Η Μυρτώ Αλικάκη μεταμορφώθηκε και δεν θα σου θυμίσει τίποτε από τη θρυλική Αναστασία

Κατερίνα Μπούσιου
Η Μυρτώ Αλικάκη μεταμορφώθηκε και δεν θα σου θυμίσει τίποτε από τη θρυλική Αναστασία

Η ηθοποιός εγκαταλείπει τα εγκόσμια και ο λόγος είναι η νέα σειρά «Μαύρο ρόδο». Η Μυρτώ κλείνεται σε μοναστήρι. 

Αρκετοί συνάδελφοι της ηθοποιού το τόλμησαν στο παρελθόν και έγιναν γνωστοί από ρόλους τους, υπηρετώντας τα Θεία. Αυτή τη φορά η Μυρτώ Αλικάκη θα σε ξαφνιάσει με την ολική της μεταμόρφωση για τον ρόλο της στο «Μαύρο Ρόδο», την νέα και διαφορετική σειρά του Mega.

https://www.instagram.com/p/CgZ6cEAItjG

Η σκληρή μοναχή και η κόντρα με την Κατερίνα Διδασκάλου

Ήταν μόλις 21 ετών όταν η ζωή της Μυρτώς Αλικάκη, άλλαξε μέσα σε μία νύχτα, όπως έχει παραδεχτεί. Ο ρόλος της ως Αναστασία, στην «Αναστασία» του Mega, μίας από τις θρυλικότερες σειρές της ελληνικής Tv για πολλά χρόνια την καθόρισε και την ακολουθούσε. Ήταν όμως μία ευλογία εκείνη η στιγμή της συνεργασίας της με τον Μηνά Χατζησάββα και τον Άλκη Κούρκουλο, στον ρόλο της γυναίκας που διεκδικούν πατέρας και γιος.

Και αν για αυτό τον ρόλο έμεινε στην μνήμη όλων των τηλεθεατών, ένας άλλος ρόλος ως Μητσάκη, στα «Υπέροχα πλάσματα», ήταν μία ακόμη από τις τηλεοπτικές της στιγμές που την χαρακτηρίζουν.

Φέτος όμως τολμά κάτι εντελώς διαφορετικό και η εικόνα της από τα πρώτα γυρίσματα της σειράς «Μαύρο Ρόδο» μας εξέπληξε, όταν έκανε την σχετική ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram. Είναι πια μοναχή, στο μοναστήρι που στήνεται το κεντρικό σκηνικό και εξελίσσεται η ιστορία του «Μαύρου Ρόδου».

alikaki_mavrorodo.JPG

Μη νομίζεις όμως ότι ο ρόλος της, θα έχει μόνο καλοσύνη και ηρεμία. Έχει αναλάβει καταρχάς τα οικονομικά της Μονής και έρχεται πολλές φορές σε σύγκρουση με την καλάγαθη ηγουμένη Κατερίνα Διδασκάλου. Μία ακόμη μεταμόρφωση την οποία δεν περιμέναμε, μετά από την κομψή και αψεγάδιαστη στο στυλ, Μυρσίνη Σεβαστού «Άγριες Μέλισσες».

H Κατερίνα Διδασκάλου μιλά για τη μεγάλη αλλαγή που εξέπληξε τους θαυμαστές της

Θα γίνει όμως και ο εφιάλτης της μοναχής Ελισάβετ, της κεντρικής μας πρωταγωνίστριας (Φωτεινή Παπαθεοδώρου) προσπαθώντας με αυστηρότητα να της επιβάλλει πειθαρχία. Μόλις καταλάβει μάλιστα ότι η μικρή θα παρασυρθεί από τον έρωτα με τον Πέτρο (Μιχαήλ Ταμπακάκης) θα φτάσει σε ακραίες συμπεριοφορές.

https://www.instagram.com/p/ChXWhZAKF9g

Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ελένης Καπλάνη το οποίο μιλά για έναν απαγορευμένο έρωτα. Εκείνον της μοναχής Ελισάβετ και του Πέτρου, του γιου ενός ευκατάστατου άντρα της περιοχής τον οποίο μάλιστα θα υποδυθεί ο Λεωνίδας Κακούρης. Η μοναχή Ελισάβετ έχει ταχθεί στο μοναστήρι μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Η μικρή επιστροφή στο σπίτι της για ένα διάστημα θα φέρει στον δρόμο της τον Πέτρο. Και εδώ ξεκινά η ιστορία μας. Ο αντισυμβατικός έρωτας ο οποίος θα αναπτυχθεί μεταξύ τους θα φέρει και τα υπόλοιπα πρόσωπα του περιβάλλοντός τους σε αντιπαράθεση. Το τραγούδι των τίτλων αρχής, έχει συνθέσει ο Γιώργος Θεοφάνους και ερμηνεύει η Ελένη Βιτάλη.

vitali_mavrorodo.jpg

Πάντως αν αναζητήσουμε στο τηλεοπτικό παρελθόν, θα δούμε εκτός από την Μυρτώ Αλικάκη και την Κατερίνα Διδασκάλου και την Ηρώ Μουκίου στην σειρά «10η εντολή» να υποδύεται μία μοναχή.

Αλλά όπως και να το κάνουμε, κάνοντας ένα throwback στην ιστορία της Tv, ο εμβληματικότερος ρόλος για έναν υπηρέτη του Θεού, ανήκει στον Σταύρο Ζαλμά στο «Άγγιγμα Ψυχής». Αξεπέραστος.