MasterChef: Διχάστηκε το Twitter με την μάχη Φανής και Γιάννου για την κάρτα ασυλίας

Κατερίνα Μπούσιου
MasterChef: Διχάστηκε το Twitter με την μάχη Φανής και Γιάννου για την κάρτα ασυλίας

Το καμμένο κανόλι της σαλάτας του, έφερε την σύγχυση. Φανή και Μπόμπαινας είναι εκτός διαγωνισμού αναφέρουν αρκετοί τηλεθεατές. 

Το καθιερωμένο Μystery Βox στο χθεσινό επεισόδιο του MasterChef είχε οικολογική συνείδηση από την πλευρά της παραγωγής και πολλά απωθημένα από την πλευρά των παικτών, που αποζητούσαν δρόμο έκφρασης. Νικήτρια στο πρώτο μέρος, ήταν η Φανή που θέλησε με το πλεονέκτημά της να «τιμωρήσει» κάποιους παίκτες και αυτό δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις. Με θάρρος προκάλεσε τον Γιάννο για να του πάρει την κάρτα ασυλίας, αλλά δεν τα κατάφερε. Και φαίνεται πως πάλι ο παίκτης είναι ρυθμιστής των εξελίξεων αφού μάλλον θα σώσει για δεύτερη φορά την Ελισάβετ, με την κάρτα ασυλίας. Νικητής της δεύτερης δοκιμασίας ήταν ο Παναγιώτης, ενώ αρκετοί τηλεθεατές αναφέρουν πάντως, πως Μπόμπαινας και Φανή βρίσκονται ήδη εκτός διαγωνισμού.


https://www.instagram.com/p/Cb8Gn7Yq2JL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

H πρόκληση της Φανής για την κάρτα του Γιάννου

Γιάννος, Μάριος και Παναγιώτης ξεκίνησαν τη μέρα τους με την στρατηγική που θα ακολουθήσουν στην ομαδική που θα προκύψει με τον πρώτο να θέλει ξεκάθαρα να γίνει αρχηγός. Πριν όμως φτάσουμε σε μέρα ομαδικής προηγείτο το Mystery Box. Οι παίκτες έπρεπε σε αυτοσχέδιους κήπους να σκάψουν για να βρουν λαχανικά και με εκείνα να έφτιαχναν ένα δημιουργικό πιάτο. Ο Νικήτας που είναι από τα φαβορί του διαγωνισμού, για μία ακόμη φορά βρέθηκε στα καλύτερα πιάτα μαζί με την Φανή, η οποία το προηγούμενο βράδυ είχε δει όνειρο με τη γιαγιά της και αυτό μάλλον ήταν το γούρι της γιατί πήρε τελικά, την νίκη. Ο Νικήτας πάντως θεωρείται από κάποιους to good to be true και ότι προσπαθεί να κρατήσει ήπιους τόνους, λόγω στρατηγικής και για να είναι συμπαθής. Οι κόντρες είναι η αλήθεια, πως δεν είναι το φόρτε του.



Η Φανή ξεκαθάρισε εξαρχής με το πλεονέκτημα που πήρε με την νίκη της, ότι θα δυσκόλευε τους κόκκινους πλην της Καλλιόπης και θα ευνοούσε την δική της μπλε ομάδα, πλην όμως του Χριστόφορου, τον «παπατζή» του διαγωνισμού όπως είπε, καθώς κοροϊδεύει τους συμπαίκτες του. Το πλεονέκτημα είχε να κάνει με τις μέλισσες. Οι ευνοημένοι θα έπαιρναν από την αποθήκη περισσότερα υλικά από το pantry, ενώ οι μη ευνοημένοι θα έπαιρναν λιγότερα. Σε αντιστοιχία κατά 35% λιγότερα, όσα δηλαδή φυτά και τρόφιμα στον πλανήτη θα αφανίζονταν, αν δεν υπήρχαν οι μέλισσες. Η λεγόμενη επικονίαση, (σ.σ η διαδικασία της γύρης που βάζει η μέλισσα και δημιουργεί αναπαραγωγή στα φυτά) που κανείς παίκτης δεν φάνηκε να γνωρίζει. Ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε προσπάθειες να πλουτίσει τις εγκυκλοπαιδικές τους γνώσεις και να τους επιμορφώσει, αλλά όχι με μεγάλη επιτυχία. Με τα υλικά που θα έπαιρναν θα έπρεπε να φτιάξουν μία σαλάτα. Γκουρμέ, όχι χωριάτικη.



Την συμπάθεια των κριτών στην δεύτερη δοκιμασία κέρδισε ο Νίκος αρχικά, ο οποίος παρόλο που είχε κάψει το χέρι του είχε κάνει μία πολύ ωραία προσπάθεια. Πολλά «μπράβο» από τους κριτές πήρε ο Πάνος (δεύτερο μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού πλέον), αρκετοί παίκτες είχαν μέτρια προσπάθεια, μέχρι που ήρθε η στιγμή της τελικής ετυμηγορίας για την μεγάλη αναμέτρηση του Γιάννου και της Φανής, οι οποίοι κρίθηκαν στο τέλος. Ο Γιάννος ήταν μεν εκείνος που κέρδισε και κράτησε την κάρτα ασυλίας, αλλά το Twitter ξεσηκώθηκε γιατί είχε καμμένο το κανόλι που είχε στο πιάτο του και τα έβαλαν οι περισσότεροι και με τους κριτές. Οι οποίοι παρόλα αυτά το χαρακτήρισαν πιο νόστιμο.


https://www.instagram.com/p/Cb8edptqAuR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Νικητής της δεύτερης δοκιμασίας ήταν τελικά ο Πάνος. Υποψήφια τέθηκε αυτόματα η Φανή (γιατί αυτό ήταν το ρίσκο να τα βάλει με τον Γιάννο) μαζί με τον Μάριο, την Ελισάβετ και την Βασιλική. Πάντως για μία ακόμη φορά οι χρήστες του Twitter μας ενημέρωσαν για το ποιοι έχουν παραμείνει στο σπίτι και ποιοι είναι εκείνοι που βρίσκονται εκτός. Κάποιοι υποστήριξαν ότι και ο Ταιρίδης αλλά και η Φανή έχουν βγεί από το MasterChef. Έχουν δίκιο και για τους δύο. Πάντως το μεγάλο θρίλερ συνεχίζει να κινείται γύρω από το που θα δώσει την κάρτα ασυλίας αύριο ο Γιάννος. Θα γλιτώσει και πάλι την Ελισάβετ από τη θέση της υποψήφιας; Οι χρήστες ήδη αντιδρούν έντονα για αυτό το ενδεχόμενο.

fanipeiraias

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

MasterChef: Η Ελπίδα επέστρεψε αλλά ο Γρηγόρης σύμφωνα με το Twitter χάνει την δεύτερη ευκαιρία

MasterChef: Η ανατροπή με την Φανή και το «σχέδιο» για να τεθεί εκτός - Το Twitter είναι μαζί της

MasterChef: Η έντονη αντίδραση για τον Γρηγόρη από τον Ηλία Μαμαλάκη και το κοινό στο Twitter