Ο Άκης Πετρετζίκης έκανε το πιο ασυνήθιστο γκάλοπ στο κοινό του και δεν αφορούσε στις συνταγές του

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Άκης Πετρετζίκης έκανε το πιο ασυνήθιστο γκάλοπ στο κοινό του και δεν αφορούσε στις συνταγές του

«Εσείς τι βλέπατε στην Tv μετά το σχολείο;». Ο Άκης ρώτησε και οι φανς του απάντησαν γυρνώντας το χρόνο πίσω με τις πιο ωραίες τους τηλεοπτικές αναμνήσεις. 

Το μενού για τον Άκη Πετρετζίκη στο προφίλ του στο Instagram, δεν είχε αυτή τη φορά κάποια από τις πιο πετυχημένες συνταγές του. Αφορούσε μεν την μαγειρική, αλλά κυρίως μία συνήθεια που πολλά παιδιά είχαν όταν γυρνούσαν από το σχολείο και έτρωγαν το μεσημεριανό τους με την τηλεόραση ανοιγμένη μπροστά τους. Έτσι αποφάσισε να κάνει ένα μικρό γκάλοπ και οι απαντήσεις έπεσαν «βροχή». Από τους «Τσικιτίτας», την «Μιλάγκρος», την «Μαρία της γειτονιάς», μέχρι και το «Κωνσταντίνου και Ελένης».

https://www.instagram.com/p/CiccibwqZ0B

Εσμεράλντα Vs Τόλμης και γοητείας

Ένα απίστευτο throwback στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης εκτυλίχθηκε στο προφίλ του Άκη, με τις απαντήσεις που του έδιναν οι φανς του, για την συνήθεια που είχαν κάθε μεσημέρι, να τρώνε δίπλα στην τηλεόραση βλέποντας τα σίριαλ της εποχής. Οι νεότεροι σε ηλικία δεν γνωρίζουν πολλά από αυτά και η πιο συνηθισμένη τους απάντηση ήταν για την σειρά «Κωνταντίνου και Ελένης» που άλλωστε συνεχίζει να παίζει σε επανάληψη. Οι μεγαλύτεροι ωστόσο θυμήθηκαν επικές στιγμής της βραζιλιάνικης και μεξικάνικης τηλεόρασης. Εσύ αλήθεια θυμάσαι την Εσμεράλντα, τη Μαρία της γειτονιάς ή τους Τσιτικίτας;

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη παιδαγωγική και οι εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών να μην τους επιτρέπει να βλέπουν τηλεόραση με το μεσημεριανό τους, αλλά ολόκληρες γενιές παιδιών μεγάλωσαν με την Tv συντροφιά τους στο σπίτι την ώρα του φαγητού. Η πρωταγωνίστρια της Esmeralda, Leticia Calderón υπήρξε μεγάλη σταρ της εποχής και ένα πολύ γνώριμο πρόσωπο στην Ελλάδα.

Leticia Calderón: Η πραγματική τηλενουβέλα στη ζωή της ηθοποιού της Εσμεράλντα

Σε ορισμένες απαντήσεις υπήρξε και το κλασσικό «Τόλμη και γοητεία» που για πολλά χρόνια μεταδίδονταν στην Ελλάδα και συνεχίζει από τον Μάρτιο του 1973 μέχρι και σήμερα να μεταδίδεται στην Αμερική. Η αγαπημένη Brook (Κάθριν Κέλι Λάνγκ), είχε επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας, (και την περσινή χρονιά μάλιστα είχε έρθει για διακοπές) λόγω της μεγάλης δημοφιλίας της. Η σειρά ήταν πάντα τις υψηλές θέσεις της τηλεθέασης.

Αναπόστατο κομμάτι της νεανικής πραγματικότητας αρκετών, υπήρξε βέβαια και το κλασσικό «Ρετιρέ» στο Mega, το οποίο σίγουρα και γνωρίζουν οι περισσότεροι από τις επαναλήψεις. Αυτό όμως το γκάλοπ, πρόδωσε ηλικίες όπως του έγραψαν. Γιατί έγιναν και αναφορές στο «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» της δεκαετίας του '70. Bέβαια υπήρχαν και απαντήσεις σε πιο γνώριμα πεδία, με τις εκπομπές του σεφ Jamie Oliver που μετέδιδε κάποια στιγμή η δημόσια τηλεόραση. Αυτές σίγουρα τις έβλεπε και ο ίδιος ο Άκης Πετρετζίκης.

Δείτε στην photo gallery που ακολουθεί μερικές από τις απαντήσεις των followers του.