Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να δώσουν συγχώρεση στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου;

Κατερίνα Μπούσιου
Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να δώσουν συγχώρεση στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου;

Μετά την παραδοχή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου πως έκανε λάθη στο παρελθόν αδικώντας συνεργάτες της και ντρέπεται για αυτό, κάποιοι παρουσιαστές δεν μπορούν ακόμη να ξεχάσουν αυτά που έζησαν μαζί της. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. 

Η πρόσφατη τηλεοπτική συνάντηση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου με την Ελένη Μενεγάκη, λίγα μόλις χρόνια μετά την φημολογούμενη κόντρα τους, σχολιάστηκε από αρκετές εκπομπές, αλλά και από πρώην συνεργάτες της. Κυρίως για τη φράση της, ότι ντρέπεται για τα λάθη συμπεριφοράς που έχει κάνει κατά το παρελθόν. Κάποιοι την έχουν ήδη συγχωρέσει ή απλά έχουν ξεχάσει το παρελθόν, κάποιοι όμως το θυμούνται ακόμη πολύ καλά και δεν ξεχνούν.

Ένα συγγνώμη δεν είναι αρκετό

Η Κωνσταντίνα ζει αυτή την εποχή την ωραιότερη στιγμή της ζωής της, μετά τον γάμο της και την προσμονή του πρώτου της παιδιού. Η εγκυμοσύνη γλυκαίνει τα συναισθήματά της μιας γυναίκας, για αυτό και ενδεχομένως η παρουσιάστρια σε μία στιγμή αυτοκριτικής, παραδέχτηκε τα λάθη της, χρησιμοποιώντας και το ρήμα «ντρέπομαι». Αν ρωτούσαμε έναν ψυχολόγο, θα μας έλεγε ότι η παραδοχή είναι το ήμισυ του παντός για την αλλαγή στον χαρακτήρα μας και την μεταστροφή στις πράξεις μας. Αυτό μας κάνει εμάς να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Δεν σημαίνει ότι συμβαίνει και σε εκείνους που βίωσαν αυτή την συμπεριφορά.

Η Ζήνα Κουτσελίνη για παράδειγμα. Η γνωστή δημοσιογράφος, η οποία υπήρξε διευθύντρια προγράμματος του Alpha την περίοδο που η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έκανε τα πρώτα της βήματα ως παρουσιάστρια, φημολογείται ότι μετά από έντονη κόντρα μαζί της, όχι απλά διέλυσε την μεταξύ τους συνεργασία, αλλά ήταν και η αιτία να αποχωρήσει από το κανάλι. Χθες τοποθετήθηκε για αυτά τα λάθη που παραδέχτηκε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Χαίρομαι πολύ που τη βλέπω να ντρέπεται που συναντά ανθρώπους που ενδεχομένως δεν τους φέρθηκε καλά».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Να ζήσει χαρούμενα τις στιγμές που ζει, να είναι ευτυχισμένη. Δεν έχω πει ποτέ ακριβώς τι έχει γίνει με την αποχώρησή μου από τον Alpha. Η Κωνσταντίνα ξέρει καλά, αλλά δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε αυτό. Τα δικά μου τα δύσκολα πέρασαν. Δεν έχει σημασία αν έχει ζητήσει συγγνώμη. Εγώ την καλώ δημόσια να έρθει όποτε το επιθυμεί, όπως πήγε στην Ελένη Μενεγάκη. Ούτε με την Ελένη τελικά τη χώριζε τίποτε, για να τη χωρίζει και με εμένα»;

https://www.instagram.com/p/Ckdzmgnj5dO

Με το τελευταίο της σχόλιο η Ζήνα τα είπε όλα ξεκάθαρα. Υπήρξε ειλικρινής στην τοποθέτησή της και στο συναίσθημά της. Ναι, τα δύσκολα πέρασαν αλλά δεν ξεχνιούνται. Αν τελικά τις δούμε μαζί τηλεοπτικά θα μας λυθούν όλες οι απορίες. Και απάντησε με το ενδεδειγμένο τάκτ για μία εγκυμονούσα γυναίκα. Ναι, πρέπει να το σεβαστούμε αυτό.

«Μη τα λύνεις αυτά στην τηλεόραση»

Σε αντίθεση με την Ζήνα, η Ναταλία Γερμανού, είχε φρόντισε ήδη να λύσει τις διαφορές της με την Κωνσταντίνα για το παρελθόν. Και η τοποθέτησή της, είχε μία σοφή εξήγηση. Δεν φταίει πάντα αυτός που θα καταχραστεί την εξουσία, αλλά και εκείνος που του παρέχει το δικαίωμα, ή εκείνος που δεν αντιδρά: «Με ενοχλεί όταν ακούω τις κακίες αυτές από άτομα τα οποία την εποχή εκείνη του Alpha ήταν αυστηρά προστατευμένα από την Κωνσταντίνα και δεν επρόκειτο ποτέ να αγγίξει ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι. Μη βρίζεις εσύ την Κωνσταντίνα, άσε να τη βρίσει κάνας άλλος που όντως έχασε τη δουλειά του».

