Kim Basinger: Το πρόβλημα υγείας που την κρατούσε σπίτι για χρόνια

Νατάσσα Σχοινά
Kim Basinger: Το πρόβλημα υγείας που την κρατούσε σπίτι για χρόνια

Η Kim Basinger, στην πρώτη της συνέντευξη εδώ και 14 χρόνια, μιλάει για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα.

Στην εκπομπή της Jada Pinkett Smith, «Red Table Talk», εμφανίστηκε η Kim Basinger, και μίλησε για το πρόβλημα με το οποίο πάλευε για χρόνια και το οποίο την κρατούσε κλειδωμένη στο σπίτι μην μπορώντας να κάνει κάτι διαφορετικό παρά να παρατείνει την κατάσταση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αγοραφοβία της Kim Basinger

Η 68χρονη ηθοποιός εξομολογήθηκε πως για χρόνια έπασχε από αγοραφοβία, κάτι που την έκανε να φοβάται τους ανοιχτούς ή τους γεμάτους κόσμο χώρους, ενώ το παραμικρό που υπό άλλες συνθήκες θα της περνούσε απαρατήρητο, τότε της δημιουργούσε μεγάλο άγχος.

«Δεν πήγαινα πια για δείπνο. Έπρεπε να μάθω ξανά να οδηγώ και για πολλά χρόνια δεν περνούσα από τούνελ στο Malibu. Όλα μου προκαλούσαν άγχος, όπως το γυαλί για να ανοίξει η πόρτα ή το ‘Πού πατάω για να ανοίξει η πόρτα;’ Όλα έγιναν μία δύσκολη δουλειά για να τα μάθω πώς γίνονται. Ζεις με ένα ξηρό στόμα όλη την ώρα, τρέχεις και είσαι εξαντλημένη συνέχεια», ακούγεται να λέει η Kim Basinger σε ένα promo της εκπομπής που θα προβληθεί σήμερα, 27 Απριλίου.

«Η αγοραφοβία είναι μία αγχωτική διαταραχή κατά την οποία φοβάσαι και αποφεύγεις μέρη ή καταστάσεις που μπορεί να σε κάνουν να πανικοβληθείς και να νιώσεις παγιδευμένη, ανήμπορη ή ντροπιασμένη. Φοβάσαι μία πραγματική ή αναμενόμενη κατάσταση, όπως το να χρησιμοποιήσεις δημόσια συγκοινωνία, το να βρίσκεσαι σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους, το να στέκεσαι σε ουρά ή το να βρίσκεσαι σε πλήθος» - Mayo Clinic

Η Ireland Baldwin δε μιλούσε στους γονείς της για 1 χρόνο

Comedy Central Roast of Alec Baldwin - Show

Πέρα από την αγοραφοβία της Kim Basinger, η συζήτηση ήρθε και στην κόρη της, Ireland Baldwin, η οποία δε μιλούσε για περίπου έναν χρόνο με τους γονείς της λόγω δικών της προβλημάτων. Όπως εξομολογήθηκε, για ένα διάστημα λάμβανε μεγάλες ποσότητες του ηρεμιστικού Xanax και πολύ αλκοόλ.

«Τους είδα εκεί (τους γονείς μου), αλλά ντρεπόμουν τόσο για αυτό που είχα γίνει και για το πώς ζούσα. Έγινα ένας άλλος άνθρωπος. Αδυνάτισα με κάθε τρόπο. Ήμουν άψυχη», είπε χαρακτηριστικά η Ireland.

Ο Alec Baldwin εξήγησε γιατί θέλει να αποκτήσει κι άλλα παιδιά