Το παραδοσιακό σπίτι της οικογένειας Σκιαδαρέση - Μάλφα στα Σπάτα θυμίζει «καφέ της χαράς»

Το παραδοσιακό σπίτι της οικογένειας Σκιαδαρέση - Μάλφα στα Σπάτα θυμίζει «καφέ της χαράς»

Ο έρωτας από το 1994, ο μοναχογιός τους Γιάγκος, οι ταλαντούχες Σκιαδαρέσες κόρες τους και η πρεμιέρα με το «Το Μαύρο Ρόδο».

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Μπέσυ Μάλφα είναι ένα ζευγάρι με πολλές δεκαετίες κοινής πορείας στην «πλάτη» του. Οι δυο τους, μοιράζονται αφενός την αγάπη που τους ενώνει και αφετέρου, την αγάπη τους για την τέχνη και τα παιδιά τους- τις δίδυμες Όλγα και Νίκη και τον Γιάγκο.

https://www.instagram.com/p/CN9jtJqlABy
https://www.instagram.com/p/CZumtSSLj23
https://www.instagram.com/p/BmtvnVsnnQv

Οι δύο ηθοποιοί μετρούν πολλές επιτυχίες στον χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου, άμεσο (και δίκαιο) αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αμέριστης αφοσίωσης και ταλέντου. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μάλιστα, από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα βρίσκεται και πάλι στη μικρή μας οθόνη, αφού θα πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Mega, «Το Μαύρο Ρόδο» (βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη). Ενδεχομένως, να μαζευτεί όλη η οικογένεια μαζί να απολαύσει τον ηθοποιό σε αυτή τη νέα μεγάλη παραγωγή που ξεκινά στις 22:30.

Ενώ λοιπόν έχουμε ήδη κάνει εικόνα τους πέντε τους να έχουν μαζική σύναξη στο σαλόνι για ένα μικρό «movie night», ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς είναι τελικά πράγματι το σπίτι τους. Αρκετά λακωνικοί και οι δύο στις αναρτήσεις τους στα social media, είναι λίγες οι φορές που μας έχουν επιτρέψει να δούμε πλάνα από τον χώρο τους- αλλά όχι και ανύπαρκτες. Κυρίως στο προφίλ της Μπέσυς Μάλφα, έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε μια γεύση από το γούστο, τη διαρρύθμιση και τη γενικότερη διακόσμηση που έχουν επιλέξει.

Στο σαλόνι λοιπόν η ατμόσφαιρα είναι όπως την περιμέναμε: Απόλυτα «ζεστή», οικεία και οικογενειακή- κυρίως χάρη στο υπέροχο πέτρινο τζάκι, το οποίο μάλιστα σε μεγάλες γιορτές όπως τα Χριστούγεννα, στολίζεται όπως του πρέπει και δίνει extra γιορτινό τόνο στο σπίτι.

Την παράσταση κλέβει και μια μεγάλη βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία, που βρίσκεται στο καθιστικό, προκειμένου να έχουν πρόσβαση όλοι ανά πάσα στιγμή. Πίνακες ζωγραφικής, πολλά μικρά διακοσμητικά και κηροπήγια, δημιουργούν μια συνολικά παραδοσιακή εικόνα σπιτιού, μακριά από πιο σύγχρονες μινιμαλιστικές προσεγγίσεις.

https://www.instagram.com/p/Bcf4xPgDO-K

Μεγάλη ξύλινη τραπεζαρία, ξύλινες καρέκλες και κορνίζες βρίσκονται στην άλλη πλευρά του σαλονιού.

https://www.instagram.com/p/B99x1K2plQS
https://www.instagram.com/p/CH6VkdXFK2L

Η πενταμελής οικογένεια μάλιστα μετρά και αρκετά κατοικίδια ζωάκια, κάτι που τους επιτρέπει και η μεγάλη αυλή που διαθέτει η κατοικία τους στα Σπάτα.

unknown_287536741_744023200148851_598422104629807932_n.jpg

Οι δε δίδυμες Όλγα και Νίκη έχουν κληρονομήσει και απογειώσει το καλλιτεχνικό χάρισμα των γονιών τους, δείχνοντας από μικρές την κλίση τους στο τραγούδι και την πρόζα.

Ζωηρές, ανήσυχες και επαναστατικά πνεύματα, είναι δύο πολύ συνδεδεμένες και αγαπημένες αδερφές, που έχουν εξασφαλίσει εκ γενετής τον πιο επιστήθιο φίλο: Η μία την άλλη.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν το 1994, όταν ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Μπέσυ Μάλφα συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη σειρά της ΕΡΤ1 το «Πανδοχείο βρικολάκων» και δεν άργησαν να ερωτευτούν. «Παίζαμε μαζί σε μία σειρά της ΕΡΤ, γνωριστήκαμε κάναμε παρέα, μιλούσαμε πολύ ωραία για το θέατρο και σιγά σιγά ερωτευτήκαμε. Στον Γεράσιμο μου άρεσε η απόσταση που κρατάει από τους ανθρώπους, το οποίο το θαυμάζω και προσπαθώ και εγώ να το πετύχω. Για εμένα ήταν μια πρόκληση να σπάσω τα όρια του Γεράσιμου. Είναι ήρεμος, ήταν εξαιρετικός ηθοποιός, τον λάτρευα, πολύ γοητευτικός για εμένα και πολύ σέξι. Επικοινωνήσαμε αμέσως. Ήταν ωραίος ο τρόπος που προσέγγισε ο ένας τον άλλο. Υπήρχε ευγένεια και σεβασμός», έχει πει χαρακτηριστικά εκείνη για τον άντρα της ζωής της.

https://www.instagram.com/p/CRJNssArMYQ

«Ποτέ δεν είναι ο χρόνος αρκετός για να περάσεις με την οικογένεια σου. Τις αποφάσεις μου για τη δουλειά δεν τις συζητάω με τη σύζυγο μου αλλά όταν είναι μεγάλο το δίλλημα σίγουρα θα ζητήσω τη γνώμη της. Η Μπέσυ είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Όταν έχουμε περιόδους ανεργίας περνάμε περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα μου», έχει πει εκείνος με τη σειρά του στην εκπομπή «Ελένη».

«Με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση λέγαμε "πώς θα κάνουμε παιδιά;" θεωρούσαμε ότι είμαστε άσχημοι»

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Μπέσσυ Μάλφα παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» και μίλησε για τη σχέση της με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

«Ο γιος μας ονομάζεται Γιάννης και Άγγελος. Το έχουμε εμπνευστεί από ένα βιβλίο του Μίκα Βάλταρι "Ο Μαύρος Άγγελος". Είναι η ιστορία του Παλαιολόγου, είναι λίγο επιστημονικό. Έναν ήρωα που τον λένε Ιωάννη – Άγγελο. Είχαμε πει ότι αν κάνουμε γιο, πριν τα φτιάξουμε, θα τον βγάλουμε Ιωάννη – Άγγελο. Αυτά ήταν αστεία που κάναμε με τον Γεράσιμο μεταξύ μας. Όταν γνωριστήκαμε, ανταλλάσσαμε βιβλία και λέγαμε "αν παντρευτούμε ποτέ και αν θα κάνουμε παιδί". Βασικά λέγαμε "πώς θα βγει αυτό το παιδί και τι παιδιά θα κάνουμε;", γιατί θεωρούσαμε και οι δυο ότι είμαστε άσχημοι με έναν τρόπο. Αστεία το λέγαμε και μέσα σε αυτά είχαμε πει πως αν κάνουμε γιο θα το βγάλουμε Ιωάννη Άγγελο».