Ο Θοδωρής Μαραντίνης είπε όσα πρέπει να κάνουμε σήμερα για τα παιδιά μας -ειδικά με όσα ακούμε

Ο Θοδωρής Μαραντίνης είπε όσα πρέπει να κάνουμε σήμερα για τα παιδιά μας -ειδικά με όσα ακούμε

Η επικαιρότητα των ημερών που αφορά στα παιδιά μας, μπήκε στο μικροσκόπιο του Θοδωρή Μαραντίνη, ο οποίος μάλλον έχει την πιο σωστή αντιμετώπιση σε όσα ακούει να συμβαίνουν.

Η υπόθεση του βιασμού και της κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό. Η υπόθεση καταγγελιών κακοποίησης μικρών παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου. Υποθέσεις που ξεπηδούν καθημερινά, αφορούν παιδιά και μας συγκλονίζουν.

Ακούμε πράγματα που δεν τα χωράει το μυαλό

Για τον τρόπο που πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τα παιδιά όλου του κόσμου, μίλησε ο Θοδωρής Μαραντίνης, που είναι πατέρας δύο αγοριών και όσα είπε είναι ίσως η πιο σωστή τοποθέτηση των ημερών:

Αγχώνομαι με αυτά που ακούω, προβληματίζομαι για το αν αυτά γίνονταν πάντα ή απλά τώρα τα μαθαίνουμε, θεωρώ πως πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στο πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, να ανοίξουμε τα μάτια μας και το μυαλό μας, να βγούμε από εμάς, να αφήσουμε τον εγωισμό μας ως γονείς και να κοιτάξουμε το παιδί.

Ακούμε πράγματα που δεν τα χωράει το μυαλό. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει μια αλλαγή στην κοινωνία και θεωρώ πως αλλάζουν και οι οικογένειες και ο τρόπος που μεγαλώνουν τα παιδιά. Ας κρατήσουμε πως αυτή είναι μια καλύτερη φάση», είπε ο τραγουδιστής και τόνισε για τις μελαγχολικές του στιγμές:

Ο φόβος για τους γιους του

Η δικαστική διαμάχη του Θοδωρή με την πρώην σύζυγό του Σίσσυ Χρηστίδου, ήταν κάτι που ο Μαραντίνης δεν θα ήθελε να φτάσει στα παιδιά του. Μολώντας στο Dot, ο frondman των Onirama, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο ένας γιος μου είναι 14 ετών, έχει πλήρη άποψη για τα πράγματα και πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες. Φυσικά και με τρομάζει αν διαβάσουν κάτι άσχετο ή σχετικό. Επειδή αφορά τους γονείς τους είναι ιδιαίτερο και θέλει προσοχή

Από πολύ μικρά τούς έχουμε εξηγήσει γιατί μπορεί κάποιος να χαιρετάει τον μπαμπά ή τη μαμά στον δρόμο και ότι σε ένα κομμάτι αφορά στον Τύπο, να γραφτεί κάτι για τη μαμά και τον μπαμπά, για τη σχέση τους.

Αυτό που τους έχω πει εγώ είναι ότι αν κάτι σας παραξενέψει σε σχέση με την πραγματικότητα που βιώνετε, είναι καλό να το συζητήσουμε για να σας εξηγήσω κι εγώ τι συμβαίνει και τι μπορεί να υπάρχει πίσω από αυτό»

Χρηστίδου και Γερμανού είπαν το αυτονόητο για τον πάτερ Αντώνιο από την Κιβωτό του Κόσμου

Η γνώμη της Σίσσυς για την υπόθεση της Κιβωτού

Η Σίσσυ είπε για τον πάτερ όσα σκεφτόμαστε όλοι οι γονείς

«Εγώ να ρωτήσω κάτι; Καταλαβαίνω ότι βάλλεται η Κιβωτός, ότι έχει δώσει όλη αυτή την αγάπη, προστατεύει τα παιδιά και τώρα τους έχει βρει αυτό τους ανθρώπους και τα λοιπά. Όταν είσαι στη θέση των ανθρώπων αυτών και έρχεται ένα από τα παιδιά σου, γιατί είναι παιδί τους, το μεγάλωσαν αυτό το παιδί. Και έρχεται το παιδί σου και σου λέει μου έχει συμβεί αυτό.

Εσύ αντί να πεις θα το ψάξω, θα το ερευνήσω, θα γυρίσω ανάποδα την δομή να βρω ποιος μπορεί να τόλμησε να σου κάνει κάτι τέτοιο βγαίνεις απευθείας μέσα σε μία μέρα χωρίς καμία έρευνα να έχει πραγματοποιηθεί και λες το κάνει από κακία, το κάνει με δόλο και για να μας εκδικηθεί για την αγάπη που το δώσαμε; Αυτό ρωτάω.

Εγώ δεν μιλάω για στοιχεία, ρωτάω πως εξηγείται αυτή η αντίδραση.

Κάποιος να μου πει. Πώς υπάρχει αυτή η σιγουριά; Γιατί δεν στέκεσαι δίπλα στο παιδί σου; Αν έρθει και μου πει εμένα το παιδί μου κάτι, δεν θα φέρω τον κόσμο ανάποδα να δω ποιος μπορεί να το πείραξε;» είπε η Σίσσυ Χρηστίδου στον άερα του Χαμογέλα και πάλι.