10 έξτρα λόγοι για να παρακολουθούμε Eurobasket και να διατηρήσουμε το αθλητικό επίπεδο υψηλό 

Τσακιρίδου Χριστίνα
10 έξτρα λόγοι για να παρακολουθούμε Eurobasket και να διατηρήσουμε το αθλητικό επίπεδο υψηλό 
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση διεξάγεται 1-18 Σεπτεμβρίου κι εμείς εντοπίσαμε τους 10 παίκτες που θα σε καθηλώσουν μπροστά από την οθόνη.

Το Eurobasket 2022 συνεχίζεται επιτυχώς με τη διαφορά ότι είναι η πρώτη διοργάνωση μετά τη συμφωνία που αναφέρει ότι θα λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια.

Η διοργάνωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 2-19 Σεπτεμβρίου 2021 αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της αναβολής των Θερινών Oλυμπιακών Αγώνων μεταφέρθηκε για τις 1-18 Σεπτεμβρίου 2022. Το πρωτάθλημα φιλοξενείται ξανά σε τέσσερις χώρες. Οι αγώνες στην φάση των ομίλων διεξάγονται στην Τσεχία, την Γεωργία, την Γερμανία και την Ιταλία ενώ η φάση νοκ-άουτ και ο μεγάλος τελικός (18.09) θα πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο.

Η Εθνική Ελλάδος οδεύει προς Βερολίνο

Η Εθνική Ελλάδος του Δημήτρη Ιτούδη έχει ένα πολύ δυνατό ρόστερ και συγκαταλέγεται στα φαβορί της διοργάνωσης παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό που επικρατεί. Ο αρχηγός μας Κώστας Παπανικολάου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι υπόλοιποι Έλληνες καλαθοσφαιριστές της ομάδας δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους έχοντας ως στόχο το πολυπόθητο τρόπαιο.

Η Ελλάδα έκανε το 4/4 στην πρώτη φάση της διοργάνωσης στο Μιλάνο και πλέον έχει έναν ακόμη αγώνα, αυτόν της Πέμπτης (8/9 στις 18:00) έναντι στην Εσθονία, για να προετοιμαστεί για τους νοκ άουτ αγώνες του Βερολίνου.

Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ματς βρήκαμε και ξεχωρίσαμε 10 παίκτες της διοργάνωσης που θα σε βάλουν για τα καλά σε #basketmood και θα σε καθηλώσουν μπροστά από τη μικρή οθόνη.

10 λόγοι για να δεις φέτος Eurobasket

1) Rudy Gobert (Γαλλία)

O 30χρονος Γάλλος μπασκετμπολίστας έχει το δικό του γυναικείο fan club και μια ματιά στο Instagram του αρκεί για να καταλάβεις το γιατί.

https://www.instagram.com/p/Cff0m3dOihN

2) Willy Hernangomez (Ισπανία)

O 28χρονος σέντερ των Πελεκάνων είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες της φετινής διοργάνωσης και σοβαρός λόγος για να βλέπουμε ανελλιπώς Eurobasket.

https://www.instagram.com/p/Ch-Sc-uKq4w

3) Bojan Bogdanovic (Κροατία)

O 33χρονος φόργουορντ της Εθνικής Κροατίας έχει ύψος 2,01μ και ένα παρουσιαστικό που δεν μένει εύκολα απαρατήρητο.

https://www.instagram.com/p/CfJV3dxN3X5

4) Ιωάννης Παπαπέτρου (Ελλάδα)

Ο 28χρονος καλαθοσφαιριστής από την Πάτρα θεωρείται ένας από τους ωραιότερους Έλληνες αθλητές. Μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό το Eurobasket είναι η no1 ευκαιρία για να τον απολαύσουμε στους δέκτες μας.

https://www.instagram.com/p/Ch-uphctr8J

5) Sasha Vezenkov (Βουλγαρία)

Ο 27χρονος Βουλγαροελληνοκύπριος παίκτης της Βουλγαρίας συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο hot αγοριών του φετινού Eurobasket.

https://www.instagram.com/p/Ch1qguKsC84

6) Γιάννης Αντετοκούνμπο (Ελλάδα)

Ο Greak Freak έχει εκατοντάδες χιλιάδες θαυμάστριες σε όλο τον κόσμο και όχι άδικα. Είναι δύο φορές MVP του ΝΒΑ και θεωρείται αυτήν την στιγμή ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Με ύψος 2,11μ και απόλυτα γραμμωμένο σώμα αποτελεί το «όνειρο» πολλών γυναικών ωστόσο εκείνος έχει μάτια μόνο για την αγαπημένη του, Mariah.

https://www.instagram.com/p/CiLWggCuDdZ

7) Furkan Korkmaz (Τουρκία)

Ο 25χρονος καλαθοσφαιριστής των Philadelphia 76ers είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο Instagram και καταλαβαίνουμε όλες τον λόγο.

https://www.instagram.com/p/ChC9zgVoZEN

8) Luka Doncic (Σλοβενία)

Ο Σλοβένος φόργουορντ βρέθηκε στο επίκεντρου του Τύπου για την δικαστική διαμάχη που έχει με την μητέρα του ωστόσο εμείς επιλέγουμε να εστιάσουμε στις επιδόσεις... αλλά και το Instagram του.

https://www.instagram.com/p/CiDxlXHMxev

9) Svi Mykhailiuk (Ουκρανία)

Γεννημένος το 1997 o Svi Mykhailiuk είναι ένας από τους πιο νέους και εμφανίσιμους παίκτες της διοργάνωσης.

https://www.instagram.com/p/CSLXeYELAUp

10) Tomáš Satoranský (Τσεχία)

Τελευταίος και καλύτερος ο 30χρονος Τσέχος καλαθοσφαιριστής, Tomáš Satoranský. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει έχει σαν πρότυπο τον Δημήτρη Διαμαντίδη και δεν θα μασ έκανε εντύπωση αν τον βλέπαμε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

https://www.instagram.com/p/ChR4mgwsP4h

Πηγή κεντρικής: apimages.com