12 celebs που μίλησαν για τη σεξoυαλική κακοποίηση που υπέστησαν και συγκλόνισαν

12 celebs που μίλησαν για τη σεξoυαλική κακοποίηση που υπέστησαν και συγκλόνισαν

Διάσημες γυναίκες μίλησαν ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχουν υποστεί. 

Δεν είναι λίγες οι διάσημες γυναίκες που βρήκαν τη δύναμη και μίλησαν δημόσια για τον βιασμό ή τη σεξουαλική κακοποίηση που έχουν υποστεί. Οι ιστορίες τους και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν τη δική τους τραυματική εμπειρία, έδωσαν βήμα και σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για τις δικές τους περιπτώσεις, παρενόχλησης ή κακοποίησης που είχαν υποστεί.

H Demi Lovato

Η Demi Lovato ήταν ένα από τα κορίτσια που μίλησαν ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχουν υποστεί.



Στο ντοκιμαντέρ της Dancing with the Devil, η τραγουδίστρια και ηθοποιός αποκάλυψε ότι είχε βιαστεί στην εφηβεία της σε ηλικία 16 ενώ ήταν η πρώτη φορά που έκανε σεξ. Ο βιαστής ήταν επίσης έφηβος και ηθοποιός του Disney Channel, η Lovato τον σταμάτησε, του εξήγησε ότι δεν είχε ολοκληρωμένες επαφές και δεν ήθελε η πρώτη της φορά να είναι με αυτόν τον τρόπο, αλλά εκείνος συνέχισε και τη βίασε. Η Demi βιάστηκε για δεύτερη φορά το 2018 όταν κατέρρευσε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Όπως αποκάλυψε στο ντοκιμαντέρ της πριν να καταρρεύσει, ο dealer την βίασε.

Η Alyssa Milano

Μία από τις πρώτες γυναίκες που μίλησαν για την σεξουαλική κακοποίηση που έχουν υποστεί, ήταν η Alyssa Milano το 2017 η οποία μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε όταν ήταν έφηβη.

H Lena Dunham

H ηθοποιός Lena Dunham μοιράστηκε την ιστορίας της σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη στο βιβλίο της Not That Kind of Girl όπου και εξήγησε πως η ίδια μετανιώνει για το αλκοόλ που είχε καταναλώσει εκείνο το βράδυ και για το γεγονός πως δεν κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία ή το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούσε.



H Lady Gaga

Η Lady Gaga είναι μία από τις διάσημες που συγκλόνισε μιλώντας για τον βιασμό που υπέστη σε ηλικία 19 ετών. Μιλώντας στο Vanity Fair η τραγουδίστρια και ηθοποιός είχε εξηγήσει πως ο χρόνος δεν είχε γιατρέψει τις πληγές της και είχε τονίσει πως πίστευε πως ήταν το ντύσιμό τη εκείνο που την έφερε στην κατάσταση αυτή. Η Gaga τόνισε πως μετά από χρόνια θεραπείας κατάφερε να μπει στον δρόμο της επούλωσης.

Η Amy Schumer

Όταν το 2016 προωθούσε το βιβλίο της The Girl With the Lower Back Tattoo, η ηθοποιός Amy Schumer αποκάλυψε πως είχε βιαστεί από σύντροφό της όσο κοιμόταν. Η ίδια δεν ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία γιατί αγαπούσε τον βιαστή της.

H Viola Davis

Η βραβευμένη με Όσκαρ Viola Davis αποκάλυψε πως η ίδια, η μητέρα, οι αδερφές και η κολλητή της έχουν ένα κοινό, έχουν επιζήσει σεξουαλικής παρενόχλησης.

H Evan Rachel Wood

Η ηθοποιός Evan Rachel Wood είχε αποκαλύψει στο περιοδικό Rolling Stone πως έχει βιαστεί δύο φορές, την μια από έναν πρώην σύντροφό της κι ακόμα μία από έναν ιδιοκτήτη μπαρ και είχε εξηγήσει πως δεν ζούμε σε μια εποχή που δεν πρέπει να σιωπούμε άλλο.

Η Oprah Winfrey



Η Oprah Winfrey ήταν από τις πρώτες γυναίκες στην τηλεόραση που μίλησαν για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. Η 67χρονη είχε αποκαλύψει πως από τα δέκα της χρόνια, μέχρι και τα 12 είχε κατ εξακολούθηση βιαστεί από έναν 19χρονο ξάδερφό της, ενώ η ίδια δεν γνώρισε καν πως είναι το σεξ.

H Μadonna



H Μadonna μίλησε το 2013 για τον βιασμό που υπέστη στα 19 όταν είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη αλλά δεν κατήγγειλε ποτέ το περιστατικό γιατί ένιωθε ταπεινωμένη.

H Jane Fonda

H Jane Fonda έχει αποκαλύψει πως ως παιδί έχει υποστεί πολλές φορές παρενόχληση, έχει απολυθεί από δουλειά γιατί δεν κοιμήθηκε με το αφεντικό της και έχει βιαστεί σε νεανική ηλικία. Αυτός ήταν και ο λόγος που δημιούργησε το 2001, το Κέντρο Αναπαραγωγικής Υγείας Εφήβων για να βοηθήσει τα θύματα βιασμού να καταλάβουν πως δεν είναι δικό τους σφάλμα αυτό που τους συνέβη.

H Rose McGowan

H Rose McGowan ήταν ανάμεσα στις ηθοποιούς που κατήγγειλαν τον Harvey Weinstein με την ίδια να αποκαλύπτει πως ο παραγωγός την βίασε



Η Kesha

Η Kesha αποκάλυψε το 2014 πως ο παραγωγός Dr Luke την έσυρε και τη βίασε μέσα στο στούντιο του, ενώ μετά την αποκάλυψή της κι άλλες τραγουδίστριες μίλησαν για την κακοποίηση που είχαν υποστεί από τον ίδιο άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

House of Gucci: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις τη νέα ταινία του Ridley Scott

H Lady Gaga και ο Bradley Cooper αποκάλυψαν την αλήθεια για τη σχέση τους

Κι όμως, η θλιβερή ανάμνηση του βιασμού βοήθησε τη Lady Gaga στον ρόλο της για το House of Gucci