Η Ελένη Μενεγάκη μιλάει για την απώλεια του μπαμπά της – Το «λάθος» που παραδέχτηκε

Η Ελένη Μενεγάκη μιλάει για την απώλεια του μπαμπά της – Το «λάθος» που παραδέχτηκε

Η παρουσιάστρια μίλησε στους συνεργάτες της στην εκπομπή «Ελένη» για ένα πολύ προσωπικό της θέμα.

Μία ιδιαίτερα προσωπική πτυχή της ζωής της μοιράστηκε η Ελένη Μενεγάκη on air κατά τη διάρκεια της εκπομπής της «Ελένη». Η παρουσιάστρια που ως γνωστόν μιλάει πολύ ακομπλεξάριστα και με έναν ιδιαίτερα φυσικό τρόπο για κάθε τι που την αφορά, πήρε τον λόγο και αποκάλυψε πώς διαχειρίστηκε την απουσία του μπαμπά της.

Η δήλωση της Ελένης Μενεγάκη για τον χαμό του μπαμπά της

Η Ελένη έχασε τον μπαμπά της όταν ήταν μόλις δυόμιση ετών. Καθώς οι μνήμες μέχρι αυτήν την ηλικία δύσκολα μένουν σε ένα παιδάκι, η παρουσιάστρια ουσιαστικά δεν τον γνώρισε ποτέ. Πολλοί στην πορεία θέλησαν να μάθουν πώς ακριβώς βιώνει η Ελένη την απώλειά του, όμως, εκείνη απαντούσε με έναν τρόπο που τώρα γνωρίζει πως δεν είναι «σωστός».



«Εγώ πολύ μεγάλη το κατάλαβα. Όταν ήμουν 25 χρονών και συζητάγαμε ‘Ο μπαμπάς σου είχε πεθάνει. Σου έλειψε; Αισθάνθηκες αυτήν την απουσία;’ Και τους είχα πει, γιατί αυτό είναι σε πρώτο επίπεδο, η απάντηση ‘Πώς θα σου λείψει κάποιος αν δεν τον έχεις ζήσει;’ Δηλαδή, εγώ τον είχα χάσει δυόμιση χρονών. Στην πορεία, πολύ μεγάλη, μετά από χρόνια, κατάλαβα ότι η απουσία του ήταν τεράστια. Απλά δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Έτσι απλά όπως λέμε ‘Σου έλειψε;’, λες εσύ ‘Αφού, δε με στενοχωρεί κάτι που δεν έχω, γιατί δεν το είχα και ποτέ, αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσω’. Δεν είναι, όμως, αυτή η απάντηση. Πέρασαν πολλά χρόνια για να καταλάβω τι σημαίνει η παρουσία και τι η απουσία», είπε η Ελένη.

Οι δηλώσεις της Ελένης στον Αντώνη Σρόιτερ

Πριν από μία δεκαετία, η Ελένη είχε μιλήσει στον Αντώνη Σρόιτερ για τις μαμάδες που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα. Είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ έχασα τον πατέρα μου δυόμισι χρονών. Έτσι μεγάλωσα. Δεν ήμουν 15 και τον έχασα και κατάλαβα τη διαφορά. Δεν την κατάλαβα γιατί έτσι μεγάλωσα.

Μια κακή μάνα είναι ό,τι πιο κακό μπορεί να σου συμβεί, γιατί η μάνα είναι γεννημένη να είναι μάνα, που σημαίνει μια τεράστια αγκαλιά μόνο με αγάπη. Το να μην υπάρχει η μητέρα, εάν γεννηθείς και έτσι μεγαλώσεις, με την ιδέα ότι σ' αυτή τη ζωή δεν υπάρχει η μητέρα, το συνηθίζεις.

Φαντάζομαι, λοιπόν, ότι, αν μεγαλώνεις στερημένος τον ένα σου γονιό, το αποδέχεσαι και προχωράς έτσι γιατί δεν υπάρχει σύγκριση. Αλλά το να μεγαλώνεις με μια σκληρή, κακιά μάνα, τέρας θεωρώ ότι αυτό είναι ότι χειρότερο για ένα παιδί», πρόσθεσε η Ελένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ελένη Μενεγάκη ξύπνησε και μας έδειξε την εικόνα της αυλής της αυτή τη στιγμή (photo)

Η Ελένη Μενεγάκη ευχήθηκε στη σύντροφο του γιου της με έναν ιδιαίτερο τρόπο για τα γενέθλιά της