Η δημόσια στήριξη της Ιωάννας Μαλέσκου στη Φαίη Σκορδά είναι ο ορισμός της γυναικείας αλληλεγγύης

Η δημόσια στήριξη της Ιωάννας Μαλέσκου στη Φαίη Σκορδά είναι ο ορισμός της γυναικείας αλληλεγγύης

«Συγκινήθηκα γιατί ένιωσα την ίδια φόρτιση όταν έφυγα από την Κρήτη», είπε χαρακτηριστικά η Μαλέσκου.

Μεγάλες θα είναι οι αλλαγές στις εκπομπές τη νέα τηλεοπτική σεζόν, με εκείνη που προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση να είναι η αποχώρηση της Φαίης Σκορδά από την εκπομπή «Πρωινό» και τον ΑΝΤ1, ύστερα από εννέα χρόνια συνεργασίας.

Το πρωί της Παρασκευής (8/7), η παρουσιάστρια αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές αλλά και τους συνεργάτες της μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης και συγκίνησης, χωρίς όμως να αποκαλύπτει τι θα κάνει ή σε ποιο κανάλι θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν.

Η γεμάτη υπονοούμενα ανάρτηση της Ιωάννας Μαλέσκου βρήκε σύμμαχο στη Ναταλία Γερμανού

Η δημόσια στήριξη της Ιωάννας Μαλέσκου στη Φαίη Σκορδά

Η Ιωάννα Μαλέσκου ταυτίστηκε απόλυτα με τη συγκίνηση της Φαίης Σκορδά και στην τελευταία εκπομπή του «Love It» θέλησε να ανταποδώσει τη στήριξη που είχε λάβει από τη Σκορδά όλους αυτούς τους μήνες. Και είναι πολύ όμορφο να το βλέπουμε αυτό μέσα σε έναν χώρο που επικρατούν ο ανταγωνισμός και η ζήλια.

Σχολιάζοντας το «αντίο» της Φαίης Σκορδά, η Μαλέσκου είπε χαρακτηστικά: «Κάθε φορά που βλέπω έναν άνθρωπο να κλαίει και για μια γυναίκα παρουσιάστρια να κλείνει ένας κύκλος, αναρωτιέμαι τι σκέφτεται εκείνη τη στιγμή και γιατί το κλάμα πολλές φορές μπορεί να ερμηνευθεί με διαφορετικούς τρόπους. Κάποιες φορές όμως είναι δική σου απόφαση να φύγεις, ωστόσο όλο αυτό που έχεις ζήσει εννέα χρόνια είναι κάτι το οποίο είναι η ζωή σου. Ακόμα και αν έχεις πάρει την απόφαση να προχωρήσεις, να κάνεις ένα άλλο βήμα που εύχομαι να είναι καλύτερο για όλους, είναι κάτι το οποίο δεν παύει να αναιρεί όλα αυτά που έχεις ζήσεις. Συγκινήθηκα πολύ με τη Φαίη Σκορδά, δεν της έστειλα, δεν επικοινώνησα μαζί της, ωστόσο ως τηλεθεάτρια ένιωσα όλο αυτό το κύμα και αναρωτιόμουν "γιατί να κλαίει τώρα η Φαίη; Γιατί να φεύγει;"», είπε αρχικά η Ιωάννα Μαλέσκου.

Και συμπλήρωσε:

«Όμως είναι ωραίο να κλείνουν κύκλοι όταν είναι ή δική σου απόφαση ή κοινή απόφαση. Εγώ αυτή τη φόρτιση την οποία είδα στην Φαίη, ήταν η φόρτιση που αισθάνθηκα και εγώ όταν έφυγα από την Κρήτη και ήρθα στην Αθήνα. Εκεί ήταν όλα τα χρόνια της ζωής μου και εκεί ένιωθα αβεβαιότητα για το νέο ξεκίνημα, ανησυχία και χαρά. Αλλάζει η ζωή σου. Ήταν επιλογή μου όμως, και το εύχομαι για όλους αυτό. Είναι ωραίο να ανοίγουμε νέους κύκλους».

https://www.instagram.com/p/CfmWO34Ie6P

«Εύχομαι να είναι πραγματικά ευτυχισμένη γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να κάνεις αυτό που αγαπάς»

Όσο για αυτά που ακούγονται σχετικά με το τηλεοπτικό μέλλον της Φαίης Σκορδά, η Ιωάννα Μαλέσκου είπε: «Ακούγονται πάρα πολλά για τη Φαίη Σκορδά, αν θα έρθει στον ΣΚΑΙ, αν θα πάει κάπου αλλού. Όπου κι αν επιλέξει να πάει, η δική μου ευχή θα είναι όντως να τα έχει ζυγίσει όλα. Είναι πολλά χρόνια στον χώρο άρα μπορεί να διακρίνει τι συμβαίνει και ποιο περιβάλλον είναι καλύτερο για την ίδια. Εύχομαι να είναι πραγματικά ευτυχισμένη γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να κάνεις αυτό που αγαπάς. Να είσαι κάθε μέρα στον χώρο που αγαπάς, με τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει και που ξέρεις ότι και σε σέβονται και σε εκτιμούν και σε αναγνωρίζουν και σε κρατούν κοντά τους. Αυτή θα είναι η ευχή μου».

Και συνέχισε:

«Δεν με απασχολεί αν θα πάει στον έναν σταθμό, αν θα πάρει τη θέση άλλου. Κανένας δεν παίρνει τη θέση κανενός. Οι θέσεις δεν είναι κατοχυρωμένες. Θα της ευχηθώ τα καλύτερα και επειδή ξέρω ότι είναι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος, θα πω ότι κάτι μέσα μου με κάνει να την αισθάνομαι. Της εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου και υγεία», είπε αρχικά η Ιωάννα Μαλέσκου».

Το μήνυμα της Ιωάννας Μαλέσκου λίγο πριν το φινάλε της εκπομπής της

Κλείνοντας, η Ιωάννα Μαλέσκου έστειλε τις ευχές της προς όλους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα και ειλικρινά να είναι μια πάρα πολύ ωραία σεζόν, με αλλαγές, γιατί ο κόσμος τις θέλει τις αλλαγές, Αλλά τις θέλουμε κι εμείς, όσοι βρισκόμαστε στην τηλεόραση, μπροστά ή και πίσω. Κι επειδή δεν ξέρουμε, και αναμεταξύ μας, πού θα είμαστε, έτσι είναι η τηλεόραση, ένα σκάκι που μετακινούνται οι άνθρωποι, όχι τα πιόνια. Οι προσωπικότητες».

Cover photo: @imaleskou