Ο Eddie Murphy θα είναι ο φετινός οικοδεσπότης των Όσκαρ

Ο Eddie Murphy θα είναι ο φετινός οικοδεσπότης των Όσκαρ

Ο διάσημος κωμικός κέρδισε τον πολύπαθο και πολυπόθητο ρόλο του οικοδεσπότη της τελετής απονομής των βραβείων της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Πολύπαθος εξαιτίας της κακομεταχείρισης του περσινού οικοδεσπότη James Franco και πολυπόθητος διότι πρόκειται για έναν δύσκολο, μεν, σημαντικό, δε, ρόλο αφού η τελετή απονομής των Όσκαρ είναι όχι μόνο το σημαντικότερο κινηματογραφικό γεγονός κάθε χρονιάς αλλά και ένα show που παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Για φέτος, στην 84η απονομή των βραβείων στις 26 Φεβρουαρίου 2012, τον ρόλο αυτό θα ενσαρκώσει ο Eddie Murphy, ένας κωμικός με μακρά ιστορία -και αισθητή απουσία από τα κινηματογραφικά δρώμενα. Τα μέλη της Ακαδημίας, και ιδιαίτερα ο παραγωγός της τελετής Brett Ratner, τον θεωρούν ιδιοφυή κωμικό και έναν από τους σημαντικότερους stand up comedy performer και του εμπιστεύτηκαν αυτόν τον ρόλο με την ελπίδα να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη βραδιά αυτή τη φορά. Το όνομά του ακουγόταν εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν ήταν το μόνο. Ακόμα και ο Oprah Winfrey φημολογείτο κάποια περίοδο πως μπορεί να ανέβαινε στην σκηνή του Kodak Theatre για να παρουσιάσει τη φετινή απονομή. Προφανώς η επιστροφή του στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Tower Heist» της οποίας παραγωγός είναι, επίσης, ο Brett Ratner, και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, έπαιξε και αυτή τον ρόλο της στην τελική επιλογή του παρουσιαστή της σημαντικής βραδιάς.

Ο Eddie Murphy έχει υπάρξει μια φορά υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, το 2006 για την ερμηνεία του στην ταινία «Dreamgirls».