Η Τζένη Μπαλατσινού μιλάει για τη μητρότητα στα 50 και απορρίπτει τις επιταγές της κοινωνίας

Η Τζένη Μπαλατσινού μιλάει για τη μητρότητα στα 50 και απορρίπτει τις επιταγές της κοινωνίας
Δε χωράνε πια στερεότυπα στην κοινωνία.

Η Τζένη Μπαλατσινού είναι μία γυναίκα που ποτέ δεν είχε ενδοιασμούς να εκφραστεί για τα πράγματα στα οποία πιστεύει. Όταν μαθεύτηκαν για πρώτη φορά τα νέα της τέταρτης εγκυμοσύνης, αρκετοί ήταν εκείνοι που μπήκαν στη διαδικασία να σχολιάσουν το γεγονός ότι επέλεξε να ξαναγίνει μαμά στα 50 της. Η Μπαλατσινού κρατούσε χαμηλό προφίλ, ακόμα και όταν αποφάσισαν να παντρευτούν με τον Βασίλη Κικίλια το καλοκαίρι του 2019. Ποτέ δεν ήταν ένας άνθρωπος που έπαιρνε ευχαρίστηση από το να προβάλλει την προσωπική του ζωή.

Η Τζένη Μπαλατσινού δεν πιστεύει σε στερεότυπα

Πρόσφατα, η Μπαλατσινού μίλησε στη Vogue σχετικά με τη μητρότητα στα 50 και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με τα ταμπού που ακόμη υπάρχουν για το αν μία γυναίκα «πρέπει» ή δεν «πρέπει» να γίνεται μαμά σε αυτήν την ηλικία.

«Να νιώσει ότι είναι έτοιμη, ότι ήρθε η στιγμή. Μπορεί να κάνει παιδί στα 20 μπορεί και στα 50. Μπορεί να θέλει να συμπορεύεται με έναν σύντροφο χωρίς παιδί ή να αποκτήσει παιδί χωρίς σύντροφο. Η ευθύνη του να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί είναι πολύ μεγάλη και, όταν μία γυναίκα το νιώθει συνειδητά αυτό, είναι καταλυτικό για οποιαδήποτε φοβία. Δε χρειάζεται κάτι άλλο. Δεν ορίζουν πλέον οι επιταγές της κοινωνίας αν και πότε θα κάνει μία γυναίκα παιδί», είπε η Μπαλατσινού.




Η ανάρτηση για το 4ο παιδί

«Σε μία από τις πιο απαιτητικές περιόδους, με μάχες καθημερινές στη ζωή όλων μας, έρχεται ένα δώρο Θεού να φωτίσει τη ζωή μας με την Τζένη. Η οικογένεια μας μεγαλώνει @jennybalatsinou ❤ Είμαστε ευτυχείς, γεμάτοι αγάπη και ευγνωμοσύνη», έγραψε στο Instagram του ο πολιτικός και εν ενεργεία υπουργός Τουρισμού.



Γιατί δεν πήρε τα ονόματα των συζύγων της;

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με την απόφασή της να μην προσθέσει τα επίθετα των συζύγων της ή να αλλάξει το δικό της, η Μπαλατσινού απάντησε: «Ισχύει, απλώς δεν ήταν σκοπός μου να προσθέσω ακόμα ένα επώνυμο, πόσο μάλλον να αλλάξω το δικό μου. Ξεκίνησα, άλλωστε, να εργάζομαι από πολύ μικρή και πάντα στηριζόμουν στα πόδια μου. Γενικότερα δεν πίστευα και δεν πιστεύω στην κυρία του κυρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Τζένη Μπαλατσινού έντυσε τον γιo της για τις Απόκριες και ο μικρός είναι γλυκύτατος

Τζένη Μπαλατσινού: Το τρυφερό μήνυμα για τα γενέθλια της κόρης της Αλεξάνδρας

Τζένη Μπαλατσινού: «Πήρα άδεια από τις κόρες μου για να πω το ναι στον Κικίλια» (video)