Το Hogwarts «έπεσε» - O Robbie Coltrane πέθανε και οι σταρ του Harry Potter αποχαιρετούν τον Hagrid

Νατάσσα Σχοινά
Το Hogwarts «έπεσε» - O Robbie Coltrane πέθανε και οι σταρ του Harry Potter αποχαιρετούν τον Hagrid

Ο καλοκάγαθος γίγαντας που φρόντιζε όλα τα παιδιά στο σετ των ταινιών έφυγε από τη ζωή. Συγκινούν τα λόγια των πρωταγωνιστών του Harry Potter.

Σε πένθος βυθίστηκε από χτες το απόγευμα ο κόσμος της υποκριτικής, αφού ο Robbie Coltrane (πραγματικό όνομα: Anthony Robert McMillan) άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 72 ετών. Ο ηθοποιός ανήκε στα μεγάλα ονόματα του χώρου, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε πληθώρα κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, όμως, όλοι τον θυμόμαστε ως τον καλοκάγαθο γίγαντα Hagrid στις ταινίες Harry Potter.

Όλοι έλεγαν τότε στο σετ ότι ο Coltrane ήταν μία πολύ φροντιστική φιγούρα για τα παιδιά και ο κάθε παρευρισκόμενος είχε να πει μία όμορφη ατάκα για τον Valentin Dmitrovich Zukovsky του James Bond που έγινε μετέπειτα το ίδιο το Hogwarts.

Οι ηθοποιοί του HP που συνεργάστηκαν μαζί του και τον έζησαν, μόλις έμαθαν τα νέα, έσπευσαν να κάνουν τις δικές τους δηλώσεις για να αποχαιρετήσουν τον πάντα αγαπητό ηθοποιό.

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

«Ο Robbie ήταν ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Συνήθιζε να μας κάνει να γελάμε συνέχεια όταν ήμασταν παιδιά στο σετ. Έχω πολύ τρυφερές αναμνήσεις μαζί του να προσπαθεί να μας πέφτει η διάθεση όταν όλοι κρυβόμασταν από τις καταρρακτώδεις βροχές στην καλύβα του Hagrid και μας έλεγε ιστορίες και αστεία για να κρατήσει το ηθικό. Νιώθω απίστευτα τυχερός που τον γνώρισα και δούλεψα μαζί του και πολύ στενοχωρημένος που έφυγε από τη ζωή. Ήταν απίστευτος ηθοποιός και υπέροχος άνθρωπος»

https://www.instagram.com/p/CjtHGeHLBjb

Emma Watson (Hermione Granger)

«Ο Robbie ήταν ο πιο αστείος θείος που είχα ποτέ, αλλά πάνω απ’ όλα νοιαζόταν πολύ για μένα ως παιδί και ως ενήλικα. Το ταλέντο του ήταν τόσο μεγάλο που είχε λογική να υποδυθεί έναν γίγαντα. Μπορούσε να γεμίσει κάθε δωμάτιο με τη λαμπρότητά του. Robbie, αν ποτέ είμαι τόσο τυχερή να είμαι τόσο καλή όσο ήσουν εσύ σε εμένα σε ένα σετ ταινίας, σου υπόσχομαι ότι θα το κάνω στο όνομά σου και στη μνήμη σου. Να ξέρεις πόσο σε λατρεύω και σε θαυμάζω. Θα μου λείψει πραγματικά η γλυκύτητά σου, τα παρατσούκλια σου, η ζεστασιά σου, τα χαμόγελά σου και οι αγκαλιές σου. Μας έκανες μία οικογένεια. Να ξέρεις ότι ήσουν αυτό ακριβώς για εμάς. Δεν υπήρχε κανένας καλύτερος Hagrid. Έκανες χαρά το να είμαι η Ερμιόνη»

robbie_coltrane_hagrid_harry_potter_pethane.jpg

Tom Felton (Draco Malfoy)

«Μία από τις πιο τρυφερές αναμνήσεις που έχω από τα γυρίσματα του Harry Potter είναι ένα βράδυ που ήμασταν στο απαγορευμένο δάσος για την πρώτη ταινία. Ήμουν 12. Ο Robbie ενδιαφερόταν και φρόντιζε όλους γύρω του. Έμφυτα. Ήταν ένας μεγάλος φιλικός γίγαντας στην οθόνη και ακόμα μεγαλύτερος στην πραγματική ζωή. Σ’ αγαπώ, φίλε μου. Ευχαριστώ για όλα»

https://www.instagram.com/p/CjtRfQgLu7a

James Phelps (Fred Weasley)

«Θα μου λείψουν τα τυχαία chats μας για όλα τα θέματα του κόσμου. Και ποτέ δε θα ξεχάσω ότι τον Σεπτέμβριο του 2000 o Robbie Coltrane ήρθε σε εμένα, σε ένα πολύ αγχωμένο 14χρονο, την πρώτη μου μέρα σε σετ ταινίας και μου είπε ‘Απόλαυσέ το. Θα είσαι τέλειος’. Σε ευχαριστώ για αυτό»

robbie_coltrane_hagrid_harry_potter_pethane6.jpg

Oliver Phelps (George Weasley)

«Νοέμβριος του 2001 – Πλατεία Leicester, Λονδίνο. ‘Ποτιστείτε με αυτό, παιδιά. Είναι σαν Rolls-Royce για το πρώτο σας αυτοκίνητο!’ – Ο Robbie Coltrane όταν ήταν δίπλα μου στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας Harry Potter. Μέσα στα χρόνια, είχαμε μερικά απίστευτα chats για ιστορία και ταξίδια. Αναπαύσου εν ειρήνη, Robbie»

Stephen Fry (διηγήσεις audiobooks Harry Potter)

«Γνώρισα για πρώτη φορά τον Robbie Coltrane ακριβώς 40 χρόνια πριν. Εντυπωσιάστηκα/φοβήθηκα/ερωτεύτηκα, όλα την ίδια στιγμή. Τόσο βάθος, δύναμη και ταλέντο. Τόσο αστείος που μπορούσε να προκαλέσει λόξιγκα και κραυγές όταν κάναμε την πρώτη μας τηλεοπτική σειρά ‘Alfresco’. Αντίο, παλιέ μου φίλε. Θα μας λείψεις»