Ο Cody Walker συγκινεί σε καμπάνια κατά των μεγάλων ταχυτήτων 9 χρόνια μετά τον θάνατο του Paul

Νατάσσα Σχοινά
Ο Cody Walker συγκινεί σε καμπάνια κατά των μεγάλων ταχυτήτων 9 χρόνια μετά τον θάνατο του Paul

Το μήνυμα του Cody Walker επαναφέρει στο προσκήνιο το τραγικό δυστύχημα του αδερφού του.

Κοντεύουν να περάσουν σχεδόν 10 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Paul Walker στην άσφαλτο την ώρα που επέβαινε σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Τώρα, ο αδερφός του Cody, συνεργάστηκε με τον Sung Kang, επί χρόνια ηθοποιό του franchise του Fast and the Furious, για τη δημιουργία ενός βίντεο ενάντια στους αγώνες υψηλής ταχύτητας, φέρνοντας στη μνήμη το δυστύχημα του 2013.

Το βίντεο με τον Cody Walker και τον Sung Kang

Η εισαγγελία της κομητείας Orange λάνσαρε μία δημόσια καμπάνια με πρωταγωνιστές τον Sung Kang και τον Cody Walker, δύο ανθρώπους συνδεδεμένους προσωπικά με το θέμα της ταχύτητας στον δρόμο.

«Κάποιες φορές, θέλουμε απλά να μπούμε στα αυτοκίνητά μας και να οδηγήσουμε. Είναι ο τρόπος να εκτονονόμαστε, να περνάμε χρόνο με τους φίλους μας. Και κάποιες φορές θέλουμε απλά να πάμε λίγο γρήγορα. Έχω υπάρξει φρενιασμένος», αρχίζει να λέει ο Kang, την ώρα που παίζουν βίντεο με αυτοκίνητα που επιταχύνουν επικίνδυνα.

Λίγο πριν το βίντεο τελειώσει, όμως, ο Cody Walker εμφανίζεται στην οθόνη και λέει: «Παιδιά, ας είμαστε υπεύθυνοι. Υπάρχει κάποιος που σας περιμένει στο σπίτι».

Η κόρη του Paul Walker παντρεύτηκε και ο Vin Diesel την παρέδωσε στον γαμπρό

Το δυστύχημα του Paul Walker

Στις 30 Νοεμβρίου του 2013, περίπου στις 3.30 το μεσημέρι, ο Paul Walker, στην ηλικία των 40 ετών, και ο 38χρονος διευθυντής της Bank of America Merrill Lynch, Roger Rodas, έδωσαν το παρών σε ένα φιλανθρωπικό γεγονός για τα θύματα του τυφώνα Haiyan. Οι δυο τους επιβιβάστηκαν σε μία Porsche Carrera GT με τον Rodas για οδηγό και η έρευνα κατέληξε στο ότι έτρεχαν με 130-150χλμ/ώρα σε μία περιοχή με ανώτατο όρια τα 72χλμ/ώρα.

Ξαφνικά, σε μία γειτονιά της Santa Clarita στην California, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε έναν φανοστάτη και δύο δέντρα παίρνοντας φωτιά. Τόσο ο Walker όσο και ο Rodas άφησαν την τελευταία τους πνοή στο σημείο με τα σώματά τους να έχουν καεί σε σημείο που δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν.

Αν και τα ελαστικά θεωρήθηκαν ως ο πρωτεύων λόγος του δυστυχήματος συνδυαστικά με την ταχύτητα, την ουσιαστική ευθύνη είχε ο οδηγός και ο συνοδηγός που με τη βούλησή τους αποφάσισαν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες γνωρίζοντας -και αψηφώντας- τους κινδύνους.