«Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου» και αυτό ισχύει 100% για την Πόπη Τσαπανίδου

«Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου» και αυτό ισχύει 100% για την Πόπη Τσαπανίδου
Instagram

Ο μικρός Έττορε που ήταν παραγαμπράκι στον γάμο των γονιών του έχει τεράστια αδυναμία στη γιαγιά (που παντρεύτηκε πολύ νέα), Πόπη Τσαπανίδου (εικόνες). 

Ένα Αύγουστος που θα θυμούνται για πάντα είναι αυτός που διανύουμε για τα μέλη της οικογένειας Τσαπανίδου. Ο λόγος είναι μερικά πολύ ευχάριστα νέα μιας και «αποχωρίστηκε η μάνα από την κόρη» και η δημοσιογράφος πάντρεψε τη μία από τις τρεις της κόρες, τη Μαρίνα.

Όλα συνέβησαν στην Τήνο, με τη χαρούμενη μαμά να επιλέγει για την περίσταση ένα γαλάζιο maxi φόρεμα. Η νύφη ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του αγαπημένου της και πατέρα του παιδιού της, Βιτόριο, και φυσικά από εκεί δεν θα μπορούσε να λείπει η δίδυμη αδερφή της, Ευτυχία και η άλλη τους αδερφή, Εύα.

Παρουσία λίγων καλεσμένων και μακριά από ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού, οι νεόνυμφοι δέχθηκαν όλες τις ευχές των καλών τους φίλων και αγαπημένων προσώπων. Ο πιο εκλεκτός καλεσμένος δεν ήταν άλλος από τον γιο τους, ο οποίος μάλιστα κλήθηκε να γίνει και παραγαμπράκι.

Η Πόπη Τσαπανίδου δεν μπορούσε να κρύψει την ευτυχία της- γιατί να το κάνει άλλωστε- χαμογελώντας συνεχώς ως περήφανη και συγκινημένη μητέρα που συνοδεύει την πριγκίπισσά της σε αυτό το ιερό μυστήριο. «Το κοριτσάκι μου…το συνόδευσα νύφη μέχρι το αγόρι που αγαπάει» έγραψε χαρακτηριστικά στα stories που μοιράστηκε στον λογαριασμό της στο Instagram αποσπώντας τις ευχές των διαδικτυακών της ακολούθων.

Η μεγαλύτερη αδερφή της νύφης, της ευχήθηκε: «Ένας Αύγουστος διαφορετικός! Γεμάτος αγάπη και συγκίνηση και χαμόγελα και αγκαλιές! Και η μικρή μου αδερφή νύφη! Η μικρή μου αδερφή, που μεγάλωσε και έκανε τη δική της οικογένεια! Ό,τι και να γράψω δεν μπορεί να πλησιάσει στο τι ζήσαμε. Τι αισθανθήκαμε. Ένα παραμύθι που πήρε ζωή! Αδερφάκι μου @panadol_extra σ’ αγαπάω και σ’ αξίζουν τα καλύτερα! @vittorio_gm καλωσήρθες σ’ αυτή την τεράστια θεότρελη οικογένεια! Και μην ξεχνιόμαστε…. @panadol_extra @tsapanidou eftychiaaa είστε το λιμάνι μου, no matter what! Και πλέον είμαστε μία μεγάλη- πολύ μεγάλη – ελληνοϊταλικη οικογένεια!».

https://www.instagram.com/p/Ch0E3D7L-zl

Θυμίζουμε ότι το αγαπημένο ζευγάρι διαμένει μόνιμα στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Άμστερνταμ, επιλέγοντας απλά να παντρευτούν στην πατρίδα της νύφης. Ωστόσο, αυτό δημιουργεί μια ομολογουμένως μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην Πόπη Τσαπανίδου και τον εγγονό της, γεγονός που πολλαπλασιάζει και την ανυπομονησία της να τον δει κάθε φορά.

Ο μικρός Έκτορας είναι η αδυναμία της και πράγματι, βγαίνει προς τα έξω. Την αδυναμία αυτή, τόσο στον μικρό Έκτορα όσο και στις τρεις της κόρες, αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα προσωπικά τους social media:

«Πως μια μπουκιά ανθρωπάκι με σέρνει από τη μύτη; Και πόσα μαθαίνουμε από τα παιδιά! Αυθεντικά, σε όλα τους. Ακούνε το σώμα τους, εκφράζουν τις ανάγκες τους, χαίρονται λυπούνται φοβούνται και αγαπάνε χωρίς να το φιλτράρουν και να το κρύβουν. Απολαμβάνουν την προσοχή και την σύνδεση, τη στιγμή, το παρόν...Χαίρονται με τη βόλτα στη φύση, το παιγνίδι, τις αγκαλιές. Μέχρι να τους βάλουμε κανόνες οι ενήλικες, να τα "μαθουμε" τα πρέπει και τα μη και να αρχίσουν να χάνουν τον εαυτό τους και να γίνονται σαν τα... μούτρα και τις προσδοκίες μας! Αν έχετε κοντά σας παιδιά, αφήστε τα να σας διδάξουν πως να ζείτε τη ζωή. Αυτό κάνω εγώ, με τη βοήθεια του #Ettore», είχε γράψει χαρακτηριστικά σε μια από αυτές για τον εγγονό της.