Για να συμπληρώσει: «Εγώ συνεργάστηκα με το κορίτσι αυτό. Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως αρνητικό συναίσθημα. Πέρασα μια πολύ ζορισμένη χρονιά, το έχω πει πάρα πολλές φορές. Θεωρώ πως εξίσου ζορισμένη ήταν και εκείνη, γιατί εισέπραττε ένα αρνητικό κλίμα από όλους εμάς. Δεν περνούσε καλά κανείς μας. Ούτε η Κωνσταντίνα που την κοιτούσαμε με μισό μάτι και έτρωγε όλη την αρνητικούρα. Περάσαν τα χρόνια, μιλήσαμε με αυτό το κορίτσι. Βγήκαμε έξω και τα λύσαμε. Ή τα λύνεις τετ α τετ, ή μην τα λύνεις στην τηλεόραση. Δεν τον νοιάζει τον κόσμο. Έχει πιο σοβαρά προβλήματα».

Αντίστοιχη κακή συνεργασία με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είχε και η Κατερίνα Καραβάτου. Η οποία είχε αρκεστεί να πει ότι δεν θέλει να θυμάται εκείνα τα χρόνια και πως σίγουρα δεν έγιναν φίλες και δεν υπήρξαν για να το πούμε απλά εκείνη την εποχή «Μέσα στην καλή χαρά». Αλλά όλα αυτά εκ των υστέρων και όχι την εποχή που αντιμετώπιζαν οι δυό τους το όποιο πρόβλημα.

Αν εξαιρέσουμε το χθεσινό ξέσπασμα του Ανδρέα Μικρούτσικου - ο οποίος ποτέ δεν συνεργάστηκε ή συνερεύθηκε μαζί της επαγγελματικά - πως κάποιοι άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους από ένα πλάσμα μηδενικού ταλέντου (υπερβολικό και άκομψο για το σχόλιο), υπάρχουν αρκετοί επίσης αφανείς τηλεοπτικοί ήρωες, όπως για παράδειγμα ρεπόρτερ και τεχνικοί που βίωσαν δύσκολες στιγμές, είτε με πράξεις της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, είτε γιατί βρέθηκαν ως αθώοι ενδιάμεσοι, σε εκπομπές της που το κλίμα ήταν πολεμικό.

Όμως δεν είναι καιρός το παρελθόν να μείνει παρελθόν; Δεν είναι καιρός κάποιοι να συμφιλιωθούν με αυτό;

Μπορεί η συγγνώμη ετεροχρονισμένα να μην έχει την ίδια δυναμική με την συγγνώμη μεσούσης μίας κρίσης, αλλά δεν παύει να είναι η παραδοχή ενός λάθους. Για πόσα χρόνια ακόμη θα στήνουμε στον τοίχο την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου για όσα έκανε, ή για όσα οι άλλοι της επέτρεψαν να κάνει εκείνη την εποχή που ήταν η Queen Ντίνα; Και που δεν ξέρουμε τελικά αν όλα οφείλονταν σε εκείνη.

https://www.instagram.com/p/CdOLGJaIoPS

Στην περίπτωση των ανθρώπων της τηλεόρασης - αν εξαιρέσουμε τους προαναφερθέντες - ισχύει και το «ο αναμάρτητος υμών, πρώτος τον λίθο βαλέτω». Υπάρχουν ορισμένοι παρουσιαστές που ενώ πρόβαλλαν για πολλά χρόνια το καλοσυνάτο προφίλ τους, είχαν στο παρασκήνιο όταν έκλειναν οι κάμερες, χείριστες συμπεριφορές προς τους συνεργάτες τους, οι οποίοι με τον φόβο της απόλυσης, είχαν υπομείνει και είχαν σιωπήσει. Και αυτοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν μία συγγνώμη. Η Κωνσταντίνα όμως το έκανε και πρέπει να το σεβαστούμε. Να την αφήσουμε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα και να παραμείνει στην τηλεόραση, όσο το κοινό της το επιτρέψει και όχι οι συνάδελφοί της.

Επίσης, όπως λέει σοφά η Ναταλία, αυτά τα ζητήματα, δεν τα λύνεις στην τηλεόραση, γιατί δεν αφορούν κανέναν.