Ο Travis Scott «έπρεπε να είναι στη φυλακή» μετά την τραγωδία στο Astroworld Festival

Ιωάννα Τζανή
Ο Travis Scott «έπρεπε να είναι στη φυλακή» μετά την τραγωδία στο Astroworld Festival
2021 Invision

Οι κατηγορίες εναντίον του ράπερ.

Η τραγωδία που συνέβη κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Travis Scott στο Astroworld Festival τον Νοέμβριο του 2021 δύσκολα θα ξεπεραστεί, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ο τραγουδιστής θα έπρεπε να έχει αναλάβει τις ευθύνες του. Ένας από αυτούς είναι και ο σκηνοθέτης του νέου ντοκιμαντέρ για το τραγικό συμβάν, Charlie Minn, ο οποίος υποστηρίζει οργισμένος ότι ο Travis θα έπρεπε να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Η συναυλία του Scott οδήγησε σε 10 θανάτους - με θύματα ηλικίας από 9 έως 27 ετών - και σε πολλούς τραυματισμούς, όταν το πλήθος κυριολεκτικά ποδοπατήθηκε. Πλέον έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 400 αγωγές κατά του ράπερ, του Live Nation και άλλων που εμπλέκονται στο Astroworld, κατηγορώντας τους για αμέλεια.

Το ένοχο παρελθόν του Travis Scott και σε άλλες συναυλίες του - Οι μηνύσεις και οι συλλήψεις

Οι λόγοι που ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι ο Travis Scott θα έπρεπε να είναι στη φυλακή

«Ο Travis Scott ​​κατά τη γνώμη μου είναι εγκληματίας. Δέκα άνθρωποι πέθαναν. Πώς θα το ξεπεράσουμε αυτό;», λέει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Concert Crush».

astroworld_travis_scott-1.jpg

«Ο λόγος που του αξίζει λογοκρισία και φυλάκιση είναι ότι είχε αντιληφθεί ότι υπήρχε πρόβλημα. Αναγνώρισε ένα ασθενοφόρο μέσα στο πλήθος. Παρατήρησε ότι οι άνθρωποι λιποθύμησαν και σταμάτησε τη συναυλία τρεις φορές. Δε λέω ότι ήξερε ότι οι άνθρωποι ήταν νεκροί, αλλά ήξερε ότι υπήρχε πρόβλημα. Το ασθενοφόρο δεν είναι φορτηγό με παγωτό», ισχυρίζεται ο Minn.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Charlie Minn αναφέρει επίσης: «Δε θέλω να δω ξανά κάποιον άλλον να πληγώνεται σε μια συναυλία. Yποτίθεται ότι οι άνθρωποι αυτοί πήγαν για να διασκεδάσουν και όχι για να παλέψουν για τη ζωή τους».

Στη διάρκεια της συναυλίας του συντρόφου της Kylie Jenner, στην οποία έδωσε και η ίδια το παρών μαζί με την κόρη τους Stormi, το συγκεντρωμένο πλήθος ποδοπατήθηκε εξαιτίας του μεγάλου συνωστισμού ανάμεσα στους 50.000 ανθρώπους που συγκεντρώθηκα, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 300 να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες και 10 από αυτούς να καταλήξουν.

Η πρώτη δήλωση του Travis μετά την τραγωδία

«Είμαι καταρρακωμένος με όσα έλαβαν χώρα χτες βράδυ. Οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες όσων υπέφεραν στο Astroworld Festival και θα στηρίξω την Αστυνομία του Houston για να συνεχιστεί η έρευνα για όσα οδήγησαν στην τραγική απώλεια ζωής. Είμαι ταγμένος στο να δουλέψω μαζί με την κοινότητα του Houston για την επούλωση και την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ την Πυροσβεστική για την άμεση επέμβαση και στήριξή τους, σας αγαπώ όλους», είχε πει ο Scott λίγες ώρες μετά τη συναυλία.