Η Jada Pinkett Smith τοποθετείται δημόσια έναν μήνα μετά το χαστούκι του Will στα Oscars

Νατάσσα Σχοινά
Η Jada Pinkett Smith τοποθετείται δημόσια έναν μήνα μετά το χαστούκι του Will στα Oscars
AP

Η εκπομπή της Jada Pinkett Smith επέστρεψε και είχε ένα σημαντικό μήνυμα για το συμβάν στα βραβεία Όσκαρ.

Κανείς δεν περίμενε στις 27 Μαρτίου του 2022 ότι η τελετή των φετινών βραβείων Όσκαρ, που θα προσπαθούσε να επαναφέρει την παλιά τους αίγλη και να μυήσει εκ νέου το κοινό σε αυτή, θα περιλάμβανε το σκηνικό ανάμεσα στον Will Smith και στον Chris Rock.

Υπενθυμίζουμε πως ο Chris Rock έκανε ένα απρεπές σχόλιο για το ξυρισμένο κεφάλι της Jada Pinkett Smith και ο Will Smith ανέβηκε στη σκηνή, τον χαστούκισε και άρχισε να του φωνάζει από το κάθισμά του να μην ξαναπιάσει το όνομά της στο στόμα του.

Αυτό που συνέβη την επόμενη μέρα είναι ότι έγινε το θέμα που συζητούσε όλος ο πλανήτης επισκιάζοντας μέχρι και τους νικητές των μεγάλων βραβείων του κινηματογράφου. Το κοινό διχάστηκε στο ποιος είχε, τελικά, δίκιο, και η Ακαδημία κατέληξε να απαγορεύει στον Will Smith τη συμμετοχή του στα βραβεία για μία δεκαετία.

O Will Smith απάντησε στην Ακαδημία Κινηματογράφου για την ποινή αποκλεισμού του

Η δήλωση της Jada Pinkett Smith σχεδόν έναν μήνα μετά το χαστούκι

Η Jada Pinkett Smith που μία μέρα μετά το συμβάν έκανε μία διπλωματική δήλωση –«Αυτή είναι μία σεζόν για θεραπεία και είμαι εδώ για αυτήν»-, πέρασε άλλο ένα ανάλογο μήνυμα μέσω της εκπομπής που παρουσιάζει «Red Table Talk».

«Λαμβάνοντας υπόψιν όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες, η οικογένεια Smith εστιάζει στη βαθιά θεραπεία. Κάποιες ανακαλύψεις γύρω από τη θεραπεία μας θα μοιραστούν (με το κοινό) στο τραπέζι όταν η ώρα είναι κατάλληλη. Μέχρι τότε, το τραπέζι θα συνεχίσει να προσφέρει τον εαυτό του σε δυνατές, εμπνευσμένες και θεραπευτικές μαρτυρίες όπως αυτή της εκπληκτικής, εντυπωσιακής πρώτη μας καλεσμένης», είπε.

Μετά το εν λόγω μήνυμα, δεν αναφέρθηκε ξανά στο θέμα Will Smith – Chris Rock και ασχολήθηκε κατευθείαν με την πρώτη της καλεσμένη, Janelle Monáe. Αυτό που δε γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι αν το επεισόδιο γυρίστηκε πριν ή μετά το χαστούκι στα Oscars.