H κατάθεση ψυχής της Μαρίζας Ρίζου για τις κρίσεις πανικού και την ψυχοθεραπεία

Τσακιρίδου Χριστίνα
H κατάθεση ψυχής της Μαρίζας Ρίζου για τις κρίσεις πανικού και την ψυχοθεραπεία

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για τη συμμετοχή της στο X-Factor, τις δύσκολες στιγμές που βίωσε και τη σχέση της με τον Χρήστο Μάστορα.

H Mαρίζα Ρίζου ήταν σήμερα καλεσμένη στον καναπέ του «Dot» με τον Μίνω Θεοχάρη και την Νάντια Κοντογεώργη. Η δημοφιλής τραγουδίστρια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επερχόμενο νέο της άλμπουμ, το θέατρο και τη συμμετοχή της στον μουσικό διαγωνισμό «X-Factor».

Τα νέα επαγγελματικά βήματα

Η 36χρονη καλλιτέχνης αποκάλυψε στους παρουσιαστές του Dot: «Ετοιμάζω με πολύ μεγάλη χαρά τον 4ο δίσκο μου, στον οποίο κανένα τραγούδι δεν είχε σκέψη. Όλα τα τραγούδια έχουν μπει στον δίσκο με τα τραγούδια που γράφτηκαν και υπάρχει μόνο ένα τραγούδι που δεν είναι δικό μου και είναι του εξαιρετικού Κώστα Λειβαδά».

Η Δανάη Μπάρκα έζησε την πιο «ωραία μέρα» της με την Μαρίζα Ρίζου

Λίγο αργότερα η Μαρίζα Ρίζου ρωτήθηκε για την ασχολία της να γράφει μουσική για το θέατρο και δήλωσε: «Είναι μαγικό να συναναστρέφεσαι τους ηθοποιούς, οι οποίοι είναι μαγικά πλάσματα, αρκετά ανισόρροπα, όπως είναι και οι μουσικοί και γενικά οι καλλιτέχνες».

https://www.instagram.com/p/CfJz9Rqs7G8

H συμμετοχή της στο X-Factor

Η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρθηκε στο X-Factor στο οποίο συμμετείχε ως κριτής την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν. Η Μαρίζα Ρίζου παραδέχτηκε ότι βρέθηκε αρκετές φορές σε άβολη θέση ωστόσο θεωρεί ότι προσπάθησε να κρατήσει μια στάση ευγένειας και μέσα από αυτή τη διαδικασία ανακάλυψε τα όριά της.

https://www.instagram.com/p/Cf9MkixMpIP

«Θα το ξανάκανα με τους συγκεκριμένους ανθρώπους σίγουρα, με κάποιους όρους που θεωρώ ότι πιθανότατα δε θα δεχόταν κανείς. Δε θέλω γενικά ούτε να ταράζομαι, ούτε να μη διασκεδάζω. Αν μπορούσα. να με προστατέψω σε όλους τους τομείς από όρους ταρακτικούς, θα το έκανα. Δε μπορείς να τα προστατέψεις όλα βέβαια. Στο τέλος της ημέρας όμως βλέπεις ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού βρέθηκα σε άβολες καταστάσεις για την ψυχή μου, και πάλι ευγνωμονώ το σύμπαν ή τον Θεό που έφερε τα πράγματα όπως τα έφερε γιατί πιστεύω ότι οι άβολες στιγμές και οι δυσκολίες είναι αυτές που μπορούν να σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις τα όριά σου. Διαχειρίστηκα θεωρώ τις άβολες στιγμές με ευγένεια…. Δε μπήκα ούτε σε ένα άρθρο να διαβάσω το οτιδήποτε. Όλους αυτούς τους μήνες, αυτό που έκανα ήταν να εστιάζω στη χαρά… Ένα πράγμα δε θέλω γενικά, δε θέλω μανούρες. Δε θέλω να ζω έτσι», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Στο Χ-factor ήμουν γνωμοδότρια, έλεγα την γνώμη μου και το εννοώ γιατί η λέξη "κριτής" έχει κάτι το ", "αποδοκιμαστικό", κάτι το οποίο δεν θα ήθελα να έχω ποτέ και δεν το πιστεύω - Δεν πιστεύω ότι κανένας μπορεί να πει για κανέναν αν κάνει για την μουσική ή δεν κάνει, γιατί ο άλλος μπορεί να μην έχει φωνητική αρτιότητα αλλά μπορεί να έχει όλα τα εφόδια να δημιουργήσει κάτι καλλιτεχνικό που να είναι αριστούργημα. Ποιος είσαι εσύ για να κόψεις τα φτερά ενός ανθρώπου; Αν μπει κανείς και δει τα βιντεάκια του backstage ήταν αυτό που ζούσαμε με τα παιδιά. Επίσης, έχω κερδίσει εξαιρετικούς φίλους. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ένιωθα τον Στέλιο Ρόκκο αδερφό μου».

Oι κρίσεις πανικού και η ψυχοθεραπεία

Η 36χρονη τραγούδιστρια μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στη Νάντια Κοντογεώργη και τον Μίνωα Θεοχάρη για τις δύσκολες ψυχολογικά στιγμές που βίωσε την περίοδο της πανδημίας, τις κρίσεις πανικού και τη λύση που βρήκε στην ψυχοθεραπεία.

«Είναι ωραίο να έχει βιώσει κανείς συναισθήματα σε βάθος και είναι πάρα πολύ χρήσιμο να περνάς από τούνελ. Θεωρώ ότι είναι κι αναπόφευκτο. Από την άλλη πλευρά, η ελαφρότητα είναι επιλογή και δε σημαίνει επιφάνεια. Εγώ πέρασα από ένα τούνελ πάρα πολύ δύσκολο τα προηγούμενα δύο χρόνια με κρίσεις πανικού, φοβερή ταραχή, που δεν ηρεμούσα ποτέ. Ο Covid με βρήκε σε μία πολύ βαθιά υπαρξιακή στιγμή και πέρασα φάση ζωής που δεν μπορούσα να βγω απ’ το σπίτι μου», είπε αρχικά η Μαρίζα Ρίζου.

Και πρόσθεσε: «Πήρε τον χρόνο του όλο αυτό. Συνέχισα την ψυχοθεραπεία μου, με την οποία βρέθηκα μπροστά σε πράγματα που ήταν άβολα και αντί να σταματήσω, ζήτησα κι άλλο».

Πηγή κεντρικής: marizarizouofficial