Η Δανάη Μπάρκα έχει «δεύτερο μπαμπά» και τον αποκαλεί (και) influencer της καρδιάς της

Η Δανάη Μπάρκα έχει «δεύτερο μπαμπά» και τον αποκαλεί (και) influencer της καρδιάς της
Instagram

Η σχέση τους μέσα από τρυφερές φωτογραφίες και υπέροχο λόγια.

Για το ποια είναι η μητέρα της Δανάης Μπάρκα, ούτε λόγος. Η αυθόρμητη, loud, αστεία και αληθινή Βίκυ Σταυροπούλου έδωσε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και στην κόρη της, χωρίς φειδώ. Ο βιολογικός μπαμπάς της 30χρονης ηθοποιού ωστόσο, δεν είναι παρών στα τηλεοπτικά πράγματα ούτε γνωστός στο ευρύ κοινό. Πολύ πιο διακριτικός, low profile και «αθόρυβος», στέκεται στο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια με τους δυο τους να έχουν άριστες σχέσεις. Το όνομά του είναι Νώντας Μπάρκας και πρόκειται για τον πρώην σύζυγο της Βίκυς Σταυροπούλου, με τον οποίον υπήρξε παντρεμένη ελάχιστο καιρό στα 22 της χρόνια.

https://www.instagram.com/p/COpXvxCsheJ

«Ο γάμος έγινε με έναν άνθρωπο πολύ καλό ακριβώς γιατί αποφάσισα ότι θα κρατήσω το παιδί. Ο γάμος δεν κράτησε πολύ γιατί όταν είσαι σε μικρή ηλικία, μεγαλώνεις διαφορετικά. Στο τέλος χωρίσαμε αλλά αγαπιόμαστε μέχρι σήμερα. Έτσι χωρίσαμε με τον μπαμπά της Δανάης με τον οποίο εξακολουθώ να έχω μια πολύ καλή σχέση γιατί υπήρξε καρπός σε αυτό τον έρωτα, οπότε οφείλαμε και οι δύο να διατηρήσουμε την ουσία της αγάπης», έχει πει η ίδια.

Ωστόσο, μακριά από στερεότυπα και συμβατικές αντιλήψεις περί του τι εστί οικογένεια, η Δανάη Μπάρκα νιώθει πως έχει δυο μπαμπάδες. Ο άλλος είναι αυτός της καρδιάς, της αγκαλιάς, αυτός που τη μεγάλωσε από μικρό κορίτσι και ήταν δίπλα της σε κάθε δειλό και γενναίο της παιδικό βήμα. Ο λόγος για τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, κολλητό – αδερφικό φίλο της μητέρας της, με τον οποίο και συγκατοικούσαν στο ίδιο σπίτι. Όπως έχει εκείνος αποκαλύψει, ξεκίνησε να κάνει τόσο στενή παρέα με τη Βίκυ Σταυροπούλου, όταν εκείνη ήταν έξι μηνών έγκυος.

https://www.instagram.com/p/Bi9dECihDgh

Αυτόν τον δεύτερο μπαμπά της υποδέχθηκε στο πλατό της εκπομπής της, «Πάμε Δανάη» στο Mega, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου. Με αφορμή την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν, ο ηθοποιός είπε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι πολύ που είμαι το ποδαρικό σας. Είδα την πρώτη σας εκπομπή και χάρηκα, όχι γιατί σας αγαπώ, αλλά γιατί αυτό που βγάζετε σε μια τόσο δύσκολη εποχή, είναι συγκινητικό. Πραγματικά συγκινήθηκα πολύ και ο τρόπος που παρουσιάζετε τα θέματα είναι υπέροχος. Εμένα με συγκινούν οι καλοί άνθρωποι, η εικόνα που έχω εσένα να χαϊδεύεις και να χτενίζεις τα μαλλιά της γιαγιάς μου».

Σε άλλη του αναφορά στην «κόρη» του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στούντιο 4», ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είχε πει για την πρώτη φορά που του ζήτησε να τον λέει μπαμπά: «Η πρώτη πολύ δύσκολη στιγμή με την Δανάη ήταν όταν επιστρέφαμε από ένα ταξίδι στο Πήλιο και το θυμάμαι σαν τώρα. Είχαμε περάσει πάρα πολύ ωραία για μια εβδομάδα. Μπαίνοντας στην Αθήνα, η Δανάη ήταν στο πίσω κάθισμα, περίπου πέντε χρονών και μου λέει "να σε ρωτήσω κάτι; Μπορώ να σε λέω μπαμπά;". "Φυσικά, το ρωτάς;" της λέω. Βέβαια ο μπαμπάς υπάρχει και είναι ο Νώντας. Ένα παιδί μπορεί και να είχε μπερδευτεί τότε αλλά η αγάπη τα φτιάχνει όλα! Θέλει χρόνο, ναι και υπομονή. Όταν μου έκανε αυτή την ερώτηση, τα έχασα λίγο. Αιφνιδιάστηκα, αλλά νομίζω ότι πέρασε. Συνήθως πια, αλλά και μικρούλα, με φωνάζει Χρήστο. Η αγάπη όμως ήταν αγάπη προς μπαμπά όπως και η σχέση ήταν προς μπαμπά».

