Η κόρη της Νόνης Δούνια εδώ και 16 χρόνια ομορφαίνει τη ζωή της & αυτά τα πλάνα μιλούν από μόνα τους

Η κόρη της Νόνης Δούνια εδώ και 16 χρόνια ομορφαίνει τη ζωή της & αυτά τα πλάνα μιλούν από μόνα τους
Instagram

«Αν δεν ήσουν κόρη μου θα ήθελα σίγουρα να ήσουν η καλύτερη μου φίλη», έχει πει με περηφάνια η πολιτικός. 

Γεννημένη στον Πειραιά στις 12 Ιανουαρίου του 1972, η πολιτικός Νόνη Δούνια υπήρξε ηθοποιός, παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο.

Στο βιογραφικό της πολιτικής της καριέρας φαίνεται πως υπήρξε μέλος Δ.Σ. στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. Όπως είναι γνωστό, στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής». Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία, ούσα η πρώτη γυναίκα Βουλευτής της ΝΔ στον Πειραιά.

Ανάμεσα σε άλλα, είναι Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, καθώς και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Αναφορικά με την προσωπική της ζωή, το 2002 η Νόνη Δούνια γνώρισε τον δημοσιογράφο και στέλεχος της δισκογραφικής εταιρείας "Cobalt", Κυριάκο Μουρατίδη και δύο χρόνια μετά, την 1η Ιουλίου 2004 παντρεύτηκαν. Το ερωτευμένο ζευγάρι, έχει αποκτήσει μαζί δύο παιδιά: τον 17χρονο Στάθη και τη 16χρονη Ρία.

Παρά τις αυξημένες της υποχρεώσεις, η περήφανη μαμά και σύζυγος, παραμένει ενεργή στα social media, στα οποία μεταξύ άλλων, μοιράζεται φωτογραφίες που συνθέτουν το παζλ της οικογενειακής της ευτυχίας. Ανάμεσα στα κομμάτια που αποτελούν την πηγή της ζωής της, και τα παιδιά της για τα οποία έχει μιλήσει με υπέροχα λόγια και δημοσίως.

Όπως θα δούμε παρακάτω, η 16χρονη Ρία που ασχολείται και με τον αθλητισμό, είναι μία εντυπωσιακή δεσποινίδα και ο 17χρονος Στάθης ένας γοητευτικός νεαρός που της μοιάζει πολύ. Ας ρίξουμε λοιπόν, μια ματιά στον κόσμο της Νόνης Δούνια, όπως η ίδια τον μοιράστηκε με τους χιλιάδες followers της.

Για την κόρη της

«Born on the 4th of July! Ημέρα ανεξαρτησίας... Τυχαίο; Δεν νομίζω 😉Χρόνια πολλά στο πιο μαγικό πλάσμα, στην κόρη μας, στην Ρία μας ❤️16 χρόνια μας ομορφαίνεις τη ζωή με την μοναδική προσωπικότητα σου και τον ακέραιο χαρακτήρα σου. Υγεία πάνω από όλα εύχομαι να έχεις και καλοτυχία, εσύ και όλα τα παιδιά του κόσμου!».

«Αν δεν ήσουν κόρη μου θα ήθελα σίγουρα να ήσουν η καλύτερη μου φίλη. Δοτική, φιλότιμη, δίκαιη, εύστροφη, ετοιμόλογη, ειλικρινής, δυναμική, αποφασιστική, τρυφερή, ευαίσθητη, δημιουργική, διασκεδαστική, ατρόμητη... και πολλά ακόμα. Υγιής σου εύχομαι να είσαι πάντα, όλα τα υπόλοιπα ξέρω ότι θα τα κατακτήσεις❤️Να σε χαιρόμαστε!».

https://www.instagram.com/p/CFm4_ZEHzHU
https://www.instagram.com/p/CdSM-7UqEkU

Για τον γιο της

«Τα αγόρια δοκιμάζουν συνεχώς την υπομονή σου, σε εξαντλούν, σε κάνουν πολλές φορές να θέλεις να τραβάς τα μαλλιά σου... Όμως με ένα τους βλέμμα ή μία αγκαλιά ή μία καλή κουβέντα κάνουν την καρδιά σου να λιώνει❤️Να τα εκατοστήσεις Στάθη μας! 17 χρόνια μου γεννάς τα πιο ωραία και δυνατά συναισθήματα».

