Kate Middleton - Πρίγκιπας William: Ξεκίνησε με παρατράγουδα το ταξίδι στην Καραϊβική

Ιωάννα Τζανή
Kate Middleton - Πρίγκιπας William: Ξεκίνησε με παρατράγουδα το ταξίδι στην Καραϊβική

Η περιοδεία ξεκίνησε με διαμαρτυρίες που ανάγκασαν το ζευγάρι να αναβάλλει την πρώτη του επίσκεψη.

Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William βρίσκονται στην Καραϊβική για... χάρη της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge προσγειώθηκαν στο Belize το Σάββατο (19/3) προκειμένου να ξεκινήσουν την εβδομαδιαία περιοδεία τους.

Η παρουσία τους σηματοδοτεί το έτος του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της μονάρχη, που γιορτάζει τα 70 χρόνια της στον θρόνο, ενώ το ζευγάρι θα ταξιδέψει, επίσης, στην Τζαμάικα και τις Μπαχάμες.

Σαν σήμερα, η Kate και ο William έσπασαν μία βασιλική παράδοση 121 ετών

Η άφιξή τους στο Belize και η super κομψή εμφάνιση της Kate

Η Kate και ο William ταξίδεψαν μαζί με τη 15μελή φρουρά τους και Βρετανούς δημοσιογράφους, ενώ κατέφθασαν στη χώρα με το βρετανικό κυβερνητικό αεροσκάφος RAF Voyager. Εκεί τους υποδέχθηκαν η γενική κυβερνήτης του Belize, Froyla Tzalam, και ο σύζυγός της, Daniel Mendez.


https://www.instagram.com/p/CbTZUI0NRLc

Κατά την άφιξή τους, η δούκισσα έκανε μία από τις πιο κομψές εμφανίσεις που έχουμε δει ποτέ, επιλέγοντας να φορέσει ένα μπλε σετ Jenny Packham που αποτελούνταν από δαντελωτή φούστα και μπλούζα, τα οποία συνδύασε με clutch bag και ψηλοτάκουνες γόβες ιδίου χρώματος. Ο δούκας φόρεσε ένα γαλάζιο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μπλε γραβάτα.


https://www.instagram.com/p/CbTV67VvxBh

Μετά την επίσημη υποδοχή τους στο αεροδρόμιο, η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό του Belize, Juan Antonio Briceño, ο οποίος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως Johnny Briceño.

Η περιοδεία στην Καραϊβική ξεκίνησε με διαμαρτυρίες

Η περιοδεία στο Belize δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού το ζευγάρι αναγκάστηκε να ακυρώσει μία από τις πρώτες του εξόδους εξαιτίας διαμαρτυριών που ξέσπασαν πριν από την άφιξή τους.

Συγκεκριμένα, ο William και η Kate ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθούν μία φάρμα καλλιέργειας κακαόδεντρων στο χωριό Indian Creek στους πρόποδες της οροσειράς Maya Mountains. Ωστόσο, οι ντόπιοι είχαν πολλές ενστάσεις και προχώρησαν σε διαμαρτυρίες χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη «αποικιοκρατική» και «κοροϊδία». Οι κάτοικοι εξοργίστηκαν, επίσης, με την πληροφορία ότι δόθηκε άδεια στο ελικόπτερο του δούκα και της δούκισσας του Cambridge να προσγειωθεί στο γήπεδό τους χωρίς να έχουν ζητήσει την έγκρισή της κοινότητας.



Τα αίτια της έντονης αντίδρασης των ντόπιων εντοπίζονται στη διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στο Indian Greek και τον οργανισμό Flora and Fauna International, του οποίου είναι επικεφαλής ο πρίγκιπας William. To FFI είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στην προστασία της άγριας ζωής και χλωρίδας, και διαθέτει ιδιοκτησία κοντά στη δημόσια γη του χωριού. Σύμφωνα με το Reuters, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας της γης είναι αυτά που έχουν δημιουργήσει εντάσεις.



Η επίσκεψη του ζευγαριού στην Καραϊβική σηματοδοτεί την πρώτη κοινή επίσημη περιοδεία του στο εξωτερικό μετά την έναρξη της πανδημίας του Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, η Kate και ο William θα επισκεφθούν τη βραβευμένη με «Earthshot Prize» μη κερδοσκοπική οργάνωση Coral Vita, της οποίας η έδρα βρίσκεται στο νησί Grand Bahama, και θα συζητήσουν με τους εκπροσώπους της εταιρείας σχετικά με την αποκατάσταση και τη διατήρηση των υφάλων. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι επισκέπτεται έναν φιναλίστ των βραβείων Earthshot.

Πηγή φωτογραφιών: @dukeandduchessofcambridge

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton δε θα παραβρεθούν στα BAFTA και ο λόγος δεν μας πείθει

Μήπως η Kate Middleton είναι πιο άνετη όταν ο πρίγκιπας William δεν είναι μαζί της;