Η Αθηνά Οικονομάκου φλέρταρε με την επιλόχειο κατάθλιψη, αλλά η ψυχοθεραπεία έπαιξε καταλυτικό ρόλο

Η Αθηνά Οικονομάκου φλέρταρε με την επιλόχειο κατάθλιψη, αλλά η ψυχοθεραπεία έπαιξε καταλυτικό ρόλο

«Φλέρταρα με την επιλόχειο κατάθλιψη», είπε μεταξύ άλλων η Αθηνά Οικονομάκου.

Η Αθηνά Οικονομάκου, εκτός από μανούλα δύο αξιολάτρευτων παιδιών, είναι επίσης μια επιτυχημένη επιχειρηματίας που φέρνει εις πέρας οτιδήποτε βάζει στόχο. Είναι από τις γυναίκες που αποδεικνύουν περίτρανα ότι μπορούμε να συνδυάζουμε καριέρα και παιδιά με απόλυτη επιτυχία και πως η δημιουργία οικογένειας δεν αποτελεί εμπόδιο στα όνειρά μας.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη», η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε με ειλικρίνεια για τις δυσκολίες που βίωσε μετά τη γέννηση του 4χρονου σήμερα Μάξιμου, για το δεύτερο παιδί που ολοκλήρωσε την ευτυχία της οικογένειας, την ενός έτους Σιέννα, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η ψυχοθεραπεία τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική ζωή της.

Η Αθηνά Οικονομάκου αποκάλυψε την κακή συνήθεια της μαζί με το πόσο ζυγίζει μετά τη γέννα

Η Αθηνά Οικονομάκου μίλησε για το πώς είναι να είσαι μαμά δύο παιδιών

«Δεν είναι απλά τα πράγματα για μία εργαζομένη μητέρα στον συγκεκριμένο χώρο. Από τη μία, με το δεύτερο παιδί ένιωσα πιο πολύ μαμά, ολοκληρώθηκα, ίσως ολοκληρώθηκε και η οικογένεια με έναν τρόπο. Τα συναισθήματά μου δεκαπλασιάστηκαν με έναν τρόπο που φοβόμουν. Έλεγα: "Τώρα θα έρθει ένα δεύτερο παιδί, εγώ τον Μάξιμο τον λατρεύω, πώς θα μοιραστεί η αγάπη;"», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

https://www.instagram.com/p/CaKh8vVtbsX

Πώς βίωσε την πρώτη γέννα και ο καταλυτικός ρόλος της ψυχοθεραπείας

«Φλέρταρα με την επιλόχειο κατάθλιψη αλλά επειδή είχα πολλά χρονιά ψυχοθεραπείας στις πλάτες μου, δεν έφτασα στο σημείο να πάθω όντως επιλόχειο κατάθλιψη στο πρώτο παιδί. Ζορίστηκα πολύ. Όταν γεννήθηκε ο Μάξιμος είπα: "Αυτό θα είναι τώρα;". Λύγισα. Όμως επειδή συνέχιζα την ψυχοθεραπεία από την πρώτη στιγμή που γέννησα, αυτό με βοήθησε να πατήσω στα ποδιά μου, να πιστέψω στον εαυτό μου ξανά λίγο λίγο και μετά 6-8 μήνες όλα καλυτέρευαν, μέχρι που άρχισε να μεγαλώνει το παιδί και να νιώθω κι εγώ ότι δεν είναι τόσο ευάλωτο. Δεν είναι τυχαίο το ότι η μικρή ήρθε στη ζωή μας 3 χρόνια μετά. Όταν έμεινα έγκυος στο δεύτερο φοβόμουν μην ξαναπάθω το ίδιο», αποκάλυψε η Αθηνά Οικονομάκου.

Ο ρόλος που έπαιξε ο σύζυγός της Φίλιππος στην περίοδο μετά τη γέννα

Όσο για το πόσο της στάθηκε ο σύζυγός της, Φίλιππος Μιχόπουλος σε όλο αυτό, η 36χρονη μανούλα είπε: «Ο Φίλιππος μπορούσε να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, έδειχνε υπομονή, έκανε κατανόηση, προσπαθούσε να μην με πιέζει, όμως επί της ουσίας ποτέ δεν κατάλαβε αυτό που ένιωθα γιατί κι εγώ φοβόμουν να το παραδεχθώ στον εαυτό μου».

https://www.instagram.com/p/CdgoHSMtLUh

Η ψυχοθεραπεία αποτελεί κομμάτι της ζωής της εδώ και σχεδόν μια δεκαετία

Μιλώντας για την απόφασή της να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, η Αθηνά Οικονομάκου είπε: «Κλείνω σχεδόν μια δεκαετία ψυχοθεραπείας. Ξεκίνησα όταν άρχισα να νιώθω ένα αίσθημα άγχους στο θέατρο, νόμιζα ότι δεν θα τα καταφέρω, ότι θα πάθω κάτι πάνω στη σκηνή, ότι θα αρρωστήσω... Ήταν ο φόβος του θανάτου μέσα σε όλα αυτά. Έφτασα σε ένα σημείο που είπα: "Δεν τα βγάζεις πέρα". Ξύπνησα ένα πρωί, ήταν μία περίοδος επί MEGA με καθημερινά γυρίσματα στη "Ζωή της άλλης". Ήμουν πολύ μικρή, πολύ μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη ευθύνη. Είχαν πέσει όλοι πάνω μου. Έλεγα: "Παιδιά θα πέσω κάτω" και μου έλεγε ο σκηνοθέτης: "Τι λες; Εγώ είμαι 60 ετών και δεν πέφτω κάτω, τι εννοείς;". Μία μέρα δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι, πήγα σε παθολόγο με την πίεση μου 4 και 6 και έτσι ξεκίνησα. Στις πρώτες συνεδρίες της ψυχοθεραπείας μόνο έκλαιγα».

Η Αθηνά Οικονομάκου για τα επαγγελματικά της σχέδια

Αναφερόμενη στα επαγγελματική της σχέδια και την επιστροφή της στην τηλεόραση, η Αθηνά δήλωσε: «Θα μπορούσα να κάνω μία ψυχαγωγική εκπομπή αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι στις προτεραιότητές μου. Αν μεγαλώσουν τα παιδιά και υπάρξει μία ανατρεπτική πρόταση, σίγουρα δεν είμαι αρνητική. Η Μαίρη Συνατσάκη με προσέγγισε για να συνεργαστούμε επαγγελματικά. Δεν είμαστε ανταγωνιστικές η μία απέναντι στην άλλη. Μας βοήθησε πολύ για να μην ερχόμαστε σε ρήξη».

Πηγή φωτογραφιών: @athinao1konomakou