https://www.instagram.com/p/CeSe33hKgk3

Για τον σύζυγό της

«Ο άνδρας ο σωστός! Επειδή τελευταία γίνονται πολλές συζητήσεις, με αφορμή όλα τα δυσάρεστα γεγονότα που έχουν συμβεί σε γυναίκες γύρω μας, κυρίως από τους συντρόφους τους, νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη.
Μπορεί κάποιος να γεννιέται αρσενικό, αυτό, όμως, δεν τον κάνει απαραίτητα και άνδρα. Άνδρας είναι εκείνος, που ξέρει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και σίγουρα όχι εσύ. Αυτός που δεν παίζει παιχνίδια, επειδή δεν είναι παιδί. Που έχει την δική του ζωή, αλλά βάζει πάντα σε προτεραιότητα την κοινή σας ζωή. Αυτός που ξέρει πότε να μιλάει, να ακούει και να συμβουλεύει. Εκείνος που σε εκτιμά για αυτό ακριβώς που είσαι. Που σε κάνει να νιώθεις ασφαλής. Που δεν χρησιμοποιεί ποτέ σωματική, λεκτική ή ψυχολογική βία. Σου φέρεται όπως ακριβώς θα ήθελε να φέρονται στην κόρη του ή στην μάνα του, αν δεν έχει κόρη. Δεν επιλέγει το μέτριο από φόβο μην μείνει μόνος.
Σέβεται τον εαυτό του και εσένα. Για αυτό και, αν κάνει λάθος, ζητάει συγγνώμη. Δεν ξεχνάει τα γενέθλιά σου. Σου δείχνει την αγάπη του καθημερινά. Με μικρά - αλλά καθόλου ασήμαντα- πράγματα. Όπως το να κάνει ησυχία, όσο εσύ κοιμάσαι ή να σου φέρει λουλούδια, ενώ δεν γιορτάζεις. Ή ακόμα, με το να προσπαθήσει να βάλει τα πιάτα στο πλυντήριο (κι ας χρειαστεί να τα αλλάξεις μετά). Όπως και με το να βρεις ένα σημείωμά του κάπου μέσα στα πράγματά σου, να ακούει τη μουσική που αγαπάς, ενώ δεν είναι και το καλύτερό του, να σε "απογειώνει" όταν εσύ κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και φρικάρεις, να μην σε ακυρώνει μπροστά στα παιδιά σας, παρόλο που εσύ ίσως έχεις χάσει τον έλεγχο ή να σε φωτογραφίζει, όταν του το ζητάς, παρόλο που βαριέται οικτρά... Άνδρας είναι αυτός που κάνει αυτά ….και άλλα πολλά!
Αν τον βρείτε, κρατήστε τον! Και κάντε και εσείς, από την πλευρά σας, τουλάχιστον τα ίδια! Όλα στη ζωή είναι δούναι και λαβείν! Εγώ είχα την τύχη να τον βρω και σήμερα γιορτάζει. Χρόνια πολλά άνθρωπε μου! Να τα εκατοστήσεις, να είσαι πάντα υγιής και ευτυχισμένος και να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι, άλλωστε τα 50 είναι για τους άντρες μία νέα αρχή!».

https://www.instagram.com/p/CVoviDEIVv_

Για τη μητέρα της

«Μαμά, Μανούλα, Μάνα, Μητέρα... Η πρώτη λέξη που λέμε όταν πρωτομιλάμε και εκείνη που επικαλούμαστε σε κάθε δυσκολία. Τυχαίο; Καθόλου! Οι μαμάδες μας, μας φέρνουν στη ζωή και είναι εκείνες που, μαζί με τους πατεράδες μας, μας μαθαίνουν τα πιο βασικά πράγματα σε αυτήν: Να αγαπάμε με όλη μας την ψυχή, να εκτιμάμε ό,τι έχουμε και να σεβόμαστε τους άλλους. Και, βέβαια, "ζεσταίνουν" τις καρδιές μας με τη στοργή τους και τη συμπαράστασή τους σε κάθε μας "περιπέτεια". Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου! Χωρίς εσάς, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο!».

https://www.instagram.com/p/COoICMSn5yp

Λίγα λόγια για την καριέρα της Νόνης Δούνια στην τηλεόραση και το modeling

Το 1996, συμμετείχε στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, όπου στέφθηκε Β' Σταρ Ελλάς. Έπειτα, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό Μις Ευρώπη, κατακτώντας την τρίτη θέση. Το 1999, παρουσίασε την εκπομπή «Επτά» στο κυπριακό κανάλι ΡΙΚ ενώ δύο χρόνια αργότερα, έκανε το υποκριτικό της ντεμπούτο, μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1, «Στρίβειν διά του αρραβώνος» (σκην. Βασίλης Θωμόπουλος). Το 2002, έπαιξε σε ένα επεισόδιο της σειράς του ALPHA, «Κόκκινος Κύκλος» (σκην. Πάνος Κοκκινόπουλος) και την επόμενη σεζόν συμμετείχε σε δώδεκα επεισόδια της σειράς «Αχ... και να 'ξερες» (σκην. Πάνος Κοκκινόπουλος) στο ίδιο κανάλι. Ακολούθησαν οι σειρές «Πεθαίνω για σένα» (2003-04, σκην. Πάνος Κοκκινόπουλος), «Έλα να αγαπηθούμε» (2006, σκην. Δημήτρης Αρβανίτης) και «Έρωτας με επιδότηση Ο.Γ.Α.» (2006-07, σκην. Αντώνης Τέμπος).

Το 2008, συμμετείχε στην εκπομπή του ALPHA, «Baby Dance» ενώ από το 2008 μέχρι το 2010, παρουσίασε την εκπομπή του MEGA, «Mommy: Το Παιδί μου κι Εγώ». Το 2015, έκανε μια σύντομη εμφάνιση στη σειρά «» ενώ παρουσίασε και την εκπομπή «Γυναίκες» στο E TV μαζί με τις Σοφία Βογιατζάκη, Δέσποινα Καμπούρη & Έλενα Παπαβασιλείου. Το 2016, συμμετείχε σε δύο επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1, «Οι Συμμαθητές».