περισσότερο για το κόστος του και αν χρησιμοποιήθηκαν δημόσιοι πόροι για να το αγοράσει. Η Michelle μέσω των συνεργατών της αποκάλυψε πως ήταν μέρος των προσωπικών της εξόδων και κατόρθωσε να επισκιάσει ακόμη και την Τζάκι Κέννεντι που θεωρούνταν μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Πρώτη Κυρία που έχει ξοδέψει περισσότερα για την γκαρνταρόμπα της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Angelina Jolie και η Michelle Obama είναι οι γυναίκες που αγαπήθηκαν περισσότερο το 2021

Michelle Obama: Ποιο είναι το μυστικό της νεανικής και σφριγηλής επιδερμίδας της;

Η Michelle Obama αποκάλυψε την κακή συνήθεια που απέκτησαν οι κόρες της μέσα στην καραντίνα