Άκρως συγκινητική ήταν και η ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα, ανήμερα των γενεθλίων του στον λογαριασμό της στο Instagram:

«Ο Χρήστος μου έχει γενέθλια. Μαζί του πάντα θα γιορτάζω σαν να έχω εγώ γιορτή, γιατί αν δεν είχε γεννηθεί και δεν τον είχα στη ζωή μου θα ήμουν σίγουρα δυστυχισμένη.

Ο Χρήστος μου που είναι αυστηρός, που δεν αποκαλύπτει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του εύκολα, που είναι φωνακλάς όταν του πατήσεις το κουμπί, που είναι ξινούλης για λίγο αν έχει ξυπνήσει στραβά, που είναι ο πιο ταλαντούχος ηθοποιός του πλανήτη Γη, που είναι η πιο ωραία αγκαλιά του κόσμου. Ο Χρήστος μου ο καλύτερος μάγειρας που έχω γνωρίσει, και ο πιο ωραίος αγρότης που φτιάχνει τον κήπο μας γεμάτο χρώματα.

Ο Χρήστος μου που όταν παίζω στο θέατρο και είναι από κάτω τρέμω ολόκληρη απ’ το άγχος. Ο Χρήστος που δεν με "γέννησε" αλλά με "αναγέννησε" με την παιδεία του, με την αγάπη του & με την φροντίδα του.

Ο Χρήστος μου που δεν γεννήθηκε "μπαμπάς" αλλά έγινε όταν η μοίρα τον έφερε στον δρόμο μου κι από τότε παίρνει σίγουρα το βραβείο του καλύτερου "δεύτερου μπαμπά" του κόσμου. Ο Χρήστος μου, ο ινφλουενσερ της καρδιάς μου, είναι ο αγαπημένος μου άνθρωπος σ όλο τον κόσμο και είναι τύχη κι ευλογία που τον έχω! Να σε χαίρομαι φαδερ ♥️ Σε αγαπώ! Πάντα, για πάντα, από πάντα».

https://www.instagram.com/p/Cchb7zSsFF8

Ενώ στα περσινά του γενέθλια, είχε γράψει σε ανάλογο ύφος: «Γενέθλια. Ο Χρήστος μου. Πιο πολύ χαίρομαι εγώ για τα γενέθλια του παρά εκείνος κάθε χρόνο. Ευγνωμονώ την τύχη μου (Ε και την μαμά μου λίγο) που έφεραν στον δρόμο μου έναν άνθρωπο να μεγαλώσουμε μαζί. Να μάθουμε μαζί. Να εξελιχθούμε μαζί. Να αγαπήσουμε μαζί. Να πάθουμε μαζί. Να γινόμαστε καλύτεροι μαζί. Ο Χρήστος μου είναι το ωραιότερο δώρο που θα μπορούσε να με βρει. Είναι ο «γονέας» που κάθε παιδί εύχομαι να έχει, για να του μάθει να αγαπάει, να σέβεται, να είναι δίκαιο, και να παλεύει για το καλό όλων. Πάντα τις σκανταλιές τρέχω να τις εκμυστηρευτώ εκεί, και νιώθω ότι δεν θα «κριθώ», νιώθω ελεύθερη να μοιραστώ τα πάντα γιατί ο Χρήστος μου είναι η αγκαλιά που διακριτικά θα στέκει πάντα ανοιχτή να ακουμπήσω ότι με προβληματίζει χωρίς δισταγμό και γνωρίζοντας πάντα ότι θα με βοηθήσει χωρίς να παρέμβει. Αυτό θα πει ευτυχία. Αυτό εύχομαι κάθε άνθρωπος να ζει στην δίκη του οικογένεια...πλήρη αποδοχή, απέραντη αγάπη και κατανόηση. Χρήστο μου, να σε χαίρομαι. Να σε προσέχεις γιατί σε έχω ανάγκη, κι εγώ θα σε προσέχω γιατί σ αγαπάω! Σ ευχαριστώ που υπάρχεις. Σε ευχαριστώ γιατί είσαι η οικογένεια που όσες ζωές κι αν ζούσα, πάλι εσένα θα επέλεγα ♥️Συμβουλή προς τα παιδιά: να προσέχουμε τους γονείς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε σαν τα μάτια μας, να το λεμε, να το δείχνουμε να το φωνάζουμε. Συμβουλή προς τους γονείς: να αγαπάτε, να στηρίζετε, να δείχνετε κατανόηση, να ανοίγετε ορίζοντες για έναν καλύτερο κόσμο».

