Σαν σήμερα, η Kate και ο William έσπασαν μία βασιλική παράδοση 121 ετών

Νατάσσα Σχοινά
Σαν σήμερα, η Kate και ο William έσπασαν μία βασιλική παράδοση 121 ετών

«Οι παραδόσεις είναι για να τις σπάμε», μάλλον είναι το αγαπημένο τους μότο.

Σήμερα, είναι η μέρα του Αγίου Πατρικίου, η εορτή που τιμά τον σημαντικότερο Προστάτη Άγιο της Ιρλανδίας και που ανακηρύχθηκε επίσημη χριστιανική αργία στις αρχές του 17ου αιώνα.

Σε μία τόσο σημαντική ημέρα, η βασιλική οικογένεια έχει τις παραδόσεις της, που συνεχίζουν από γενιά σε γενιά. Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William φέτος είχαν στο πρόγραμμα να γιορτάσουν με το 1ο Τάγμα της Ιρλανδικής Φρουράς, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας.



«Ο δούκας του Cambridge, Συνταγματάρχης της Ιρλανδικής Φρουράς, συνοδευόμενος από τη δούκισσα του Cambridge, θα επισκεφτούν το 1ο Τάγμα της Ιρλανδικής Φρουράς στην παρέλαση Mons Barracks για το St’ Patrick’s Day στο Aldershot την Πέμπτη 17 Μαρτίου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο δούκας και η δούκισσα θα έχουν παρευρεθεί στην παρέλαση από την αρχή της πανδημίας COVID-19», έγραφε η ανακοίνωση από το παλάτι του Kensington.

kate middleton prince william tradition st patricks day8 2

Το έθιμο για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου

Από την εποχή της βασίλισσας Αλεξάνδρας και συγκεκριμένα από το 1901, υπάρχει μία βασιλική συνήθεια που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Μία γυναίκα της βασιλικής οικογένειας, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, προσφέρει στους αξιωματικούς και τους φρουρούς ως δώρο κλαδιά τριφυλλιού.



Η Kate είναι μία από τις royals που έχει συμμετάσχει στη συγκεκριμένη τελετή, όπως και η βασίλισσα Ελισάβετ -η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ- και η πριγκίπισσα Άννα. Το 2016, όμως, η δούκισσα του Cambridge έμεινε στο σπίτι με τα παιδιά και δεν παρευρέθηκε στο γεγονός, σπάζοντας έτσι την παράδοση μετά από τέσσερα χρόνια σε αυτήν.

Τελικά, ο William παρευρέθηκε μόνος του και μοίρασε κλαδιά σε 450 μέλη του 1ου Τάγματος της Ιρλανδικής Φρουράς στο Hounslow Cavalry Barracks του Δυτικού Λονδίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως η Kate Middleton είναι πιο άνετη όταν ο πρίγκιπας William δεν είναι μαζί της;

Η Kate Middleton λατρεύει τη φωτογραφία και το οφείλει σε έναν πολύ δικό της άνθρωπο

Μια γυναίκα φώναξε τον William και την Kate με το μικρό τους όνομα και η αντίδραση ήταν επική