MasterChef: O Tζόναθαν αποχώρησε άδικα λόγω της Ελισάβετ και το Twitter ξεσηκώθηκε

Κατερίνα Μπούσιου
MasterChef: O Tζόναθαν αποχώρησε άδικα λόγω της Ελισάβετ και το Twitter ξεσηκώθηκε

Αν δεν έπαιρνε την κάρτα ασυλίας από τον Γιάννο, ο πιο αγαπητός και ευγενής παίκτης του διαγωνισμού θα γλίτωνε από την δοκιμασία αποχώρησης. Η Ελισάβετ, μία τόσο μέτρια παίκτρια κατάφερε και πάλι να επιβιώσει. 

Η οικολογική συνείδηση που είναι και το θέμα στην εβδομάδα που διανύουμε στο MasterChef, έμεινε για λίγο στο...πλάι, γιατί είχαμε την δεύτερη μέρα που τα απωθημένα μερικών παικτών για κάποιους συμπαίκτες τους, κυριάρχησαν της μαγειρικής. Η δοκιμασία αποχώρησης έγινε σε ένα φορτισμένο κλίμα αφού ο Γιάννος έσωσε με την κάρτα ασυλίας την Ελισάβετ, ενώ τελικά ο αγαπητός σε όλους Τζόναθαν πήρε την θέση της ενώ δεν είχε ψηφιστεί και ήταν εκείνος που αποχώρησε. Είχε όλα τα προσόντα για να φτάσει ψηλά. Τεράστια αδικία χαρακτήρισε το Twitter την αποχώρηση του και μάλιστα εξαιτίας της Ελισάβετ. Και έφυγε ως κύριος και με δώρο έκπληξη από τον Σωτήρη Κοντιζά, τα sneakers που φορά συχνά και εκείνος.


https://www.instagram.com/tv/Cb-701Ov9JO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η αδυναμία του Γιάννου στην Ελισάβετ

Όπως περίμεναν οι περισσότεροι τηλεθεατές ήδη από χθές, ο Γιάννος χρησιμοποίησε την κάρτα ασυλίας για να σώσει την αγαπημένη του Ελισάβετ από το να μαγειρέψει και να γλιτώσει την αποχώρηση. Η Ελισάβετ αν γράψει τζόκερ αυτή την εποχή θα το κερδίσει στα σίγουρα. Είναι μία μέτρια, μετριότατη θα λέγαμε παίκτρια που επιβιώνει με κάποιες τέτοιες ισχυρές συμμαχίες. Ο σύμμαχος- φίλος της Γιάννος, θυμήθηκε πως η Βασιλική την είχε ψηφίσει μετά από μία ομαδική (είχε δίκιο πάντως γιατί είχε κάνει κακό πιάτο) ενώ ήταν φίλη της. Και αντί να το κρατά ως απωθημένο η Ελισάβετ προς την Βασιλική, το κράτησε ο Γιάννος. Ανεξήγητα πράγματα. Ανεξήγητο και εκείνο το «αι σιχτίρ» με γαλλική αξάν που είπε κάποια στιγμή για την Βασιλική.



Μάριος, Βασιλική, Φανή και τελικά ο Τζόναθαν που πήρε την θέση της Ελισάβετ, ρίχτηκαν στην μάχη για να αντιγράψουν ένα πολύπλοκο σε τεχνικές και ευφυές ως μαγειρική αντίληψη, πιάτο του σεφ Παναγιώτη Γιακαλή. Ο ροφός έπρεπε να μαγειρευτεί χωρίς να πεταχτεί τίποτε, σε 4 διαφορετικές παρασκευές. Η δυσκολία του πιάτου έκανε τους παίκτες να ζοριστούν και μέχρι ένα λεπτό πριν την λήξη των 80 λεπτών που είχαν στην διάθεσή τους, δεν είχε στήσει κανείς τους ολοκληρωμένα το πιάτο του. Οι αστοχίες έφεραν πολύ χαμηλές βαθμολογίες από τους κριτές και τον καλεσμένο τους σεφ, ο οποίος δεν είδε από κανέναν τους, να εκτιμήσει όπως έπρεπε την δημιουργία του.


https://www.instagram.com/p/Cb-s_29qkEF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

O Μάριος και η Φανή την γλίτωσαν με εξίσου όμως χαμηλή βαθμολογία, όπως και η Βασιλική, ενώ ο Τζόναθαν τελικά ήταν εκείνος που αποχώρησε. Ένας πραγματικός τζέντελμαν και ένας υπερταλαντούχος παίκτης. Πολλά πιάτα του, μας θύμισαν εκείνα της Μαργαρίτας. Ήταν σίγουρα άδικο. Στα ευχάριστα highlights της βραδιάς ήταν η καθοδήγηση της Ελπίδας στον Τζόναθαν στα αγγλικά, την ώρα που μαγείρευε που θύμισε μέχρι και την Γεωργία Βασιλειάδου, στην ταινία «Η θεία από το Σικάγο».

elpida

Η σημερινή μέρα θα είναι πάντως μία αναμέτρηση δυνάμεων. Νικήτας, Καλλιόπη και Βασίλης βρίσκονται στο ένα μέτωπο, Ταιρίδης παίζει σε δύο στρατόπεδα και βασικά μόνος του, ενώ ο Γιάννος, ο Μάριος, ο Παναγιώτης θέλουν να επικρατήσουν όλων των υπολοίπων και να φτάσουν στο τελικό. Φέτος είναι όλοι τους Master στην στρατηγική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

MasterChef: Διχάστηκε το Twitter με την μάχη Φανής και Γιάννου για την κάρτα ασυλίας

MasterChef: Η Ελπίδα επέστρεψε αλλά ο Γρηγόρης σύμφωνα με το Twitter χάνει την δεύτερη ευκαιρία