https://www.instagram.com/p/CguTTA7gh55

«Να σας πω τα νέα μου; Μεγάλωσα! Στέκομαι στα πόδια μου. Με βοήθεια, μη φανταστείτε... δεν περπατάω ακόμα! Βαριέμαι. Χώρια που μ αρέσει να με πηγαίνουν αγκαλιά ή στο καρότσι. Σκάω όμως κάτι πλατιά χαμόγελα, που τους κάνουν όλους να χαίρονται και να μου λένε "μπράβο Έττορε!" Μετά μ αγκαλιάζουν, με φιλάνε και με κουτσουκεύουν και νοιώθω βασιλιάς! Κάνω παλαμάκια και κουπεπε. Έτσι άκουσα πως τα λένε και ξαναχαίρονται όλοι γύρω μου. Και δώστου πάλι φιλιά και αγκαλιές και μπράβο. Με κατσιασανε πια! Αλλά δεν τους κακιώνω... Γιατί μου δίνουν τα παιγνίδια μου όταν τα πετώ κάτω και τα ξαναζητώ. Και έτσι μαθαίνω πως όταν διεκδικείς κάτι, το κερδίζεις. Με κοιτάνε με αγάπη και μαθαίνω πως είμαι αποδεκτός και καλοδεχούμενος στον κόσμο αυτό. Είναι όλοι ήρεμοι στο σπίτι. Συζητάνε χωρίς ένταση και φωνές. Και έτσι μαθαίνω πως οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν σύνδεση και επικοινωνία. Ενδιαφέρον και αποδοχή. Α! Δεν σας είπα και το καλύτερο... Ήρθε πάλι η γιαγιά μου. Την καταλαβαίνω! Πως να ζήσει χωρίς εμένα. Αφού είμαι ένας γλύκας. Φιλιά πολλά κόσμε», είχε γράψει τον περασμένο Μάιο σε άλλη ανάρτηση η δημοσιογράφος.

https://www.instagram.com/p/CeHNttCs6e2

«Άλλη μια μέρα στον παράδεισο», είχε πει όταν τον κρατούσε στην αγκαλιά της.

https://www.instagram.com/p/Ccu9nMEM9zV

Και τα παιχνίδια δεν έχουν τελειωμό:

https://www.instagram.com/p/CbkjXiKMJGg
https://www.instagram.com/p/CX11ttVM2E2
https://www.instagram.com/p/CX6dfdwsX7T

Ούτε τα ταξίδια:

https://www.instagram.com/p/CZXRnhSMYey

Άλλωστε, υπάρχει κάποιος έρωτας:

https://www.instagram.com/p/CRXCO6ugA7J

Θυμίζουμε ότι η Πόπη Τσαπανίδου απέκτησε την πρώτη της κόρη, στα 20 της μόλις χρόνια και τις δίδυμες κόρες της στα 22. Η οικογένειά τους ήταν μονογονεϊκή, αφού ο σύζυγός της «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, με εκείνη να μένει πίσω να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις. Και τα πήγε άψογα, αν κρίνουμε από το πόσο δεμένες είναι οι τέσσερίς τους.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, είχε πει σχετικά: «Είναι πολλές οι γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά και είμαι ανάμεσά τους. Δεν είναι εύκολο. Είναι μεγάλη πρόκληση να τα καταφέρεις. Μια πολύ μεγάλη ευθύνη με αρκετό άγχος», δήλωσε μεταξύ άλλων η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Όμως, όταν βλέπεις ότι τα παιδιά σου να ανεξαρτητοποιούνται πλήρως και να γίνονται ολοκληρωμένοι ενήλικες, εκεί νιώθεις ότι τα έχεις καταφέρει».

Και οι τρεις τους είναι αυτόνομες γυναίκες. Έφτιαξαν την ζωή τους και έκαναν τις επιλογές τους. Πλέον είμαι η μαμά, όπως είναι η δική μου μαμά για εμένα. Εκεί τελειώνει ο ρόλος μου. Δεν υπάρχει πλέον επίβλεψη, υπάρχει το ενδιαφέρον.

Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι μεγάλη ευθύνη. Πόσο μάλλον όταν έχεις την πλήρη ευθύνη της ανατροφής τους χωρίς κανένα απολύτως στήριγμα. Και η Πόπη Τσαπανίδου ήταν μια ενοχική μαμά. «Ήμουν ενοχική μαμά κατά το μεγάλωμα των παιδιών μου. Όταν τα παιδιά ενηλικιώνονται και έχουν μια παραπάνω ευαισθησία, μια αδυναμία ή μια ανασφάλεια, πιστεύεις πως εσύ το προκάλεσες, επειδή όταν ήταν μικρά είχες μια συγκεκριμένη στάση απέναντί τους. Οι ανασφάλειες που μπορεί να έχουν ως άτομα, προκύπτουν από προσωπικές εμπειρίες, κοινωνικές καταστάσεις, ακόμα και από τον βίο με τους ίδιους σου γονείς. Εκεί, λοιπόν, ναι. Νιώθεις ενοχές».