Vanessa Bryant: Το αστρονομικό ποσό που θα λάβει 2 χρόνια μετά τον θάνατο του Kobe και της Gigi

Τσακιρίδου Χριστίνα
Vanessa Bryant: Το αστρονομικό ποσό που θα λάβει 2 χρόνια μετά τον θάνατο του Kobe και της Gigi

Η δικαστική αντιδικία με την κομητεία του Los Angeles ολοκληρώθηκε και η χήρα του μπασκετμπολίστα δικαιώθηκε ομόφωνα.

Στο τέλος της έφτασε η πολύκροτη υπόθεση της αγωγής της Vanessa Bryant, λόγω των φωτογραφιών που διέρρευσαν με τις σορούς του Kobe Bryan και της κόρης τους, Gigi από το τραγικό δυστύχημα που είχαν με ελικόπτερο το 2020.

H δικαίωση της Vanessa Bryant και το ευχαριστώ

Η Vanessa Bryant δικαιώθηκε και θα λάβει το ποσό των 16 εκατομμυρίων δολαρίων όπως αποφάσισε το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Los Angeles, καλώντας την κομητεία να πληρώσει. Αποζημίωση περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ θα κληθεί να καταβάλει στον έτερο ενάγοντα, Christopher Chester που έχασε τη σύζυγό του Sarah και την κόρη του Payton στη συντριβή.

bryant_minima.jpg

Η απόφαση των εννέα ενόρκων ήταν ομόφωνη καθώς εξέφρασαν τη συμφωνία τους με τη θέση της Vanessa Bryant ότι οι φωτογραφίες που τράβηξαν αστυνομικοί και πυροσβέστες του Los Angeles παραβίασαν την ιδιωτικότητά της και προκάλεσαν συναισθηματικό στρες στην ίδια και τα υπόλοιπα παιδιά της, παρόλο που οι μακάβριες φωτογραφίες από την πτώση του ελικοπτέρου και τα θύματα ανάμεσα στις λαμαρίνες δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» θέλησε να πει η Vanessa Bryant στους ενόρκους μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

H μήνυση της Vanessa Bryant

Η Vanessa Βryant στη μήνυση που είχε καταθέσει αναφέρει πως οι διασώστες και πυροσβέστες όχι μόνο τράβηξαν φωτογραφίες αλλά τις μοιράστηκαν: Οι αναπληρωτές και οι πυροσβέστες πήραν το χειρότερο πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ - το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε μητέρα ή σύζυγο - και το έκαναν χειρότερο», φέρεται να δήλωσε η χήρα στην κατάθεση της.

H σύζυγος του αδικοχαμένου μπασκετμπολίστα ισχυρίστηκε ότι οι κοντινές φωτογραφίες του σώματος του Kobe μετά το δυστύχημα και της Gianna κοινοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 28 συσκευές LASD και από τουλάχιστον δώδεκα πυροσβέστες, ορισμένοι από τους οποίους σχολίαζαν τις φωτογραφίες σε ένα μπαρ ενώ έπιναν cocktails.

«Δεν θα μπορέσω ποτέ να διώξω την αγωνία που νιώθω για τις φωτογραφίες αυτές, που τράβηξαν οι άντρες αυτοί, οι οποίοι υποτίθεται πως θα μας κρατήσουν ασφαλείς ενώ αντιμετώπισαν τον Kobe και τη Gianna με τέτοια ασέβεια», έγραψε η 40χρονη στην κατάθεση της.

«Για την υπόλοιπη ζωή μου, ένα από τα δύο πράγματα θα συμβεί: είτε οι κοντινές φωτογραφίες της σορού του συζύγου και της κόρης μου θα γίνουν viral στο διαδίκτυο, είτε θα συνεχίσω να ζω με φόβο μήπως συμβεί κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

Το τραγικό δυστύχημα

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει το Associated Press, ο πιλότος του ελικοπτέρου ενδεχομένως αποπροσανατολίστηκε λόγω της έντονης ομίχλης και έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους. Δεν είναι τυχαίο πως κατά τη διάρκεια της πτήσης είχε αναφέρει μέσω του ασυρμάτου στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι πετούσε στα 4.000 πόδια, πάνω από πυκνά σύννεφα για να έχει καλύτερη ορατότητα ενώ στην πραγματικότητα το ελικόπτερο έπεφτε, με αποτέλεσμα να συντριβεί στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

https://www.instagram.com/p/B2A6T7rnPNA

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο John Wayne στη Santa Ana και κατευθυνόταν προς την Αθλητική Ακαδημία Mamba στο Newbury Park όπου 13χρονη κόρη του Kobe, Gigi Bryant θα συμμετείχε σε έναν αγώνα μπάσκετ. Η νεαρή Gigi θεωρούνταν από πολλούς η συνέχεια του Kobe Bryant, αφού ασχολούνταν επαγγελματικά με το μπάσκετ με μεγάλη επιτυχία. Ο μπαμπάς της ήταν ο no1 υποστηρικτής της και την συνόδευε σε κάθε της αγώνα. Δυστυχώς όμως η μοίρα επιφύλασσε άλλα σχέδια αφού μπαμπάς και κόρη βρήκαν τραγικό θάνατο στην μοιραία πτήση.

Πηγή κεντρικής: vanessabryant