Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε για 6η φορά χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης και πρώτο trend στο Τwitter

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε για 6η φορά χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης και πρώτο trend στο Τwitter

O 31χρονος Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων έγραψε ιστορία και μας γέμισε υπερηφάνεια.

Ιστορία έγραψε στο Μόναχο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους που είναι το 6ο του στη διοργάνωση και έγινε ο αθλητής με τα περισσότερα στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε χρυσός για 6η φορά

Ο 31χρονος αγωνίστηκε 5ος στον τελικό του Μονάχου βαθμολογήθηκε με 15.133 και ξεπέρασε τον Τούρκο Ασίρ που είχε σημειώσει 15.033 πόντους.

Εκτελώντας υποδειγματικά το καινούργιο πρόγραμμά του, που είχε βαθμό δυσκολίας: 6,200 β., βαθμός εκτέλεσης: 8,933 β.) παρά την αγωνιστική απουσία ενός έτους, λόγω επέμβασης στον δεξιό ώμο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Πετρούνιας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί με τον καλύτερο τρόπο και έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες για μια ακόμη φορά.

Το Μονπελιέ (2015), η Βέρνη (2016), το Κλουζ (2017), η Γλασκόβη (2018), η Βασιλεία (2021) και τώρα το Μόναχο είναι οι Ευρωπαϊκοί σταθμοί όπου ο «άρχοντας των κρίκων» κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης.

Η κατάταξη του τελικού
1.Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15,133
2.Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 15,033
3.Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία)14,866
4.Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14,766
5.Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14,733|
6.Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14,566
7.Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,500
8.Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 13,733

Λευτέρης Πετρούνιας: «Είμαι full time μπαμπάς και οι κόρες μου έχουν κληρονομήσει το πείσμα μου»

Η Βασιλική Μιλλούση και οι κόρες τους είναι η δύναμή του

Για πρώτη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε στο στάδιο αμέριστη συμπαράσταση από την γυναίκα της ζωής του, Βασιλική Μιλλούση και τις 2 κόρες τους (Σοφία και Ελένη).

https://www.instagram.com/p/CfjDxgBgyrP

«Αισθάνομαι υπέροχα είναι ο έκτος τίτλος στην καριέρα μου, είμαι ικανοποιημένος που μετά από δύο χειρουργεία τα τελευταία τρία χρόνια είμαι ξανά εδώ και πήρα το μετάλλιο. Σήμερα πήρα έξτρα δύναμη από τις δύο κόρες μου που ήταν στην κερκίδα και με παρακολούθησαν για πρώτη φορά ζωντάνα. Δεν ξέρω αν είμαι ο Βασιλιάς του Μονάχου. Μου αρέσουν οι κρίκοι, είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ και είμαι καλά», δήλωσε ο πρωταθλητής αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού.

Πρώτο trend ο Πετρούνιας στο Ελληνικό Twitter

Ο 31χρονος πρωταθλητής δέχθηκε αμέτρητα υποστηρικτικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ οι χρήστες του Ελληνικού Twitter έσπευσαν να τον αποθεώσουν. Μέσα σε λίγα λεπτά το hashtag #Πετρούνιας βρέθηκε στην κορυφή των trends και συγκεκριμένα στην 1η και 3η θέση.

twitter.jpg

Πηγή κεντρικής: apimages.com