Ο Sean Penn επέστρεψε από την Ουκρανία και διηγείται την τρομακτική ιστορία διάσχισης των συνόρων

Νατάσσα Σχοινά
Ο Sean Penn επέστρεψε από την Ουκρανία και διηγείται την τρομακτική ιστορία διάσχισης των συνόρων
Ο ηθοποιός μίλησε για τα βιώματά του, για την εγκατάλειψη του αυτοκινήτου στην άκρη του δρόμου και για τις ατελείωτες ουρές στην αναμονή.

Ενώ η φρενίτιδα και οι αποτρόπαιες εικόνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονται, ο Sean Penn, που ήταν εκεί με συνεργείο για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το χρονικό των γεγονότων, εδώ και μερικές μέρες έχει επιστρέψει.

Ήδη από τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, ξέραμε πως ο ηθοποιός αναγκάστηκε να περπατήσει για ώρες ώστε να καταφέρει να διασχίσει τα σύνορα και να βγει από τη χώρα, όμως, τώρα, ο βραβευμένος με Όσκαρ Penn μίλησε στο «Anderson Cooper 360°» και διηγήθηκε αναλυτικά την «τρομακτική», όπως την αποκάλεσε, ιστορία που του συνέβη.

Οι ατελείωτες ουρές των αυτοκίνητων ανάγκασαν τον Sean Penn να το εγκαταλείψει

Ο 61χρονος ηθοποιός, αφότου συνέλεξε το όποιο υλικό κατάφερε στην Ουκρανία, ξεκίνησε για τον δρόμο της επιστροφής. Ωστόσο, οι ουρές των αυτοκινήτων ήταν τόσο μεγάλες και αργές που αναγκάστηκε μαζί με το συνεργείο να εγκαταλείψει το όχημα και να περπατήσει για μίλια μέχρι τα σύνορα.

«Είχαμε την πολυτέλεια να μπορούμε να εγκαταλείψουμε ένα νοικιασμένο όχημα στην άκρη του δρόμου. Αυτό με τρόμαξε. Υπήρχαν κατά βάση γυναίκες και παιδιά, μερικοί σε ομάδες και αλλού απλώς μία μητέρα με το παιδί της, σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα. Σε μερικές περιπτώσεις, ο πατέρας τους άφηνε και γύριζε, γιατί ξέρουμε ότι οι άντρες από τα 18 μέχρι τα 60 δεν επιτρέπεται να φύγουν. Πρέπει να μείνουν με την αντίσταση ενάντια στη Ρωσία.

Δεν είδα καθόλου βαλίτσες. Ήταν σαν να ήθελαν να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν και υπήρχε μία αμεσότητα να φύγουν, λόγω του απίστευτα μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που έφευγαν και του πόσο τους έπαιρνε να βγουν από τη χώρα. Οπότε, το αυτοκίνητο, πέρα από αυτούς που έχουν οικογένεια ή φίλους που να μπορούν να τους βοηθήσουν να βρεθούν στην άλλη πλευρά, είναι το μοναδικό πράγμα που έχουν.

Στα αρκετά μίλια που περπατήσαμε αφότου εγκαταλείψαμε το αυτοκίνητό μας, δεν είδα ούτε ένα από αυτά τα αυτοκίνητα να μετακινείται στην απόσταση ενός αυτοκινήτου, γιατί η γραμμή ήταν τόσο αργή. Και μετά, φτάνεις εκεί και βλέπεις όλους αυτούς που έχουν περπατήσει επίσης μέσα σε αυτό το πλήθος», εξιστορεί ο Penn.

Συνέχισε παρακάτω για τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με τον Sean Penn στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Sean Penn στην Ουκρανία για να καταγράψει το χρονικό της εισβολής

O Sean Penn εν μέσω πολέμου υπέγραφε παράλληλα και το διαζύγιο του στην Ουκρανία