Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου-Maestro: Ποια είναι η Σοφία που είδε τον Παπακαλιάτη στον ύπνο πριν τον ρόλο

Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου-Maestro: Ποια είναι η Σοφία που είδε τον Παπακαλιάτη στον ύπνο πριν τον ρόλο
NDP photo agency

Οι κόρες σε μικρή ηλικία και το ποιοτικό βιογραφικό της 47χρονης ηθοποιού που διατηρεί ένα πολύ χαμηλών τόνων προφίλ. 

Η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου είναι η εντυπωσιακή μελαχρινή γυναίκα που υποδύεται τη μητέρα της Κλέλιας και του Αντώνη στη σειρά του Mega, «Maestro». Η τηλεοπτική Σοφία, στον ρόλο της είναι γλυκιά, ευγενής, καλλιεργημένη και φιλόξενη. Κατά βάθος όμως είναι εγκλωβισμένη σε μια συνθήκη από την οποία δεν ξέρει πώς να ξεφύγει. Καλύπτει τον Φάνη από ανάγκη. Μεταξύ τους υπάρχει μια άτυπη συμφωνία. Προσπαθεί να είναι καλή μάνα, χωρίς να τα καταφέρνει πάντα. Για την οικογένειά της έχει θυσιάσει έναν μεγάλο έρωτα, που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει.

Στην πραγματική της ζωή, η Μαρίσσα είναι ένα ταλαντούχο χαμηλών τόνων κορίτσι που γεννήθηκε το 1975 στη Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν (τότε Πρώην Σοβιετική Ένωση) και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 7 ετών. Η γοητευτική ηθοποιός μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Κ.Θ.Β.Ε.. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές. Έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στη τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος Το 10 και μέσα από την αστυνομική σειρά Σιωπηλός Δρόμος. Όπως είναι γνωστό, τη σεζόν 2022 θα την απολαύσουμε στη τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Maestro.

Η 47χρονη γυναίκα κρατά ένα πολύ διακριτικό προφίλ αναφορικά με την προσωπική της ζωή. Το ίδιο συμβαίνει και με τα social media τα οποία και διατηρεί ιδιωτικά.

1666264810887-617196615-Untitled.png

Από τα λίγα που είναι γνωστά για εκείνη είναι πως έχει δύο κόρες. Η πρώτη κόρη της ήρθε στη ζωή όταν ήταν 25 ετών, ενώ η δεύτερη δυόμιση χρόνια μετά.

Στα πιο πρόσφατα νέα της και λίγο πριν τη δούμε στο δεύτερο επεισόδιο του Maestro το οποίο θα προβληθεί απόψε στις 22:30, η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μεταξύ άλλων, μίλησε για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και πώς της προτάθηκε ο ρόλος, για την ηρωίδα που υποδύεται, για τα επαγγελματικά όνειρα που είχε όταν ήταν μικρή αλλά και για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που βίωσε στην προσωπική της ζωή.

Η Μαρίσσα γεννήθηκε στην Τασκένδη στο Ουζμπεκιστάν και στην Ελλάδα ήρθε στην ηλικία των 7 ετών. Η ίδια, είπε σχετικά: «Στην Τασκένδη με αντιμετώπιζαν ως Ελληνίδα και στην Ελλάδα ως το ρωσάκι. Εμείς είχαμε ως συνήθεια να τρώμε σούπα και να πίνουμε τσάι και οι γειτόνισσες ρώτησαν τη μητέρα μου αν ήμασταν άρρωστα. Επέστρεψα στην Τασκένδη με τον αδερφό μου και βάλαμε στοίχημα να βρούμε όλα τα μέρη από μνήμης».

Αναφορικά με τον ρόλο, η Μαρίσσα αποκάλυψε πως πριν της προταθεί ο ρόλος της Σοφίας στο «Maestro» είχε δει στον ύπνο της τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη: «Πριν μου προτείνει τον ρόλο στο Maestro ο Χριστόφορος, τον είχα δει στον ύπνο μου. Την ίδια μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε για τον ρόλο».

