Αποθέωση του Johnny Depp από το Twitter και τους Έλληνες celebs μετά την απόφαση για την Amber Heard

Τσακιρίδου Χριστίνα
Αποθέωση του Johnny Depp από το Twitter και τους Έλληνες celebs μετά την απόφαση για την Amber Heard
Copyright The Associated Press All rights Reserved 2022

O Johnny Depp αναδείχθηκε νικητής στην πολύκροτη δίκη κατά της πρώην συζύγου του, Amber Heard.

Μετά από 6 ολόκληρες εβδομάδες και αμέτρητες καταθέσεις και εξετάσεις στοιχείων, οι ένορκοι κατέληξαν ομόφωνα στην απόφαση της δίκης Depp-Heard. Το δικαστήριο δικαίωσε τον Johnny Depp, με την τελική ετυμηγορία να ανακοινώνεται την Τετάρτη 1 Ιουνίου.

Ο διάσημος ηθοποιός απέδειξε περίτρανα ότι η πρώην σύζυγός του τον δυσφήμησε επί σκοπού στο κείμενο που έγραψε το 2018 η Washington Post και ανέφερε πως η Heard ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου και η λύτρωση του Johnny Depp

Οι ένορκοι πέρασαν περισσότερες απο 12 ώρες μέχρι να καταλήξουν στην ομόφωνη απόφασή τους. Σύσσωμοι δικαίωσαν τον Johnny Depp σε όλες τις κατηγορίες εναντίον της Amber Heard με αποτέλεσμα η ηθοποιός να πρέπει να καταβάλει στον Johnny Depp το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων για τη βλάβη που υπέστη από τη συκοφαντική δυσφήμιση της εναντίον του.

Την ίδια ώρα ο Johnny Depp θα κληθεί να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων αφού το δικαστήριο δέχθηκε πως ο ηθοποιός την δυσφήμισε σε μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονταν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η αδερφή της Heard, Whitney Henriquez, κατηγορεί τον Johnny Depp ότι απομόνωσε την Amber

Το πρώτο post της Amber Heard μετά την ετυμηγορία

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Έχει ραγίσει η καρδιά μου που ένα βουνό αποδείξεων δεν ήταν αρκετό για να να σταθεί απέναντι στην δυσανάλογη δύναμη, επιρροή και ισχύ του πρώην σύζυγου μου. Είμαι ακόμα πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η απόφαση για τις άλλες γυναίκες. Είναι ένα βήμα πίσω. Είναι γύρισμα του ρολογιού σε μία εποχή που μία γυναίκα που μιλούσε ανοιχτά θα μπορούσε να διαπομπευτεί και να εξευτελιστεί δημόσια», έγραψε η Amber Heard.

https://www.instagram.com/p/CeRk4W1uBTe

«Είναι βήμα πίσω στην ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα. Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Johnny πέτυχαν να κάνουν τους ενόρκους να παραβλέψουν το σημείο κλειδί της Ελευθερίας του Λόγου και να αγνοήσουν τα στοιχεία που ήταν τόσο συντριπτικά που κερδίσαμε στη Βρετανία.Είμαι λυπημένη που έχασα αυτή την υπόθεση. Είμαι πιο λυπημένη που μοιάζει να έχασα ένα δικαίωμα που νόμιζα πως είχα σαν Αμερικανίδα. Το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Το post του Johnny Depp μετά την απόφαση- δικαίωση

«6 χρόνια πριν, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, η ζωή των ανθρώπων που βρίσκονταν πιο κοντά μου κι επίσης, η ζωή των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με υποστήριζαν και πίστευαν σε μένα άλλαξε για πάντα. Όλα μέσα σε μία στιγμή. Ψευδείς, πολύ σοβαρές και εγκληματικές κατηγορίες μου αποδόθηκαν μέσω των media, που πυροδότησαν ένα ατέλειωτο μπαράζ περιεχομένου γεμάτου μίσους, παρόλο που ποτέ δεν μου ασκήθηκε δίωξη. Είχαν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα σε ένα nanosecond και είχαν μία σεισμική επιρροή στη δουλειά και την καριέρα μου. χρόνια αργότερα, το δικαστήριο μου έδωσε πίσω τη ζωή μου», έγραψε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Johnny Depp.

https://www.instagram.com/p/CeRl1FwMmR6

«Νιώθω πραγματικά ταπεινός. Η απόφασή μου να κυνηγήσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα είχα να αντιμετώπισω και το γεγονός ότι αναπόφευκτα η ζωή μου θα γινόταν θέαμα σε όλο τον κόσμο, έγινε μετά από ώριμη σκέψη. Από την πρώτη στιγμή, ο στόχος μου σε αυτή την υπόθεση ήταν να αποκαλύψω την αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Το να πω την αλήθεια ήταν κάτι που χρωστούσα στα παιδιά μου και σε όλους όσοι έχουν παραμείνει σταθεροί στην υποστήριξή τους προς εμένα. Νιώθω γαλήνη που ξέρω ότι επιτέλους το κατάφερα αυτό», συμπλήρωσε ο 58χρονος σταρ.

trends.JPG

Οι αντιδράσεις των Ελλήνων celebrities

Πολλοί ήταν οι Έλληνες celebrities που θέλησαν να δώσουν τα δικά τους συγχαρητήρια για την έκβαση της δίκης μέσα από αναρτήσεις στα social media.

Σίσσυ Χρηστίδου

H Σίσσυ Χρηστίδου δημοσίευσε βίντεο με τίτλο «Δικαιοσύνη για τον Johnny Depp». «H δικαιοσύνη δεν έχει φύλο», πρόσθεσε η οικοδέσποινα του «Χαμογέλα και πάλι».

Αθηνά Οικονομάκου

Η Αθηνά Οικονομάκου έκανε repost μια φωτογραφία από την δίκη μετά την απόφαση υπέρ του Depp, εκφράζοντας έτσι τη χαρά της για την έκβαση της υπόθεσης.

Nτόρα Μακρυγιάννη

Η ηθοποιός δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό όπου ανέφερε: «Ο Johnny Depp κέρδισε τη δίκη. Τώρα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι».

Σοφία Παυλίδου

Η Σοφία Παυλίδου πόσταρε μια φωτογραφία από τη δίκη γράφοντας: «Δεν την πιστέψαμε ποτέ Τζόνι Ντεπ».

Κατερίνα Ζαρίφη

H Kατερίνα Ζαρίφη δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Depp σε Instagram-story.

Aποθέωση Depp στο Twitter

To hashtag #JusticeforJohnnyDepp είναι πρώτο trend στο Ελληνικό Twitter με περισσότερα από 470 χιλιάδες tweets. Οι χρήστες της πλατφόρμας ένιωσαν ανακούφιση μετά την απόφαση και έσπευσαν να στηρίξουν τον αγαπημένο τους ηθοποιό.

Πηγή κεντρικής: apimages.com