Όλες οι μαμάδες ταυτίζονται με το μήνυμα της Ντορέτας Παπαδημητρίου για τις Πανελλήνιες

Κατερίνα Μπούσιου
Όλες οι μαμάδες ταυτίζονται με το μήνυμα της Ντορέτας Παπαδημητρίου για τις Πανελλήνιες

Η αγκαλιά και το μήνυμα στον γιο της που έδινε σήμερα Πανελλήνιες, κρύβει μεγάλες αλήθειες που μόνο μία μαμά μπορεί να πει. 

Αγωνία για τους μαθητές και καρδιοχτύπια για τους γονείς, είναι τα δύο πιο έντονα συναισθήματα που συμβαδίζουν με τις Πανελλήνιες. Η σημερινή και τελευταία ημέρα των εξετάσεων ήταν ιδιαίτερη για αρκετές οικογένειες, ακόμη και για πιο γνωστά και οικεία μας πρόσωπα. Η Ντορέτα Παπαδημητρίου μάλιστα αφού συνόδεψε τον γιο της στο σχολείο, έκανε μία τρυφερή αλλά συνάμα τόσο ουσιαστική ανάρτηση, με την οποία ταυτίζονται όλες οι μαμάδες που βρίσκονται στην ίδια θέση.

«Το σ'αγαπώ δεν εξαρτάται από βαθμούς και σωστές απαντήσεις»

Ο μεγαλύτερος γιος της Φίλιππος Πηλαδάκης, πέρασε την πόρτα του σχολείου του σήμερα το πρωί για να γράψει το τελευταίο του μάθημα στα πλαίσια των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων. Είναι ένας από τους χιλιάδες μαθητές, που θέλουν να δουν τους κόπους τους να αποδίδουν και τολμούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Η Ντορέτα ως κλασσική μαμά, όχι μόνο μοιράστηκε μαζί του την αγωνία του, αλλά έκανε μία κίνηση, άκρως απαραίτητη. Θέλησε να του δώσει ένα σημαντικό μήνυμα, για την ουσία της ζωής και την ουσία αυτής της προσπάθειας. Γιατί η ζωή του δεν εξαρτάται από αυτές τις εξετάσεις, ούτε και τις αποδόσεις του.

https://www.instagram.com/p/Cent8hagcIA

Και όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά που τελείωσαν τις πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα. Όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα, να θυμάστε ότι πολλές φορές η ζωή έχει για εμάς υπέροχα σχέδια ,που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε σκεφτεί ή φανταστεί. Τώρα ξεκινούν όλα. Παιδί μου, πόσο περήφανη είμαι για σένα. Πόσο Σ´αγαπώ! Και πόσο δεν εξαρτάται αυτό από βαθμούς κ σωστές απαντήσεις. Σ´ευχαριστώ που είσαι ο άνθρωπος που είσαι. Είσαι σπουδαίος».

H Ντορέτα Παπαδημητρίου καμαρώνει δίπλα στους γιους της και χαρούμενη που βαφτίστηκε η ανηψιά της

https://www.instagram.com/p/CdSzGl1AFHb

Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι αυτά τα λόγια αντιπροσωπεύουν όλες τις μητέρες. Είναι λόγια υποστήριξης και θαυμασμού για τα παιδιά τους. Ένα υπέροχο μήνυμα θάρρους και αποδοχής. Και δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα για ένα παιδί να αισθάνεται ότι στήριγμα του, είτε στην επιτυχία, είτε στην αποτυχία, είναι πάντα οι γονείς του.