Ο Γιάννης Μπέζος δεν θα έπαιρνε για δουλειά γυναίκα με πλαστικές και δεν καταλαβαίνει την έκρηξή σου

Ανθή Μιμηγιάννη
Ο Γιάννης Μπέζος δεν θα έπαιρνε για δουλειά γυναίκα με πλαστικές και δεν καταλαβαίνει την έκρηξή σου
NDP

Σε λιγότερο από πέντε λεπτά είπαμε πάνω από δέκα φορές «Ήσουν Απών Σήφη».

Πριν από 31 χρόνια, ο 35χρονος τότε Γιάννης Μπέζος, έγραφε την τηλεοπτική του ιστορία συμμετέχοντας στην εμβληματική σειρά του Mega, «Οι Απαράδεκτοι». Εκεί, αποδέχθηκε την πρόκληση να παίξει τον ρόλο μιας περσόνας που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει τρεις δεκαετίες με μια σημαντική πορεία σε τηλεόραση και θέατρο. Από το δράμα του «ήσουν Απών (Σήφη)» και τον Ζάχο Δόγκανο στο «Εκείνες και 'γω», και από το «Άκρως οικογενειακόν» στο «Ευτυχισμένοι μαζί», πολλά τα κυβικά ταλέντο δρόμος.

Πίσω στο σήμερα και ο 66χρονος ηθοποιός σε μία από τις συνεντεύξεις που παραχώρησε για την προώθηση του νέου του τηλεοπτικού project «Ό, τι αγαπώ», στο οποίο θα εκτελέσει χρέη παρουσιαστή μίλησε αναφορικά με τη μουσική αυτή εκπομπή η οποία θα περιλαμβάνει και δημόσιες καταθέσεις ψυχής από τους καλεσμένους- συναδέλφους του ή αλλιώς ανομολόγητα πράγματα που δεν έχουν πει μέχρι στιγμής σε κανέναν στην τηλεόραση. Θα αναλάβει λοιπόν τον ρόλο του παρουσιαστή. Κάτι άλλο, που δεν σχετίζεται και τόσο άμεσα με την υποκριτική του δεινότητα. Στην ίδια συνέντευξη, ο ταλαντούχος ηθοποιός με την ευρεία γκάμα ρόλων, είπε πως δεν θα έπαιρνε ποτέ για δουλειά κάποιο άτομο που έχει συμμετάσχει σε ριάλιτι για τα οποία η άποψή του είναι η εξής: «Το να βάλεις κάποιους ανθρώπους σε ένα ριάλιτι σαν τα ζώα και να αρχίσουν να κάνουν όλες αυτές τις ανοησίες, δήθεν ελεύθεροι, αυτά είναι αστεία και θα το χαρακτήριζα πορνό».

Στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε στο Happy Day και την Τίνα Μεσσαροπούλου, ο Γιάννης Μπέζος που κέρδισε μια θέση στην παρουσίαση και στον σκληρό ανταγωνισμό της αυτή τη σεζόν, είπε για τις 38 νέες σειρές που προβάλλονται φέτος στην τηλεόραση: «Ναι μεν προσφέρουν εργασία, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να τις καταναλώσει ο τηλεθεατής».

Ο Γιάννης Μπέζος, στον ίδιο διάλογο με τη γνωστή δημοσιογράφο, μίλησε και για τους νέους ανθρώπους και έβγαλε κάποια συμπεράσματα περί κούρασης: «Όταν επέλεξα να κάνω αυτή τη δουλειά δεν την έκανα για να ξεκουραστώ. Εγώ θέλω να κουράζομαι. Αυτό με ξεκουράζει. Καμιά φορά, όταν μου λένε οι νέοι ότι "κουράστηκα" το θεωρώ αδιανόητο. Αδιανόητο. Αδιανόητο! Μα είναι κουρασμένοι από πριν! Δεν τους κουράζει η δουλειά! Μα μη σας πω ότι γεννιούνται κουρασμένοι! Και σε αυτό φταίνε οι γονείς φυσικά!».

