Κατερίνα Καινούργιου: «Η μητρότητα είναι η πιο σημαντική αξία στον πλανήτη»

Ιωάννα Τζανή
Κατερίνα Καινούργιου: «Η μητρότητα είναι η πιο σημαντική αξία στον πλανήτη»

Τα τρυφερά λόγια της Κατερίνας για τη γιορτή της μητέρας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Κατερίνα Καινούργιου έχει εκφράσει την επιθυμία της να γίνει μητέρα και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια, μιας και η ίδια έχει μεγαλώσει σε ένα αντίστοιχο περιβάλλον. Μπορεί η ζωή μέχρι στιγμής να μην της τα έχει φέρει ακριβώς όπως θα ήθελε όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, ωστόσο η παρουσιάστρια προχώρησε πρόσφατα σε κατάψυξη ωαρίων για να εξασφαλίσει ότι θα μπορέσει να γίνει μανούλα μελλοντικά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας που είναι την Κυριακή 8/5, η Κατερίνα Καινούργιου έστειλε τις ευχές της και το δικό της μήνυμα για τη μητρότητα.

«Την Κυριακή είναι η γιορτή της μητέρας, ένα λουλουδάκι, μια καλή κουβέντα, ένα γράμμα, ένα τρυφερό μήνυμα... Μην ξεχνάτε τις μανούλες σας. Αλήθεια νομίζω είναι το πιο σημαντικό. Επειδή πολλά ακούμε για τη μητρότητα και κλονίζονται η πίστη και οι αξίες μας, είναι η πιο σημαντική αξία στον πλανήτη».

H Κατερίνα Καινούργιου γιορτάζει τα γενέθλιά της στο Παρίσι με τις φίλες της

«Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να κρίνεται επειδή είναι 37 και δεν έχει κάνει παιδί»

Έχοντας πια ολοκληρώσει την διαδικασία κατάψυξης ωαρίων, η Κατερίνα Καινούργιου έγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο εξήγησε καθαρά τους λόγους που την οδήγησαν στη διαδικασία αυτή, λίγους μήνες προτού κλείσει τα 37 της χρόνια.

«Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Νιώθω χαρούμενη κ ευγνώμων για την απόφαση που πήρα μιας κ χθες ολοκλήρωσα τη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων …

Να ξεκαθαρίσω κάτι: Οι γυναίκες επιλέγουμε αν και πότε θα γίνουμε μητέρες….και κάθε γυναίκα ορίζει το σώμα κ την ψυχή της όπως εκείνη θέλει …ανήκω όμως στην κατηγορία των γυναικών που ιδανικά θα ήθελα ν αποκτήσω μελλοντικά παιδάκι ..

Η διαδικασία είναι ιατρικά απλή κ νομίζω ο γιατρός σας είναι ο πλέον κατάλληλος να σας ενημερώσει για αυτό !για να είμαι ειλικρινής το πιο δύσκολο, στην όλη διαδικασία είναι το ψυχολογικό κομμάτι ..Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να νιώθει ότι την κατατρέχει ο χρόνος.

Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να κρίνεται (εν έτη 2022) επειδή έφτασε στα 37 κ δεν έχει κάνει παιδί.

Έτσι λοιπόν κ γω …λίγο πριν κλείσω τα 37 μπήκα σ αυτή την διαδικασία… για να σταματήσει να με αγχώνει κατά κάποιο τρόπο το βιολογικό μου ρολόι κι αφετέρου για να μην ανησυχώ..

Γυναίκες με απαιτητική καριέρα ,θέματα υγείας κι άλλους προσωπικούς λόγους αλλάζουν κυριολεκτικά τη ζωή τους χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο. Σε αυτό το ταξίδι είναι πολύ σημαντικό να έχετε δίπλα σας επιστήμονες που να νιώθετε ασφάλεια …επέλεξα τον υπέροχο @stefanoschandakas (είναι ο προσωπικός μου γυναικολόγος εδώ και 18 χρόνια …) κ ένα περιβάλλον που με κάνει να νιώθω σιγουριά, ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Θέλω να πω σε κάθε γυναίκα, που θα ήθελε κάποια στιγμή να γίνει μητέρα και σκέφτεται την κατάψυξη ωαρίων, να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και να πάρει την απόφαση της χωρίς να νιώθει καμία ντροπή.

Σύντομα θα ανεβάσω stories για να σας λυθούν κ άλλες απορίες (μιας κ έχω εκατοντάδες μηνύματα από εσάς) και τονίζω πως οι λόγοι που κάνω αυτό το post ΔΕΝ είναι διαφημιστικοί! Το κάνω για όποια από εσάς πιστεύει ότι θα τη βοηθήσει… Κορίτσια μου …σε όλες τις γυναίκες που για τον οποιονδήποτε λόγο θέλουν ή πρέπει να αναβάλουν τη μητρότητα, να το κάνουν. Είναι δικαίωμά τους, είναι επιλογή τους.

Εγώ νιώθω πως έκανα στον εαυτό μου το μεγαλύτερο δώρο! Και από δω κ πέρα όλα θα πάνε καλύτερα απ’ ότι ονειρεύομαι», τόνισε η Κατερίνα.

https://www.instagram.com/p/CZzknFLoK-L

Η απόφαση που πήρε η Κατερίνα να καταψύξει τα ωάριά της

«Λίγους μήνες πριν κλείσω τα 37 το πήρα απόφαση. Δεν είναι απλά μια επένδυση στο όνειρο για μένα, είναι μια επένδυση ζωής γιατί ανήκω στις γυναίκες που μελλοντικά θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα μωράκι. Όμως είναι γνωστό ότι η γονιμότητα με την πάροδο των ετών μειώνεται.

Γι’ αυτό και πήρα την απόφαση να μπω στη διαδικασία της κρυοσυντήρησης ωαρίων. Σύντομα θα μοιραστώ θα μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου για όποια πιστεύει πως μελλοντικά θα βοηθήσει κι εκείνη», εξήγησε η Κατερίνα με ένα snap από τη διαδικασία που ακολούθησε με τον γυναικολόγο της στο τέλος Ιανουαρίου.

Πηγή φωτογραφιών: @katken85