Για την ηρωίδα που υποδύεται είπε: «Η Σοφία στη σειρά είναι καταπιεσμένη, αλλά σιγά σιγά προσπαθεί να βγει από αυτό το κλουβί που έχει μπει μόνη της. Η σχέση της Σοφίας με τον Μιχάλη υπήρχε από πριν. Όταν και οι δυο χαρακτήρες αποφασίσουν να ζήσουν για τον εαυτό τους, θα ξαναείναι μαζί».

Σχετικά με τα όνειρα που είχε μικρή, η ίδια εξομολογήθηκε πως δεν ήθελε ποτέ να γίνει ηθοποιός καθώς ήθελε να ασχοληθεί με τις νευροεπιστήμες στο Παρίσι και την χαρτογράφηση του ανθρωπίνου εγκέφαλου: «Από μικρή ήμουν πολύ συνεσταλμένη και ντροπαλή. Οι φίλοι με φώναζαν «συγγνώμη που υπάρχω». Στο γυμνάσιο πήγα σε μία θεατρική ομάδα για να γίνω πιο εξωστρεφής».

Για τις κακοποιητικές συμπεριφορές -κάτι που βίωσε και η ίδια τοποθετήθηκε ως εξής: «Δεν είναι τόλμη το να μιλήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά χρέος μας. Μου έχει συμβεί κακοποιητική συμπεριφορά. Δεν φοβήθηκα να το μοιραστώ, αλλά σε όσους το μοιράστηκα έκαναν σαν να μην συμβαίνει. Αυτό το περιστατικό συνέβη στην προσωπική μου ζωή, ποτέ δεν μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στον χώρο της υποκριτικής. Δεν αφήνουμε κάτι στο παρελθόν, αποδεχόμαστε μόνο ότι είναι κομμάτι μας. Εγώ έχω αποδεχτεί ότι αυτό που έχω βιώσει είναι κομμάτι μου. Δεν νιώθω την «πληγή» μου τόσο ανοιχτή όπως παλιά, ούτε ξυπνάω πια με εφιάλτες ότι κάποιος με χτυπάει».

Σε σημείο της συνέντευξης που ακολουθεί, η ηθοποιός μίλησε και για τις δύο κόρες της, και όπως εξομολογήθηκε, δεν ήταν πάντα ήρεμη μαζί τους γιατί τις μεγάλωνε μόνη της και ήταν δύσκολο να συνδυαστεί με τη δουλειά της.

Ένα σύντομο βιογραφικό της Μαρίσσας

Γεννήθηκε στην Τασκένδη, μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στην τηλεόραση, ως ηθοποιός και σεναριογράφος στον κινηματογράφο και ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη, μεταφράστρια και δραματουργός στο θέατρο.

Στην τηλεόραση συνεργάστηκε με τους Πηγή Δημητρακοπούλου, Λευτέρη Χαρίτο, ο Φίλιππο Τσίτο, Κώστα Κουτσομύτη, Χρήστος Γεωργίου, κ.ά., στον κινηματογράφο με τους Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, Σύλλα Τζουμέρκα, Πάνο Κούτρα, Θανάση Καρανικόλα, Νικόλα Τριανταφυλλίδη, Κώστα Γαβρά, Μπάμπη Μακρίδη, Κύρο Παπαβασιλείου, Στέλλα Κυριακοπούλου, Νίκο Λαμπό, Χρήστο Πασσαλή, κ.ά. και στο θέατρο με τους Νίκο Καραθάνο, θεατρική ομάδα blitz, Θωμά Μοσχόπουλο, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρο Τσολάκη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, κ.ά.

Για την ερμηνεία της στην ταινία Η Δουλειά της σε σκηνοθεσία Νίκου Λαμπό απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στο Los Angeles Greek Film Festival και στο New York Greek Film Expo. Είναι μέλος του European Film Academy και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.