Tom Felton: Ο «Draco Malfoy» μιλάει δημόσια για τη μάχη του με την ψυχική υγεία και το αλκοόλ

Νατάσσα Σχοινά
Tom Felton: Ο «Draco Malfoy» μιλάει δημόσια για τη μάχη του με την ψυχική υγεία και το αλκοόλ

Ο ηθοποιός κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα τα απομνημονεύματά του και εκεί διηγείται όλη του την ιστορία και όχι μόνο κομμάτια της.

Ο Tom Felton έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό υποδυόμενος τον εχθρό του Harry Potter, Draco Malfoy, αλλά όποιος τον γνωρίζει στην πραγματική του ζωή συνειδητοποιεί ότι δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτήρα εκείνο κι ότι ο ίδιος ο ηθοποιός είναι ένας πολύ ήσυχος και ευγενικός άνθρωπος.

https://www.instagram.com/p/Cjdb082N0hw

Το αλκοόλ ήταν το σύμπτωμα και όχι το βασικό πρόβλημα

Ο 35χρονος πια ηθοποιός αποφάσισε να γράψει τα απομνημονεύματά του, Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard,και στο βιβλίο διηγείται τη ζωή του, από τότε που ήταν σταρ στο κινηματογραφικό franchise της J.K. Rowling μέχρι τα πρόσφατα χρόνια και τα προβλήματα που αντιμετώπισε στον ψυχολογικό τομέα από την εφηβεία του και μετά. Αυτά είναι που σχολιάζει και με τον Louis Chilton του Independent.

«Πιστεύω ότι ένα από τα προβλήματα της λέξης ‘παρέμβαση’ είναι ότι από φυσικού της υπονοεί πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα που αποτελεί το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις, είτε κατάθλιψη είτε κατάχρηση ουσιών είτε οτιδήποτε είναι αυτό», είπε αρχικά στον δημοσιογράφο, αφού πρώτα ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα με το αλκοόλ που αντιμετώπισε και που έπιασε το «πικ» του το 2016 ήταν το σύμπτωμα και όχι η αιτία για παρέμβαση από τους δικούς του.

https://www.instagram.com/p/ChNHzc0AX24

Η παρέμβαση των φίλων του το 2016

«Η πραγματικότητα της εμπειρίας μου ήταν ότι είχα μία ομάδα ανθρώπων γύρω μου, που με ήξεραν αρκετά για να μου πουν ότι δεν ήμουν ευτυχισμένος. Δεν ήμουν ο Tom που ήξεραν. Δε σκεφτόμουν καθαρά. Δεν είχε να κάνει τόσο με το τι περνούσα, αλλά με το ότι έβλεπαν ότι χρειαζόμουν βοήθεια. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι που είναι στα χειρότερα τους, δε συνειδητοποιούν πόσο χάλια είναι», πρόσθεσε.

Η Emma Watson ενθάρρυνε τον Tom Felton να γράψει τα απομνημονεύματά του

Όσο για τα απομνημονεύματα, η συνάδελφός του στα Harry Potter, Emma Watson, ήταν εκείνη που τον έσπρωξε προς αυτήν την κατεύθυνση για να πει όλη την ιστορία του και όχι μόνο μέρη αυτής.

https://www.instagram.com/p/CeWV4TqMUm9

«Με ενθάρρυναν μερικοί άνθρωποι, ειδικά η Emma Watson, να πω όλη την ιστορία και όχι μερικά μικρά σημεία. Όχι μόνο επειδή ήταν καθαρτικό για μένα, αλλά και με την ελπίδα ότι με το να μοιραστώ αυτά τα κομμάτια της ιστορίας μου θα βοηθήσουν κι άλλους που πιθανώς δεν περνούν την καλύτερη φάση της ζωής τους», είπε χαρακτηριστικά.

Το Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard κυκλοφορεί στις 18 Οκτωβρίου.