Θα είναι η Φαίη Σκορδά η μεγάλη τηλεοπτική μεταγραφή της χρονιάς;

Κατερίνα Μπούσιου
Θα είναι η Φαίη Σκορδά η μεγάλη τηλεοπτική μεταγραφή της χρονιάς;

Το παρασκήνιο, η αναμονή και οι προτάσεις που έχει δεχθεί η παρουσιάστρια. Η τελική απόφαση την επόμενη εβδομάδα. 

Αν πέρυσι την ίδια εποχή, μιλούσαμε για την μεγάλη επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη στην τηλεόραση και την νέα της εκπομπή στο Mega, αλλά και την μετακίνηση της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha, φέτος εδώ και λίγες εβδομάδες, η Φαίη Σκορδά είναι το πρόσωπο που απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλο. Θα λήξει η συνεργασία της με τον Αντ1 μετά από 9 χρόνια ή έστω και την τελευταία στιγμή θα γίνει ένας χρυσός συμβιβασμός εκατέρωθεν; Το παρασκήνιο αλλά και οι επίδοξοι μνηστήρες και οι προτάσεις... που δεν έχουν γίνει ακόμη.

Τι σκέφτεται η Φαίη τι θέλουν οι άλλοι από εκείνη

Στις 8 Ιουλίου, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή το Πρωινό ρίχνει αυλαία για την φετινή χρονιά. Εκείνη θα είναι και η κομβική ημέρα των επίσημων ανακοινώσεων από την πλευρά του καναλιού. Είτε θα ειπωθεί το κλασσικό: «Έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας», είτε το: «Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε καλή συνέχεια». Η λήξη και η συνέχεια μίας επαγγελματικής συνεργασίας, πρέπει να διέπεται και από κανόνες ουσιαστικής ευγένειας και σεβασμού. Μέχρι την επόμενη Παρασκευή, δεν θα ειπωθεί απολύτως τίποτε. Θα αναρωτιέστε αν έχει ληφθεί η τελική απόφαση και απλά αναμένουμε την ανακοίνωσή της. Και από τις δύο πλευρές. Ουσιαστικά έχει ληφθεί.

https://www.instagram.com/p/CfTeJh8LTN3

Τυπικά ο Αντ1 περιμένει μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, την υπογραφή της Φαίης στο συμβόλαιο που της έχει αποσταλεί. Έχουν γίνει μικρές υποχωρήσεις σε επιμέρους ζητήματα αλλά στο βασικό θέμα, να συνεχίσει δηλαδή η εκπομπή ως έχει και όχι ως ξεχωριστές εκπομπές, εκείνης και του Γιώργου Λιάγκα, δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση. Για να μην μπούμε σε επιμέρους λεπτομέρειες που αφορούν στην σκαλέτα του Πρωινού - όπου και εκεί έχουμε διαφωνίες - το όλο θέμα εστιάζεται στην φυσιογνωμία της εκπομπής και στους διακριτούς ρόλους.

https://www.instagram.com/p/CdafzquIbhn

Το ερώτημα είναι τι σκέφτεται η Φαίη να κάνει. Η παρουσιάστρια όλο αυτό το διάστημα συνομιλεί ελάχιστα έως και καθόλου με δημοσιογράφους. Η πρόθεσή της είναι να περιμένει την τελική τοποθέτηση του καναλιού, στην νέα της αντιπρόταση. Ενδόμυχα ωστόσο πιστεύουμε πως ακόμη και αν έχουμε τελική συμφωνία και η Φαίη μείνει στον Αντ1 (οι πιθανότητες είναι ωστόσο ελάχιστες, αλλά στην τηλεόραση πάντα έχουμε last minute απρόοπτα) και οι δύο πλευρές ξέρουν ότι το γυαλί μεταξύ τους έχει ραγίσει. Μία επαγγελματική σχέση αν δεν στηρίζεται σε γερές βάσεις, διαλύεται πολύ εύκολα.

Τι γίνεται ωστόσο με τα υπόλοιπα κανάλια και ποιος έχει κάνει επίσημη πρόταση στην Φαίη; Η απάντηση είναι: κανείς. Επίσημη πρόταση από την διεύθυνση προγράμματος του Star δεν έχει γίνει, ούτε και από το Mega. Το ένα ωστόσο από τα δύο κανάλια έχει κάνει απλά μία βολιδοσκόπηση, για να δει το επίπεδο των σχέσεων της με τον Αντ1 και τις δικές της προθέσεις και τίποτε παραπάνω. Ο ΣΚΑΙ, δεν έκανε καμία κίνηση προς την πλευρά της, ακόμη σε επίσημο επίπεδο, αλλά έχει κάνει κάποιες πρώτες συζητήσεις, διερευνητικές. Όσο για το Open, ούτως ή άλλως δεν μπορεί να υποστηρίξει την πρότασή του σε οικονομικό επίπεδο, παρά τις φιλικές σχέσεις με τον Γιάννη Λάτσιο και έχει μείνει εκτός των μνηστήρων.

skorda.jpg

Αυτό βέβαια πρόκειται να αλλάξει από την επόμενη εβδομάδα. Η Φαίη Σκορδά είναι ένα μεγάλο τηλεοπτικό brand που όλοι θα ήθελαν στο δυναμικό τους, όχι μόνο για την τηλεθέαση, αλλά και για τα διαφημιστικά έσοδα. Business is business. Ωστόσο μόνο το Star έχει προς το παρόν να της προσφέρει μία αντίστοιχη πρωινή ζώνη με μεγάλη διαφημιστική υποδομή και άρτια παρεχόμενη παραγωγή. Το Mega, πλην της μυθοπλασίας θα πορευτεί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν με το ίδιο δυναμικό καθώς η πρώτη τους χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη. Κενό στο πρόγραμμά του που να δικαιολογεί μία νέα εκπομπή δεν υπάρχει.

Αλλά ας μην αποκλείσουμε τίποτε ακόμη. Η επόμενη χρονιά αναμένεται δύσκολη (ξανά) και θα είναι και πάλι μία χρονιά που η μυθοπλασία θα έχει τον πρώτο ρόλο. Εκτός και αν κάποιοι τηλεαστέρες μας, κατανοήσουν πως το κοινό έχει πια μεγάλες απαιτήσεις και εκείνοι θα πρέπει να αλλάξουν γραμμή πλεύσης. Να εμπνευστούν νέα πράγματα και να μην αρκούμαστε σε μία διαρκή επανάληψη ενός συγκεκριμένου μοτίβου εκπομπών που μας έχει πια κουράσει.

Όποιος ρισκάρει, κερδίζει.