Η Τάμτα θυμήθηκε τα παιδικά χρόνια με τον πόλεμο στη Γεωργία (photos)

Πατούλια Κατερίνα
Η Τάμτα θυμήθηκε τα παιδικά χρόνια με τον πόλεμο στη Γεωργία (photos)

Η Τάμτα μαζί με τη μητέρα της και την κόρη της έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την στήριξη του λαού της Ουκρανίας.

Στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, η συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον λαό της Ουκρανίας.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας και ανάμεσα στον απλό κόσμο, το παρών έδωσαν και πολλοί επώνυμοι.

Η Τάμτα θυμήθηκε τις δικές της δύσκολες στιγμές

Εκεί βρέθηκε και η τραγουδίστρια Τάμτα μαζί με την μητέρα της και την κόρη της Άννυ και η 41χρονη Τάμτα θυμήθηκε τα παιδικά της χρόνια, τα οποία βίωσε μέσα στον πόλεμο στη γενέτειρά της Γεωργία.

«Ιδιαίτερα στενάχωρη μου είναι η εικόνα της μαμάς μου στην σημερινή διαδήλωση. Με το ίδιο πάθος για τον ίδιο λόγο…Όπως όλα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο», έγραψε χαρακτηριστικά η Τάμτα, η οποία στις συνεντεύξεις της έχει μιλήσει για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια.


https://www.instagram.com/tv/CHc-NgZATly/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Όταν ήμουν μικρή, 10-11 ετών, δεν είχαμε ρεύμα στο σπίτι ούτε τηλεόραση επομένως. Πήγαινα στο σπίτι των ξαδέρφων μου τα Σαββατοκύριακα για να βλέπω τηλεόραση και Mtv, έβλεπα τη Madonna. Kαι ξαφνικά περνάνε κάποια χρόνια και βλέπω τη Μαντόνα μπροστά μου. Είναι εμπειρία και πώς θα ζεις όλο αυτό που συμβαίνει» είχε αναφέρει η τραγουδίστρια το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Τάμτα Γκοντουάτζε.

Η Τάμτα μεγάλωσε με τη μητέρα της και τον μικρότερο ετεροθαλή αδελφό της, Βλαντιμίρ.

Όπως η Τάμτα είχε εξομολογηθεί τα παιδικά της χρόνια ήταν φτωχικά:

«Δεν έχω ωραίες αναμνήσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ δύσκολο να ταυτιστεί ένας άνθρωπος με αυτές τις καταστάσεις, αν δεν έχει ακούσει ή δεν έχει διαβάσει στην Ιστορία τι έχει συμβεί. Ήταν επώδυνα τότε, για όλες τις πρώην σοβιετικές χώρες. Στη Γεωργία είχαμε πολλά θέματα επιβίωσης. Ήμασταν στην εμπόλεμη ζώνη, επί της ουσίας, ενώ είχαμε παράλληλα εμφύλιο πόλεμο. Το έζησα από την ηλικία των εννέα ετών έως τα δεκατέσσερα. Μετά τις έξι το απόγευμα δεν έβγαινε άνθρωπος έξω. Σε κάθε γωνία στέκονταν οπλισμένοι στρατιώτες. Υπήρχαν τανκς στους δρόμους.


https://www.instagram.com/p/CafpsypMXqR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σκέψου ότι παίρναμε το ψωμί με κουπόνι. Υπήρχαν ατέλειωτες ουρές για το ψωμί. Αν δεν ήσουν από το πρωί στην ουρά, προκειμένου να πάρεις μια καλύτερη θέση, υπήρχε πιθανότητα να μη λάβεις ούτε αυτό το υποτυπώδες αγαθό, γιατί δεν έφτανε για όλους. Γινόταν πόλεμος. Ξέρω ότι είναι πολύ άσχημες οι συνθήκες για όλο τον κόσμο αυτήν τη στιγμή, ταυτόχρονα θέλω να τους πω ότι υπάρχουν ακόμα πιο οδυνηρές και τραυματικές καταστάσεις από τις οποίες τελικά βγήκαμε αλώβητοι. Με όπλισε με δύναμη αυτή η κατάσταση να μην τα παρατώ, να παλεύω και να κρατώ ακλόνητη την πεποίθησή μου, ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Ήταν μια εκπαίδευση για τη ζωή μου. Όποτε βιώνω κάτι περίπλοκο και σοβαρό, υπενθυμίζω στον εαυτό μου: Θυμήσου εκείνες τις ημέρες. Παρατήρησε τι έχεις περάσει. Και όμως κατάφερες να πας στο επόμενο στάδιο. Θα τελειώσει και η τωρινή δυσκολία. Δεν μένω ποτέ σε σκοτεινούς δρόμους στη ζωή. Προχωρώ, γιατί γνωρίζω ότι λίγο παρακάτω θα υπάρχει σίγουρα ένα φωταγωγημένο σημείο», είχε πει χαρακτηριστικά η Τάμτα.

Το παρών στη συγκέντρωση για την Ουκρανία πέρα από την Τάμτα με την οικογένειά της, έδωσαν και άλλοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου ανάμεσά τους οι: Αποστόλης Τότσικας, Ρούλα Ρέβη, Τόνια Σωτηροπούλου, Κωστής Μαραβέγιας, Γιώργος Χρανιώτης, Ζενεβιέβ Μαζαρί αλλά και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Θα κρατήσουμε την Ουκρανία ζωντανή» - Οι γυναίκες παίρνουν τα όπλα (και τη μοίρα) στα χέρια τους

Οι νικητές στα Βραβεία SAG, ο Bradley Cooper ξανά με τη Lady Gaga και ο πόλεμος στην Ουκρανία