Ο Will Smith, το χαστούκι στον Chris Rock, το beef που ξεκίνησε το 2016 και η λάθος συγγνώμη

Πατούλια Κατερίνα
Ο Will Smith, το χαστούκι στον Chris Rock, το beef που ξεκίνησε το 2016 και η λάθος συγγνώμη

Οι δύο ηθοποιοί έχουν προϊστορία και η αιτία του beef μεταξύ τους είναι η Jada Smith πολλά χρόνια τώρα.

Η αλήθεια είναι πως η φετινή τελετή των Βραβείων Oscar, έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους. Όχι, δεν ήταν ούτε το Coda που κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει το Βραβείο της Καλύτερης Ταινίας αλλά ούτε και η συγκινητική εμφάνιση της Liza Minnelli η οποία εμφανίστηκε στο αναπηρικό αμαξίδιο και με τη βοήθεια της Lady Gaga έδωσε το πιο σημαντικό αυτό βραβείο για την Καλύτερη Ταινία.

Ούτε καν οι Sussexes δεν μας έλειψαν οι οποίο θα έδιναν το βραβείο για την Καλύτερη Ταινία.

Ο Will Smith, κατάφερε με μια κίνηση να κάνει τον πλανήτη να ασχοληθεί με εκείνον, όχι για το Όσκαρ πρώτου Ανδρικού Ρόλου που απέσπασε αλλά για το χαστούκι του στο Chris Rock.


https://www.instagram.com/reel/CboD3G6Akc8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Rock γνωστός κωμικός και ακόμα πιο γνωστός για τις δηλητηριώδεις ατάκες του, τα έβαλε ξανά με τη σύζυγο του Will Smith. Τα έβαλε και με την Penelope Cruz και τον Havier Bardem αλλά το ζευγάρι αρκέστηκε να χαμογελάσει και να διασκεδάσει με το χιούμορ του Rock. Ο Rock απευθύνθηκε στη σύζυγο του Smith αποκαλώντας την «G.I. Jane» τονίζοντας πως περιμένει την δεύτερη ταινία, το «G.I. Jane», την Επίλεκτη δηλαδή με τη Demi Moore, στην οποία η Demi είχε ξυρίσει το κεφάλι της για τις ανάγκες του ρόλου. Με το ίδιο ξυρισμένο κεφάλι εμφανίστηκε και η Jada, η οποία όμως έχει λόγο που το κάνει.

Ο Will Smith χτύπησε τον Chris Rock στα Oscars - Πώς αποκάλεσε την Jada Pinkett Smith



Η αλωπεκίαση της Jada

Το 2018 και μιλώντας στο Red Table Talks, η εδώ και δεκαετίες σύζυγος του Smith είχε αποκαλύψει πως βρέθηκε στο μπάνιο με τούφες από τα μαλλιά της να μένουν στα χέρια της. Όπως είχε αποκαλύψει υποφέρει από αλωπεκίαση και για ένα διάστημα κυκλοφορούσε μόνο με τουρμπάνι ενώ είχε φοβηθεί πως θα μείνει καραφλή και ήταν μία από εκείνες τις φορές που έπιασε τον εαυτό της να τρέμει από φόβο.


https://www.instagram.com/tv/CYB7dMppvjk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


«Εγώ και η αλωπεκίαση θα γίνουμε φίλες, τέλος», είχε πει στο τέλος του 2021 η Jada.

Το χαστούκι του Smith



Λίγο πριν τη βράβευσή του με το Oscar Α Ανδρικού Ρόλου ο Smith δεν άφησε ασχολίαστο το χιούμορ του Rock σε βάρος της συζύγου του, σηκώθηκε, περπάτησε με αργά βήματα και τον χαστούκισε, on air, τη στιγμή που τον κατέγραφαν όλες οι κάμερες και ο πλανήτης τον παρακολουθούσε. Ο Smith με δάκρυα στα μάτια, στην παραλαβή του Χρυσού Αγαλματιδίου, ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, εξηγώντας πως οι άνθρωποι για την αγάπη κάνουν παλαβά πράγματα.

Η συγγνώμη



«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία. Η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα», αλλά η αλήθεια είναι πως η συγγνώμη στην Ακαδημία ήρθε για να μην υπάρξει η πιθανότητα να χάσει ο ίδιος το βραβείο του. Ο Smith ξέχασε να ζητήσει συγνώμη στους συναδέλφους του, στο τηλεοπτικό κοινό και στον ίδιο τον Rock, προπαντός σε αυτόν, που χτυπήθηκε και που αντέδρασε με τον πιο αξιοπρεπή τρόπο και στην απειλή που ο Smith επανέλαβε δύο φορές (μην ξαναπιάσεις τη γυναίκα μου στο στόμα σου του είπε χαρακτηριστικά) τονίζοντας απλά: «Ο Will Smith με χτύπησε για τα καλά. Ουάου. Αυτή ήταν η πιο ωραία στιγμή στην ιστορία της τηλεόρασης».

