Σασμός, GNTM και Γη της Eλιάς με πρωτιά στη τηλεθέαση - Γλυκάνισος και Παγιδευμένοι oι ηττημένοι

Κατερίνα Μπούσιου
Σασμός, GNTM και Γη της Eλιάς με πρωτιά στη τηλεθέαση - Γλυκάνισος και Παγιδευμένοι oι ηττημένοι

Τι περιμέναμε, τι μας άρεσε και τι μας απογοήτευσε.  Η πρεμιέρα 8 νέων τηλεοπτικών σειρών και του GNTM στο prime time, δεν άλλαξε τα δεδομένα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Οι τηλεθεατές δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί στα νέα τηλεοπτικά δεδομένα και την χθεσινή μέρα που είχαμε την πρεμιέρα 8 νέων σειρών μυθοπλασίας αλλά και του GNTM, δεν άλλαξαν τα δεδομένα στην τηλεθέαση. Το κοινό έμεινε πιστό στις σειρές που παρακολουθούσε και την περσινή χρονιά, «έκλεψε» ματιές σε νέα project και άλλα τα αντιμετώπισε με επιφύλαξη. Ποιες κέρδισαν τα νούμερα και τις πρωτιές και ποιες τις εντυπώσεις παρά τις χαμηλές επιδόσεις; Και γιατί αρκετές σειρές τις είδαμε ξανά σε επανάληψη μετά το τέλος του επεισοδίου;

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ και τι μας άρεσε

Χθες για πρώτη φορά είχαμε το παράδοξο, να ξαναδούμε το ίδιο πρώτο επεισόδιο, ξανά σε άλλη ώρα, προφανώς για να γίνει συνήθεια στον τηλεθεατή. Ο «Παράδεισος των κυριών» στον Alpha που προηγείται του «Σασμού», μεταδόθηκε και μετά το τέλος του, όπως και η «Η Γη της ελιάς» στο Mega και ο «Γλυκάνισος» στον ΣΚΑΙ. Ίσως αυτό αλλάξει και τα σχέδιά των καναλιών στην ώρα προβολής.

Στα πρώτα νούμερα τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό (όχι τα τελικά) βλέπουμε μία τάση να κρατηθούν οι περσινές σειρές ξανά στην κορυφή. Ο «Σασμός» είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί, αφού έφτασε μέχρι 32,9%, ο «Παράδεισος των Κυριών» σημείωσε μέχρι και 21,0% ενώ το «GNTM» δέχθηκε σκληρό ανταγωνισμό και κρατήθηκε μέχρι και το 25,2%. Οι έντονες διαφωνίες των κριτών, έπαιξαν τον ρόλο τους.

Ο «Γλυκάνισος» στον ΣΚΑΙ, το «Εκτός υπηρεσίας» στον ΑΝΤ1 και οι «Παγιδευμένοι», κινήθηκαν σε μονοψήφια νούμερα, ενώ το «Κάνε ότι κοιμάσαι» στην ΕΡΤ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο συνεχίζει να είναι η έκπληξη, φτάνοντας μέχρι το 12,2%. Δεν περιμέναμε ωστόσο την τόσο χαμηλή τηλεθέαση του «Γλυκάνισου», μίας πολυδιαφημισμένης σειράς που έχει δυνατό σενάριο και καλούς πρωταγωνιστές. Η σειρά έπιασε ταβάνι στο 4,2%.

Επίσης στην ίδια απογοητευτική πορεία και οι «Παγιδευμένοι» στον ΑΝΤ1 που ξεκίνησε από το 4,2% έφτασε μέχρι 8,6%. Οι δύο αυτές σειρές ωστόσο έχουν μεγάλο σασπένς σεναριακά για τη συνέχεια και ίσως οι τηλεθεατές τα αγαπήσουν περισσότερο.

Τι μας άρεσε

Παρόλο που το χθεσινό επεισόδιο του Σασμού, δεν ήταν από τα καλύτερα του, αναγνωρίζουμε την δυναμική που έχει και θα συνεχίσει με την εμφάνιση και των νέων του πρωταγωνιστών. Μάινας και Γεροντιδάκης θα δώσουν άλλη πνοή στη σειρά. Αν έχεις δει το «Il Paradiso» ή το «Paradise», θα αγαπήσεις τον «Παράδεισο των κυριών». Σειρά με εξαιρετικό καστ και ωραία παραγωγή σε κάθε λεπτομέρεια. Το ολοκληρωτικό ρετούς στο GNTM πέτυχε και σίγουρα ο διαγωνισμός ομορφιάς, καθορίσει και το τι θα βλέπει περισσότερο το κοινό. Το «Εκτός υπηρεσίας» στον ΑΝΤ1 είναι μία πολύ ευχάριστη έκπληξη, μία πολύ ωραία κωμωδία αλλά για άλλη ώρα.

Συνήθως οι πρεμιέρες δείχνουν μία τάση, αλλά δεν είναι καθοριστικές για καμία σειρά. Φέτος έχουμε τόσες πολλές επιλογές για το κοινό, αλλά το κοινό στην πλειοψηφία του, είτε δεν έχει το χρόνο, είτε ακόμη και την όρεξη να στηθεί για αρκετή ώρα μπροστά στην οθόνη του. Καμμιά φορά, είναι τόσο απλά τα πράγματα στην ελληνική πραγματικότητα.

DPG Network