Στη ροή της κουβέντας, ο ηθοποιός αποκάλυψε πως δεν μπορεί να μην δουλεύει ενώ η θέση του στα κριτήρια των επιλογών του ήταν ξεκάθαρη, σαφής, άκρως επιφανειακή και τελοσπάντων δεν καταλαβαίνει την έκρηξή σου αν έχεις κάνει κάτι στην εμφάνισή σου και του ζητήσεις δουλειά: «Δε θα έπαιρνα ποτέ στη δουλειά ηθοποιό που έχει παρέμβει αισθητικά στο σώμα της. Δεν θα έρθει σε εμένα αυτή η κοπέλα, δεν υπάρχει περίπτωση. Έχει τόσες ευκαιρίες να πάει αλλού, που δεν θα το κάνει. Μάλλον δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά. Εγώ δεν χρειάζεται να την αποπάρω, έχει καταδικαστεί από πριν».

Ο εξαιρετικός ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, με τα χιλιόμετρα των επιτυχιών, που πάντα δέχονταν με δόξα και τιμή πως μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη αποτελούν το ντουέτο των κορυφαίων ηθοποιών, παίρνει πάντα τον εαυτό του σοβαρά και με στόμφο στην ίδια συνέντευξη δηλώνει πως: «Δεν με φοβίζουν καθόλου τα σχόλια, θα κάνω ό,τι θέλω και ό, τι μου αρέσει».

Στο συμπέρασμα της ενδιαφέρουσας -αλλά λίγο(;) αντιφατικής κουβέντας, ο γνωστός για την ειλικρίνειά του ηθοποιός κατέληξε πως: «Πρέπει να ξεκολλήσουμε λίγο. Είμαστε πάρα πολύ συντηρητικοί».

P.s. Ο Γιάννης Μπέζος είναι ένας ηθοποιός που, καλώς ή κακώς, έχει διαγράψει μια πολύ σημαντική πορεία και δεν έχει την ανάγκη αλλά ούτε και τη διάθεση να αποδείξει κάτι και σε κανέναν. Επιπλέον, είναι γνωστό στον χώρο, ότι είναι ένας πολύ καλός συνεργάτης και δάσκαλος σε αυτούς που έχουν την τύχη όχι απλά να δουλεύουν μαζί του, αλλά να δουλεύουν γενικά.

P.s 2. Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχω κάνει στην επαγγελματική μου πορεία σε ανθρώπους που έχουν πετύχει το σκοπό τους στον τομέα τους, η απάντηση στην ερώτηση ποια είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το προφίλ της επιτυχίας, οι λέξεις ήταν ξεκάθαρες: Επιμονή, υπομονή, προσπάθεια, συνέπεια, ταλέντο. Και ΤΥΧΗ. Η τύχη που σημαίνει το να βρεθείς την κατάλληλη στιγμή, στο σωστό μέρος, με τους κατάλληλους ανθρώπους που θα εκτιμήσουν τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά και δεν θα σταθούν σε μια εικόνα. Όπως όλοι οι άνθρωποι που πέτυχαν σαν και εκείνον, έχουν τη δική τους ιστορία να διηγηθούν περί τύχης.

P.s.3. Ο καθένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να πει αυτό που θέλει. Απλώς περιμέναμε πολλά περισσότερα από έναν ταλαντούχο άνθρωπο που έχει τις ευαισθησίες ενός καλλιτέχνη. Για παράδειγμα, θα θέλαμε από τον Γιάννη Μπέζο να μην βάζει ταμπέλες και σε κατηγορίες τους ανθρώπους με επιφανειακά κριτήρια. Διότι επιφανειακό είναι αυτό, και όχι μια κοπέλα που θέλει να βελτιώσει οτιδήποτε θέλει στην εμφάνισή της. Επιφανειακό είναι επίσης να λέει ο κύριος Μπέζος πως μια τέτοια κοπέλα με αισθητικές επεμβάσεις δεν θα πήγαινε ποτέ για δουλειά σε εκείνον. Γιατί να μην πήγαινε δηλαδή;

P.s.4. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν κουρασμένοι ούτε υπάρχουν άνθρωποι που είναι κουρασμένοι επειδή είναι τεμπέληδες. Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που δεν είχαν την τύχη που προαναφέραμε και την οποία ο Γιάννης Μπέζος είχε στη ζωή του αλλά δεν θα την έδινε σε κάποια γυναίκα με αισθητικές επεμβάσεις. #aparadekto