Κατερίνα Στεφανίδη: Η βουλιμία, ο τραυματισμός & το σπίτι που μένει με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της

Τσακιρίδου Χριστίνα
Κατερίνα Στεφανίδη: Η βουλιμία, ο τραυματισμός & το σπίτι που μένει με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της
Instagram

Η γνωριμία με τον άντρα της ζωής της, οι υπέροχες κοινές τους φωτογραφίες και όλα όσα αποκάλυψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. 

Καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της εκπομπής «The 2Night Show» ήταν το βράδυ της Δευτέρας (10/10) η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παιδικά της χρόνια, τη μάχη με τις διατροφικές διαταραχές, τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό και τον σύζυγο, αλλά και προπονητή της, Μίτσελ.

Ο δρόμος προς την κορυφή

«Όσο μεγαλώνω χειροτερεύει η υψοφοβία. Ξεκίνησα από πολύ μικρή το άλμα επί κοντώ. Το 2000 στο Σίδνευ ήταν η πρώτη χρονιά που συμμετείχαν γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το «άλμα επί κοντώ». Ήταν και οι δύο γονείς μου στον στίβο, οπότε διέκριναν κάποια ταλέντα μου. Ήταν σχεδόν αρνητικό που οι γονείς μου γνώριζαν τόσα πολλά για το άθλημα που ήθελα να ασχοληθώ», ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Στεφανίδη.

Το νέο ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη & οι πολλοί λόγοι που η αθλήτρια αποτελεί το role model μας

Μιλώντας για την υποστήριξη της πολιτείας στους αθλητές η Κατερίνα Στεφανίδη τόνισε ότι «και στην αποτυχία και στην επιτυχία και στο ενδιάμεσο, μόνος σου είσαι. Εγώ προσωπικά είμαι μαζί με τον άντρα μου αλλά γενικά είσαι μόνος σου. Ο πρωταθλητισμός έχει μεγάλη μοναξιά».

Και συνέχισε: «Υπάρχουν φορές που έχω σκεφτεί ότι δεν θέλω να βγω για παράδειγμα φωτογραφία με κάποιον που υπό άλλες συνθήκες δεν θα χαίρονταν με τους αγώνες. Οι πολιτικοί έχουν σταματήσει να έρχονται στο αεροδρόμιο και στις επιτυχίες πλέον. Για παράδειγμα, μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυρνούσα με τον Μίλτο Τεντόγλου. Μας περίμεναν δύο άνθρωποι της ομοσπονδίας. Ίσως να είναι και θετικό, τουλάχιστον δεν προσποιούνται».

petrounias.png

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας παρακολούθησε τη συνέντευξη της Κατερίνας Στεφανίδη και δημοσίευσε ένα υποστηρικτικό Instagram-story στον προσωπικό του λογαριασμό.

«Εδώ ξενυχτάμε για @stefanidi_katerina», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η γνωριμία και ο γάμος με τον σύζυγό της, Μίτσελ Κρίερ

Η Ολυμπιονίκης επισκέφθηκε το Φοίνιξ της Αριζόνα το 2009, στα πλαίσια αγώνων. Αυτό το ταξίδι έμελλε να της αλλάξει την ζωή αφού εκεί γνώρισε τον σύζυγο/προπονητή της, Μίτσελ Κρίερ, ο οποίος ήταν τότε αθλητής του άλματος επί κοντώ. Όπως αποκάλυψε η ίδια οι δυο τους έγιναν αμέσως πολύ καλοί φίλοι και ύστερα από δύο χρόνια σχέσης παντρεύτηκαν το 2015, μετά από μια αυθόρμητη πρόταση γάμου του Μίτσελ.

«Από το 2015 ο Μίτσελ είναι ο προπονητής μου. Γνωριστήκαμε στο μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο, γίναμε κολλητοί, είχαμε διαφορετικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Ο Μίτσελ λέει πως δεν είμαι εύκολη αθλήτρια για έναν προπονητή. Τα περισσότερα χρόνια ζούμε 6 μήνες στην Ελλάδα και 6 μήνες στην Αμερική. Δεν μου αρέσουν οι αλλαγές και η ζωή μας είναι μονίμως αλλαγές», τόνισε η Κατερίνα Στεφανίδη.

https://www.instagram.com/p/CU206tRgIUN

«Παντρευτήκαμε μόνοι μας με τον Μίτσελ, δεν ήρθε κανείς. Αφού παντρευτήκαμε κάναμε ένα οικογενειακό πάρτι εδώ και ένα στην Αμερική για να ευχαριστήσουμε τους δικούς μας. Ξέραμε ότι θέλαμε να παντρευτούμε και αφού αρραβωνιαστήκαμε και μιλήσαμε με τους γονείς μας, ο καθένας ήθελε να κάνουμε τον γάμο στη δική του χώρα. Τότε είπαμε “τέλος θα παντρευτούμε μόνοι μας”. Δεν το έχω μετανιώσει καθόλου», συμπλήρωσε η Ολυμπιονίκης.

«Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, λέγαμε ότι θέλουμε να κάνουμε παιδιά. Τώρα είναι το τελευταίο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας. Ποτέ δεν ξέρεις μπορεί σε δύο, τρία χρόνια να χτυπήσει κάποιο καμπανάκι», δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη για την δημιουργία οικογένειας.

Ο Μίτσελ Κρίερ παραμένει μέχρι σήμερα προπονητής, σύζυγος και no1 στήριγμά της. όπως η ίδια έχει τονίσει την βοηθά καθημερινά να γίνει καλύτερος άνθρωπος, αλλά και αθλήτρια.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της στο Open Sport και την Έλβη Μιχαηλίδου η 32χρονη είχε τονίσει: «Αν πας πίσω στις συνεντεύξεις που δίναμε το 2016 λέγαμε θέλουμε να κάνουμε παιδάκια, να γίνουμε νέοι γονείς. Τώρα που έχουμε φτάσει πιο κοντά ηλικιακά σ’ αυτό λέμε και οι δύο πλέον δε θέλουμε παιδιά, θέλουμε σκυλάκια, γατάκια, κατσίκια άλογα… Και θεωρώ ένας από τους λόγους είναι πόσο πίεση έχουμε αρχίσει να αισθανόμαστε από έξω. Σε σημείο να μου φέρνει και εκνευρισμό. Πέρσι στα 31 μετά το Τόκιο και φέτος στα 32 να μου λένε να σταματήσω την καριέρα μου για να κάνω παιδιά. Ε πλέον θέλω να πω ότι δε θέλουμε να κάνουμε παιδιά, δε λέω ότι δε θα κάνουμε ποτέ, όμως δεν είναι ο στόχος μας και για να πω την αλήθεια έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές να υιοθετήσουμε» .

https://www.instagram.com/p/CUftEynA05z
https://www.instagram.com/p/CJg-7O5g7sI
https://www.instagram.com/p/B_SCn0OgDmX
https://www.instagram.com/p/B-2WfB5geAy
https://www.instagram.com/p/B-meJahAJLq
https://www.instagram.com/p/B-U8oC8glEN
https://www.instagram.com/p/B-Rvk60gh5Y

Oι #couplegoals φωτογραφίες με τον σύζυγό της

Το σπίτι τους

Το ερωτευμένο ζευγάρι αγόρασε μία έκταση στο Κολοράντο για να χτίσουν το σπίτι τους και στον ίδιο χώρο να δημιουργήσουν και ένα προπονητήριο για την Ολυμπιονίκη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τις εργασίες τις έκαναν μόνοι τους, με τη βοήθεια άλλων μελών της οικογένειας.

Η μάχη με την βουλίμια και ο σοβαρός τραυματισμός

H Ολυμπιονίκης αποκάλυψε πως σε νεαρή ηλικία ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρές διατροφικές διαταραχές τις οποίες και ξεπέρασε.

«Όταν ήμουν σε πιο μικρή ηλικία πήρα κάποια κιλά, μετά περισσότερα, έφτασα σε σημείο βουλιμίας. Αυτό ήταν από τα πιο δύσκολα κομμάτια και ειδικά σε ηλικία 16 ετών. Σταμάτησα για 6 μήνες τις προπονήσεις. Το 2019 είχα έναν σοβαρό τραυματισμό και φοβήθηκα ότι δεν θα αγωνιστώ ποτέ ξανά. Κάποια στιγμή που ήμουν με πατερίτσες και δεν ήξερα αν θα μπορέσω να περπατήσω και να τρέξω ξανά. Πονούσα ακόμα και να περπατήσω. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο ψυχικά», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Κατερίνα Στεφανίδη.

Πηγή κεντρικής: stefanidi_katerina