Λευτέρης Πετρούνιας: «Είμαι full time μπαμπάς και οι κόρες μου έχουν κληρονομήσει το πείσμα μου»

Κατερίνα Μπούσιου
Λευτέρης Πετρούνιας: «Είμαι full time μπαμπάς και οι κόρες μου έχουν κληρονομήσει το πείσμα μου»

Πρότυπο αθλητή και πρότυπο μπαμπά. Ο Λευτέρης Πετρούνιας γιορτάζει μαζί μας στο Queen την Γιορτή του Πατέρα και μας εξομολογείται πως είναι ως μπαμπάς, πως ένιωσε όταν γεννήθηκαν οι κόρες του. Αλλά και πως θα νιώσει όταν θα βγουν το πρώτο τους ραντεβού!  

Πως νιώθει ένας άντρας με τρεις γυναίκες στο σπίτι; Ο Λευτέρης Πετρούνιας το απολαμβάνει. Η γυναίκα του Βασιλική Μιλλούση και οι δύο τους κόρες, η Λένια και η Σοφία, είναι όλος του ο κόσμος. Αυτά είναι τα προσωπικά του μετάλλια, αυτά είναι τα μεγάλα ρεκόρ της ζωής του. Καμία επιτυχία στον αθλητισμό, δεν μπορεί να συγκριθεί με το συναίσθημα και το μεγαλείο της αγάπης που νιώθει για τις γυναίκες της ζωής του. Παρά τις σκληρές απαιτήσεις του πρωταθλητισμού, τις συνεχείς προπονήσεις, ο Λευτέρης κατορθώνει να είναι full time μπαμπάς και πάντα alert στις απαιτήσεις των κοριτσιών του.

1655288145846-241997379-petrouniaskores11.jpg

Πως ήταν όμως και ο δικός του μπαμπάς και σε τι τον επηρέασε; Η συζήτηση μαζί του έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Στην εγκυμοσύνη της πρώτης σου κόρης, πες μου πως αντέδρασες όταν η Βασιλική σου ανακοίνωσε ότι θα γίνετε γονείς και εσύ για πρώτη φορά μπαμπάς;

Έκλαιγα από χαρά, καθώς ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ και πολύ συνειδητά. Οπότε τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα.

Πως βοηθάς ή πως αντιδράς στις καθημερινές ανάγκες των παιδιών σου. Τι δραστηριότητες σου αρέσει να κάνεις μαζί τους;

Είμαι εντελώς full time μπαμπάς, καθώς κάνω τα πάντα και δεν αντιμετωπίζω κανένα θέμα στο να μείνω μόνος μου (εάν πρέπει να λείψει η Βασιλική) με τα κορίτσια μου. Δηλαδή, αλλαγή, μπάνιο, φαγητό, παιχνίδι, ύπνος. Αγαπημένες μου στιγμές είναι όταν πηγαίνω κάθε πρωί πριν την προπόνηση την Σοφία βρεφονηπιακό και κάνουμε ωραίες συζητήσεις και όταν γυρίζω μετά την δεύτερη προπόνηση το απόγευμα και βγαίνουμε βόλτα όλοι μαζί για περπάτημα, πατίνι, παιδική χαρά.

https://www.instagram.com/p/CYO89G3gTLS

Ποιο δικό σου χάρισμα ή χαρακτηριστικό σου έχουν κληρονομήσει οι κόρες σου;

Θα έλεγα πως η Λένια και η Σοφία επίσης έχουν το πείσμα μου και μόλις βάλουν κάτι στο μάτι ή στο μυαλό τους, δεν υπολογίζουν τίποτα!

Είσαι ένας μπαμπάς που αγχώνεται για το μέλλον των παιδιών του, ή αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες με περισσότερη υπομονή και ψυχραιμία;

Γενικώς είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθώ να κάνω μακροπρόθεσμους υπολογισμούς και νομίζω θα το περάσω και στα παιδιά μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προβληματίζομαι για την εποχή για την οποία μεγαλώνουν και τι θα γίνει με το μέλλον τους καθώς ζούμε σε περίεργες εποχές μεγάλων αλλαγών.

Η ωραιότερη ημέρα σου ήταν εκείνη του γάμου σου και της βάπτισης των παιδιών σου;

Ξεκάθαρα ήταν η ωραιότερη μέρα. Αυτά τα γεγονότα πάντα χαρίζουν αξέχαστες στιγμές.

Πετρούνιας - Μιλλούση: Βάφτισαν τις κόρες τους - Δες το φωτογραφικό άλμπουμ

petrounias_millousi.jpg

Μίλησε μου λίγο για τον δικό σου μπαμπά. Για την πιο ωραία ανάμνηση που έχεις μαζί του, αλλά και για μία παρακαταθήκη, μία συμβουλή του, που ακολουθείς πιστά.

Ο πατέρας μου ήταν ο δικός μου ήρωας, ένας άνθρωπος έξυπνος, εργατικός, πάντα με μεγάλους στόχους. Θυμάμαι πολύ όμορφες στιγμές όταν κάναμε camping στην Μάνη σε μικρή ηλικία και τα παιχνίδια στη θάλασσα μαζί του. Η παρακαταθήκη που μου άφησε, είναι πως με βλέπει κόσμος που τον γνώριζε, καθώς ήταν Πρόεδρος στον κλάδο των Εκτελωνιστών οπότε τον ήξεραν αρκετοί και μου λένε ακόμη και τώρα πόσο καλός και ικανός άνθρωπος ήταν ο Πετρούνιας. Ακολουθώ πιστά, το να κάνω μεγάλα σχέδια .

Σε βοήθησε ο τρόπος που μεγάλωσε εσένα, για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις και εσύ τώρα την πατρότητα;

Όχι ιδιαίτερα, καθώς εκείνα τα χρόνια ήταν διαφορετικής νοοτροπίας εποχή. Παρόλα αυτα ασχολείτο όσο μπορούσε θα έλεγα, γιατί και οι δύο μου γονείς δούλευαν πολύ. Η μαμά μου, ήταν εκείνη που τα «έτρεχε» όλα.

Ας κλείσουμε χιουμοριστικά. Όταν μεγαλώσουν σκέφτεσαι με αγωνία την ημέρα που θα βγουν το πρώτο τους ραντεβού;

Μάλλον θα εννοείς το ραντεβού που θα βγούμε όλοι μαζί, γιατί κάπου γύρω θα πίνω καφέ πίσω απο κάποια εφημερίδα (γελάει). Θέλω να μάθουν να προσέχουν τον εαυτό τους και η μία την άλλη ως αδελφές. Από εκεί και πέρα, πρέπει να περάσουμε και από αυτό το στάδιο.