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Φαίνεται πάντως πως ο Smith, τα είχε μαζεμένα στον Rock. Σίγουρα ρόλο έπαιξε η εναρκτήριος λόγος του Rock στα Oscars του 2016, όταν ο κωμικός σχολίασε το μποϊκοτάζ που έκανε η Jada Smith στον θεσμό τονίζοντας:



«Το να κάνει μποϊκοτάζ η Jada στα Oscars, είναι σαν να κάνω εγώ μποϊκοτάζ στα εσώρουχα της Rihanna, στα οποία δεν προσκλήθηκα ποτέ. Kαι καταλαβαίνω πως θύμωσες Jada, ήταν άδικο που ο Will ήταν τόσο καλός και δεν προτάθηκε για Όσκαρ. Αλλά επίσης άδικο ήταν που ο Will πήρε 20 εκατομμύρια για το Wild Wild West», είχε πει ο 56χρονος σήμερα κωμικός.

Το beef ανάμεσα στους δύο άντρες συνεχίστηκε και ευχήθηκε στην πρώτη σύζυγό του Sheree Zampino για τα γενέθλιά της με τον Rock να σχολιάζει και εκεί:

«Έχεις μια σύζυγο γεμάτη κατανόηση».

Ο ανοιχτός γάμος του Smith με την Jada έχει πολλές φορές άλλωστε γίνει αντικείμενο σχολιασμού στο Hollywood, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το σχόλιο της Rebel Wilson στα φετινά βραβεία Bafta η οποία τόνισε για τον Smith:



«Νόμιζα πως η καλύτερη ερμηνεία του τα προηγούμενα χρόνια ήταν να είναι οκ με τα αγόρια της συζύγου του», είπε η παρουσιάστρια της βραδιάς με τον Smith να επιμένει πως απιστία στον γάμο του δεν έχει συμβεί ποτέ, τα συζητούν όλα με τη Jada, παρότι η Jada είχε μιλήσει για τον δεσμό της με τον 29χρονο August Alsina το 2020.

Τι είναι οκ; Να κάνει ο Smith και η Jada ό,τι θέλουν στον γάμο τους.
Τι είναι επίσης ΟΚ; Ο Smith να τσαντίζεται με τα σχόλια που ακούει για τη σύζυγό του.
Τι δεν είναι ΟΚ; Η βία και μάλιστα η βία από έναν άνθρωπο που τη βίωσε μέσα στο σπίτι του.

Στο βιβλίο, Will, ο ηθοποιός είχε αναφερθεί για την επίθεση του πατέρα του ση μητέρα του όταν εκείνος ήταν μόλις 9 ετών:

«Όταν ήμουν 9 ετών, είδα τον πατέρα μου να ρίχνει τόσο δυνατή μπουνιά στο κεφάλι της μητέρας μου, που κατέρρευσε. Την είδα να φτύνει αίμα. Μέσα σε όλα όσα έχω κάνει από τότε, τα βραβεία και την αναγνώριση, τα φώτα και την προσοχή, τους χαρακτήρες και τα γέλια, υπάρχει μία κρυφή ενοχή προς τη μητέρα μου, για την αδράνειά μου εκείνη τη μέρα.

Επειδή την απογοήτευσα εκείνη τη στιγμή. Επειδή απέτυχα να αντιμετωπίσω τον πατέρα μου. Επειδή ήμουν δειλός. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας, είναι ο άνθρωπος που τελικά γινόμαστε. Εγώ αποφάσισα να γίνω αστείος.

Ήθελα να του δίνω ευχαρίστηση, γιατί όσο ο μπαμπάς χαμογελούσε και γελούσε, πίστευα ότι θα ήμασταν ασφαλείς. Ήμουν ο ψυχαγωγός της οικογένειας. Ήθελα να ελαφραίνω το κλίμα, να κάνω πλάκες, να φέρνω χαρά», είχε γράψει χαρακτηριστικά ο Smith, ο φετινός νικητής και χαμένος των Oscars.

Οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος μπήκε στην εφηβεία και το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε το 2000 με τον πατέρα του να φεύγει από τη ζωή το 2006. Aκόμα αναρωτιόμαστε αν το χαστούκι του Smith ήταν κομμάτι της αδράνειας που θεώρησε πως έδειξε όντας ένα 9χρονο παιδί ή της βίας που είδε να συμβαίνει στο σπίτι του τη νύχτα εκείνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Oscars 2022: Οι νικητές και η μεγάλη ανατροπή! Το CODA Καλύτερη Ταινία και όχι το Power of the Dog

Oscars 2022: Όλα τα beauty looks live απo τη λαμπερή βραδιά

Troy Kotsur: O πρώτος κωφός άντρας ηθοποιός που παίρνει βραβείο Όσκαρ