Τα συγκινητικά λόγια της Ιωάννας Παλιοσπύρου στη βράβευσή της στο ΑΠΘ

Ιωάννα Τζανή
Τα συγκινητικά λόγια της Ιωάννας Παλιοσπύρου στη βράβευσή της στο ΑΠΘ

Βραβεύτηκε για τη δύναμη ψυχής που έχει επιδείξει μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Ήταν Μάϊος του 2020 όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε την τραγική επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα. Ύστερα από πολλά επίπονα και ψυχοφθόρα χειρουργεία, η Ιωάννα έχει καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για ανθρώπους που βιώνουν δυσκολίες.

Επειδή η δύναμη ψυχής που έχει επιδείξει το κορίτσι αυτό μετά τον Γολγοθά που πέρασε και συνεχίζει να περνάει είναι κάτι σπουδαίο και αξιοθαύμαστο, το απόγευμα της Πέμπτης (16/9) η Ιωάννα Παλιοσπύρου βραβεύτηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα: «Δύναμη Ψυχής, Φύση και Υγεία» που διοργάνωσε το Τελλόγλειο, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Υγεία» του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

https://www.instagram.com/p/CdDa7elsi3i

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κάνει μία νέα θεραπεία στην Γαλλία και μας εξηγεί γιατί είναι χαρούμενη

Ο Γολγοθάς μετά την επίθεση και η δύσκολη επιστροφή στο σπίτι της

Ανεβαίνοντας στο βήμα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για τη φρικτή περίοδο που βίωσε μετά την επίθεση με βιτριόλι, προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. «Τις πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο δεν μιλούσα ούτε στη μητέρα μου. Φανταστείτε πώς είναι για έναν γονιό να βλέπει το παιδί του λιωμένο και καμένο. Όμως δεν με άφησε, ήταν συνεχώς δίπλα μου», είπε αρχικά.

Αναφερόμενη στις ημέρες αφού πήρε εξιτήριο από το δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε, η Ιωάννα είπε το αυτονόητο - ότι γύρισε στο σπίτι της με κατάθλιψη. Ωστόσο, η ίδια παραδέχτηκε ότι η φαρμακευτική αγωγή που της χορηγήθηκε, την οποία λαμβάνει μέχρι και σήμερα, τη βοήθησε πολύ και θα πρέπει να καταρριφθούν τα ταμπού για την ψυχική υγεία. «Οφείλουμε να απευθυνόμαστε στους ψυχολόγους και στους ψυχιάτρους μας», τόνισε.

Η αγάπη του κόσμου ήταν μεγάλο στήριγμα για εκείνη

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σημείωσε στη συνέχεια της ομιλία της πως η αγάπη και η στήριξη που έχει δεχτεί από τον κόσμο τής έδωσε το θάρρος να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να προσπαθήσει να ενταχθεί και πάλι στην κοινωνία, με θάρρος και τόλμη.

«Όλα αυτά τα μηνύματα του κόσμου με έκαναν να μην θέλω να τα παρατήσω για να μην τους απογοητεύσω», υποστήριξε και πρόσθεσε πως ο κόσμος τη βοήθησε να κάνει τόσα βήματα και να αποδεχτεί την εμφάνιση και τον εαυτό της, παροτρύνοντας όλους να ακούνε και να νιώθουν περισσότερο τους γύρω τους.

Πηγή φωτογραφιών: @paliospirou.joanna