Μετά την Ocasio-Cortez & η κόρη του Paul Walker μιλάει για τις αμβλώσεις και τη δική της εμπειρία

Μετά την Ocasio-Cortez & η κόρη του Paul Walker μιλάει για τις αμβλώσεις και τη δική της εμπειρία

«Το να απογορεύεις την άμβλωση δεν εμποδίζεις τις αμβλώσεις, εμποδίζεις τις ασφαλείς αμβλώσεις», επεσήμανε.

Με αφορμή την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ, η κόρη του αείμνηστου Paul Walker, Meadow, έκανε μια εξομολόγηση από καρδιάς, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η 23χρονη μίλησε με ειλικρίνεια για την απόφαση που πήρε το 2020 να προχωρήσει σε έκτρωση και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της σχετικά με την ανατροπή της απόφασης Roe vs Wade από το 1973 για τις αμβλώσεις.

Η κόρη του Paul Walker παντρεύτηκε και ο Vin Diesel την παρέδωσε στον γαμπρό

Η εξομολόγηση της Meadow Walker και το δυνατό μήνυμα

«Κι εγώ αμφιταλαντεύτηκα με την επιλογή, όμως το 2020, όταν ο κόσμος κατέρρεε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναζήτησα να κάνω έκτρωση», είπε μεταξύ άλλων η Meadow, κάνοντας στη συνέχεια του post της ξεκάθαρο ότι τάσσεται υπέρ του δικαιώματος κάθε γυναίκας να έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτό που επιθυμεί όσον αφορά στη ζωή και το σώμα της.

«Σήμερα σημειώνεται ένα τεράστιο πισωγύρισμα στην ιστορία - μία σημαντική αδικία για τις γυναίκες στις ΗΠΑ. Υπάρχουν αμέτρητες γυναίκες που δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση της άμβλωσης», έγραψε μεταξύ άλλων στο κείμενό της.

Η Meadow, η οποία παντρεύτηκε τον ηθοποιό Louis Thornton-Allan το 2021, σημείωσε ότι η εμπειρία της ήταν «πολύ ιδιωτική και προσωπική… όπως θα έπρεπε να είναι».

Και πρόσθεσε:

«Ήμουν αρκετά τυχερή να έχω έναν σπουδαίο γιατρό που με υποστήριξε στην εξουθενωτική διαδικασία. Χάρη στη βοήθειά τους, έχω τη δυνατότητα να είμαι το χαρούμενο και υγιές άτομο που είμαι σήμερα. Το να ξέρω πως τώρα περισσότερες γυναίκες δεν θα έχουν την ευκαιρία να έχουν τη δική της εμπειρία και γενικότερα έλεγχο στο σώμα τους, είναι κάτι που με διαλύει ψυχολογικά. Σε έναν κόσμο που συνεχώς περιθωριοποιεί τις γυναίκες, αυτή η απόφαση μοιάζει σαν τη μεγαλύτερη προσβολή προς όλες».

Η Meadow Walker ολοκλήρωσε το κείμενό της στέλνοντας ένα πολύ δυνατό μήνυμα: «Το να απογορεύεις την άμβλωση δεν εμποδίζεις τις αμβλώσεις, εμποδίζεις τις ασφαλείς αμβλώσεις». Το μοντέλο έλαβε πολλά θετικά σχόλια και υποστήριξη από γυναίκες οι οποίες την ευχαρίστησαν για το θάρρος της γνώμης της και για το γεγονός ότι έδωσε κουράγιο και σε άλλα κορίτσια που παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

https://www.instagram.com/p/CfNWgnuDg-u

Η Meadow Walker δεν είναι η μόνη διάσημη γυναίκα που παραδέχτηκε δημοσίως πως κατέφυγε στην άμβλωση. Πριν από λίγες ημέρες, η πολιτικός Alexandria Ocasio-Cortez αποκάλυψε πως χρειάστηκε να υποβληθεί σε άμβλωση, ύστερα από τον βιασμό της, ενώ η καταξιωμένη ηθοποιός Rita Moreno εξομολογήθηκε πως όταν ήταν σε νεαρή ηλικία υποβλήθηκε σε παράνομη άμβλωση, δεδομένου ότι την εποχή του '60 δεν επιτρεπόταν.

Πηγή φωτογραφιών: @meadowwalker