https://www.instagram.com/p/CN2LpQuM4TB

Όταν μάλιστα τον είχε φιλοξενήσει ξανά στην εκπομπή της, στις 22 Ιουλίου, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της, εξηγώντας: «Δεν θέλω να μιλήσω, είμαι χάλια, θέλω να πάω στο καμαρίνι μου. Μπορεί στον κόσμο να φαίνεται λίγο υπερβολικό αυτό με τον Χρήστο, αλλά για εμένα δεν είναι ο Χρήστος που είναι ηθοποιός. Τον αγάπησα επειδή τον γνώρισα και επειδή διαλέξαμε ο ένας τον άλλο. Νιώθω ότι κάποιες φορές είναι πιο δυνατό από τις υπόλοιπες σχέσεις, μπορεί να ακούγεται βαρύ, αλλά είναι η αλήθεια μου. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι τον αγαπάω περισσότερο από οποιονδήποτε στον πλανήτη».

https://www.instagram.com/p/B_Kd5ZcnEQp

Τέλος, αναρτώντας κοινή φωτογραφία της μητέρας και του «δεύτερου μπαμπά» της, είχε γράψει συγκινώντας τους διαδικτυακούς της φίλους:

«Κάποτε τους έλεγα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός και μου έλεγαν "φρόντισε να έχεις πολλά εφόδια, και κάνε ό,τι σε κάνει ευτυχισμένη". Κάποτε τους έλεγα "βαριέμαι να σας βλέπω και γκρίνιαζα ότι θα φύγω απ' το σπίτι για να με αφήσουν ήσυχη. Κάποτε έλεγα "θα μεγαλώσω θα πάω σε δικό μου σπίτι και θα βλεπόμαστε μια φορά το χρόνο". Κάποτε θύμωνα που κάνανε αυτή τη δουλειά και ήμουνα μόνη μου πολύ συχνά. Κάποτε νευρίαζα που κυκλοφορούσαμε έξω και ο κόσμος ερχόταν κάθε ένα λεπτό να τους αγκαλιάσει και να τους φιλήσει. Κάποτε μου έδιναν συμβουλές και ούρλιαζα "ωχουυ έλεος πια". Κάποτε μου έλεγαν οι γύρω μας πόσο ίδια είμαι με τη μαμά μου σε κάποια πράγματα και πόσο ίδια με τον Χρήστο σε άλλα και εγώ φώναζα "καμία σχέση δεν έχουμε".

Τώρα, έγινα ηθοποιός-είμαι όντως ευτυχισμένη κι εκείνοι χαμογελάνε που είμαι χαμογελαστή. Τώρα, γκρινιάζω αν κάνω να τους δω περισσότερο από δυο μέρες και μου λείπουν. Τώρα, είμαι σε δικό μου σπίτι και αν δεν βρεθώ μαζί τους 4 φορές την εβδομάδα νιώθω ότι κάτι δε θα πάει καλά. Τώρα, είμαι περήφανη που κάνουν αυτή τη δουλειά και είναι οι καλύτεροι του κόσμου. Τώρα, ενθουσιάζομαι που συνειδητοποιώ ποσό τους αγαπάει ο κόσμος και πόση χαρά παίρνουν από αυτούς τους δυο ανθρώπους. Τώρα, θέλω κάθε μέρα να ακούω από μια συμβουλή τους και να την εφαρμόζω γιατί βλέπω ότι (δυστυχώς) έχουν πάντα δίκιο. Τώρα, μου λένε ποσό ίδια είμαι μαζί τους σε κάποια πράγματα και απαντάω "ευχαριστώ" γιατί είναι κοπλιμέντο να μοιάζω με αυτούς τους δυο ανθρώπους.

Τώρα που εγώ θέλω να αλλάξω τον κόσμο με όποιο τρόπο μπορώ και να τον κάνω καλύτερο αυτοί είναι σύμμαχοι μου. Αυτοί είναι η οικογένεια μου. Αυτοί είναι η δύναμη μου. Εσείς οι γονείς που θα διαβάσετε αυτό το ποστ ακούστε μια συμβουλή από ένα παιδί: "στηρίξτε τα παιδιά σας με ό, τι τρόπο μπορείτε έτσι ώστε να κάνουν αυτό που ονειρεύονται. Μόνο έτσι θα είναι χαρούμενα και θα είστε κι εσείς".

Εσείς τα παιδιά που θα διαβάσετε αυτό το ποστ ακούστε μια συμβουλή από ένα επίσης παιδί: «Κυνηγήστε και διεκδικήστε τα όνειρα σας, γιατί μόνο έτσι θα είστε χαρούμενοι».

https://www.instagram.com/p/BoqvgppnNnx