Ξεκίνησε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Οι ηθοποιοί που έδωσαν το παρών ως μάρτυρες κατηγορίας

Κατερίνα Μπούσιου
Ξεκίνησε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Οι ηθοποιοί που έδωσαν το παρών ως μάρτυρες κατηγορίας

Εβελίνα Παπούλια, 'Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ζέτα Δούκα, Λένα Δροσάκη ανάμεσα σε εκείνες που έδωσαν το παρών ως μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του ηθοποιού. 

Η πολυαναμενόμενη δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ'εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και οι γυναίκες ηθοποιοί που είχαν προχωρήσει σε ένορκες καταγγελίες εναντίον του αλλά και οι μάρτυρες κατηγορίας, έδωσαν το παρών, αρκετά φορτισμένοι συναισθηματικά.



Δίχως τον κατηγορούμενο η δίκη

Χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Ιούλιο, ξεκίνησε η δίκη νωρίς το πρωί. Η Εβελίνα Παπούλια, η 'Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Λένα Δροσάκη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Αλέξανδρο Μπουρδούμη, η Ζέτα Δούκα και ο Σπύρος Μπιμπίλας ως πρόεδρος του ΣΕΗ, έδωσαν το παρών στη δίκη. Χωρίς ωστόσο να κάνουν δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία. Αναγνώστηκαν ωστόσο ως μάρτυρες παρόντες στη δίκη και την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να καταθέσουν.



Η δίκη, είχε μία μικρή διακοπή, για να εξεταστεί το αίτημα της εισαγγελέως που ήταν στην έδρα για αποχή της, λόγω παλαιότερου περιστατικού με την μια εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Μπακιρτζίδου. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα και με την δήλωση του έτερου συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη του, λόγω προβλήματος υγείας, το οποίο αντιμετωπίζει όπως ισχυρίστηκε. «Ο κ. Φιλιππίδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του».

papoulia diki

Εκτός από την Εβελίνα Παπούλια που προσήλθε ως μάρτυρας, αναμένεται να κληθούν ως μάρτυρες κατηγορίας, η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη η οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στο θέατρο με τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και η Χρύσα Παππά.

*Η δίκη διεκόπη και πήρε αναβολή για τις 28 Μαρτίου

Photo credits: Associated Press/ Intime

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η έκκληση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για τα στοιχεία κατά Λιγνάδη

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες