Η Ελένη Μενεγάκη δεν έκρυψε τη στεναχώρια της για όσα καταγγέλουν τα παιδιά της Κιβωτού

Η Ελένη Μενεγάκη δεν έκρυψε τη στεναχώρια της για όσα καταγγέλουν τα παιδιά της Κιβωτού

«Πιστεύεις και θέλεις να πιστεύεις πως όλες αυτές οι δομές που υπάρχουν, πραγματικά προστατεύουν και προσπαθούν να βοηθούν τα παιδιά που βρίσκονται εκεί και δεν έχουν στέγη», είπε αρχικά η Ελένη.

Τα όσα καταγγέλονται για την Κιβωτό του Κόσμου, σχολίασε μόλις σήμερα η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Η ίδια η Ελένη δεν έκρυψε τη στεναχώρια της για τις καταγγελίες των παιδιών και μίλησε ως μαμά για όσα ακούγονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Δεν υπήρχε ούτε μια μουτζούρα

«Εγώ θέλω να πω πως τα χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, όπως και άλλοι έχουμε μιλήσει για την Κιβωτό, έχουμε ζητήσει να βοηθήσουμε, ξέραμε το έργο που είχε ξεκινήσει και πώς είχε ξεκινήσει στα 25 του χρόνια ο ιδρυτής της, μέχρι σήμερα δεν είχαμε μια μουτζούρα κάτι, αλλά αυτά που ακούσαμε μέσα στο διήμερο, κάθε μέρα βγαίνει κάτι καινούριο να μας γρατζουνάει την καρδιά.

Και γιατί μας την γραντζουνάει; Γιατί έχει να κάνει με παιδιά. Τα παιδιά δεν έχουν τη δύναμη να αμυνθούν με λόγια και με πράξεις, εμείς οι ενήλικες είμαστε αυτοί που πρέπει να τα προστατεύουμε και να τα ακούμε.

Πρώτα πρώτα εμείς οι γονείς για τα παιδιά μας και φυσικά για όλα τα παιδιά του κόσμου που είναι παιδιά μας», τόνισε η Ελένη συμπληρώνοντας:

«Μιλάμε γι' αυτό το ίδρυμα αλλά στο μυαλό μας θα πρέπει να έχουμε και τα υπόλοιπα ιδρύματα και τις δομές που υπάρχουν τόσα πολλά παιδάκι εκεί».

«Μπράβο ρε Δέσποινα»: Το σχόλιο της Ελένης Μενεγάκη για τη ζωή της Βανδή μετά το διαζύγιο

Η αντίδραση της Χρηστίδου

Στον αέρα του Χαμογέλα και Πάλι, η Σίσσυ φρόντισε μέσα στο Σαββατοκύριακο να ξεσπάσει για την επίθεση του ιδρυτή της Κιβωτού κόντρα στα παιδιά:

«Εγώ να ρωτήσω κάτι; Καταλαβαίνω ότι βάλλεται η Κιβωτός, ότι έχει δώσει όλη αυτή την αγάπη, προστατεύει τα παιδιά και τώρα τους έχει βρει αυτό τους ανθρώπους και τα λοιπά. Όταν είσαι στη θέση των ανθρώπων αυτών και έρχεται ένα από τα παιδιά σου, γιατί είναι παιδί τους, το μεγάλωσαν αυτό το παιδί. Και έρχεται το παιδί σου και σου λέει μου έχει συμβεί αυτό.

Εσύ αντί να πεις θα το ψάξω, θα το ερευνήσω, θα γυρίσω ανάποδα την δομή να βρω ποιος μπορεί να τόλμησε να σου κάνει κάτι τέτοιο βγαίνεις απευθείας μέσα σε μία μέρα χωρίς καμία έρευνα να έχει πραγματοποιηθεί και λες το κάνει από κακία, το κάνει με δόλο και για να μας εκδικηθεί για την αγάπη που το δώσαμε; Αυτό ρωτάω.

Εγώ δεν μιλάω για στοιχεία, ρωτάω πως εξηγείται αυτή η αντίδραση.

Κάποιος να μου πει. Πώς υπάρχει αυτή η σιγουριά; Γιατί δεν στέκεσαι δίπλα στο παιδί σου; Αν έρθει και μου πει εμένα το παιδί μου κάτι, δεν θα φέρω τον κόσμο ανάποδα να δω ποιος μπορεί να το πείραξε;» είπε η Σίσσυ Χρηστίδου στον άερα του Χαμογέλα και πάλι.

Η αντίδραση της Ναταλίας Γερμανού

«Προσπαθώ να κρατήσω ακόμη μια ελπίδα ότι δε θα είναι αυτό που φανταζόμαστε. Αλλά και πάλι, ακόμη κι αν αποδειχτεί ότι όλοι οι άλλοι φταίνε και κάποιοι άνθρωποι τοποθετήθηκαν σε θέσεις που δε θα έπρεπε και ερχόταν σε επαφή με παιδιά, ενώ δε θα έπρεπε.

Πάλι θα πω ότι αν έπρεπε να επιρρίψω μια ευθύνη στον πατέρα Αντώνιο, αυτή είναι ότι έπρεπε να τους περάσει από 40 κόσκινα. Όλους τους ανθρώπους που ήξερε πως θα έρθουν σε επαφή με παιδιά. Είτε είναι 4, 10, 14, 19 χρονών. Δεν έχει σημασία, είναι παιδιά.

Τον άκουσα που είπε πως είναι παιδιά παραβατικών οικογενειών, δύσκολα στη διαχείρισή τους και ίσως μας εκδικούνται γιατί υποκαθιστούμε τους γονείς τους. Μπορώ να φανταστώ περίπου πως το εννοούσε. Ότι αυτά τα παιδιά έχουν θυμό μέσα τους, ίσως εννοούσε, γιατί στερήθηκαν τους φυσικούς τους γονείς. Δε θέλω να πιστεύω ότι εννοούσε πως είναι κακά παιδιά που τώρα εκδικούνται», τόνισε η Ναταλία Γερμανού στη δική της εκπομπή.

Χρηστίδου και Γερμανού είπαν το αυτονόητο για τον πάτερ Αντώνιο από την Κιβωτό του Κόσμου