Οι ανησυχίες της Μαίρης Συνατσάκη είναι οι ανησυχίες κάθε νέας μαμάς

Οι ανησυχίες της Μαίρης Συνατσάκη είναι οι ανησυχίες κάθε νέας μαμάς

Η Μαίρη Συνατσάκη μοιράζεται την -όχι και τόσο ξέγνοιαστη- πλευρά της μητρότητας.

Η Μαίρη Συνατσάκη με ένα story της στο Instagram μοιράζεται τις ανησυχίες που έχει κάθε βράδυ για την κόρη της, ανησυχίες που κάθε νέα μητέρα θα έρθει αντιμέτωπη.

Μαίρη Συνατσάκη: Ένα story γεμάτο φροντίδα

Η 37χρονη Ελληνίδα επιχειρηματίας, παρουσιάστρια και Youtuber, παραμένοντας πιστή στην ανθρωποκεντρική προσπάθειά της να μοιραστεί τις όχι και τόσο "fancy" ή "λαμπερές" στιγμές της ζωής γιατί υπάρχει μια σημαντική θεματική που ονομάζεται Ψυχική Υγεία, στράφηκε στο Instagram και ποζάροντας δίπλα στην νεογέννητη κόρη της, μοιράζεται τις ανησυχίες της γράφοντας:
Ξυπνάω
Την κοιτάζω
Αναπνέει;!
Αναπνέει
Φιου
*εκατό φορές κάθε βράδυ*

mary-synatsaki-baby-story.jpg


Πηγή: Instagram

Παραμένοντας πάντα ανοιχτή να διακρίνει τα συναισθήματα και τις δυσκολίες, γνωρίζει πως σε ό,τι αντιμετωπίζει, δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία και ο τρόπος της για να βοηθήσει κάθε άνθρωπο που ήρθε ή θα έρθει στη θέση της, αλλά και τον περίγυρό του, είναι το awareness.

Σε μια κοινωνία που τώρα ξυπνάει και αρχίζει να αποδέχεται, πολύ αργά μεν, σταθερά δε, την πολυπλοκότητα της ψυχικής υγείας σε κάθε μεγάλο πυλώνα, όπως θηλυκότητα, μητρότητα, εργασία, κοινωνία (και πολλά, πολλά άλλα) και τη σημασία του να παραμένει σταθερή και να μην νοσεί, είναι εξαιρετικά σημαντικές τέτοιες αναρτήσεις από celebrities της ελληνικής -ανεξαρτήτως κλάδου- showbiz.

Γιατί είναι αλήθεια. Κάθε νέα μητέρα -όπως και κάθε νέος πατέρας- πέρα από την ανέλπιστη χαρά που μπορεί να νιώθουν με τον ερχομό ενός παιδιού, όπως και να έγινε αυτός, υπάρχει και ένα σημαντικό βήμα που ονομάζεται "ενσωμάτωση νέου ρόλου" και ο ρόλος του γονιού κρύβει μέσα του πολλή ανησυχία. Ανησυχία που δεν φεύγει ποτέ και ξεκινάει από πολύ πριν την γέννηση.

https://www.instagram.com/p/CmBtlq_rPh8

Η όχι και τόσο fancy πλευρά της μητρότητας

Πριν από μόλις μία εβδομάδα, η Μαίρη στράφηκε ξανά στο Instagram για να επικοινωνήσει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει μία μητέρα μετά τον τοκετό και να μοιραστεί τις δικές της συμβουλές αντιμετώπισής τους.

Έθιξε θέματα όπως τα "baby blues", ένας φανταχτερός τίτλος που μόνο φανταχτερά δεν βιώνεται, τη λοχεία και τη βιολογικά ανάστατη κατάσταση του οργανισμού που κατακλύζεται από αυξομειώσεις ορμονών, που με τη σειρά τους επηρεάζουν άμεσα την ψυχολογική κατάσταση κάθε νέας μητέρας.

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε με ειλικρίνεια για τις ορμόνες μετά τη γέννηση της κόρης της & τη νιώθουμε

Μεταξύ άλλων, η Συνατσάκη είπε: "Θέλω να ξέρετε, θέλω να με παρακολουθείτε μετά την εγκυμοσύνη. Είχα πει και στον ψυχολόγο μου μη μου συμβεί καμιά επιλόχειος, που αν συμβεί, θα το αντιμετωπίζαμε δεν με φοβίζει, απλά ήθελα να υπάρχει ένα σχέδιο δράσης. Δεν είναι επιλόχειος τα baby blues."

Αν κρατήσει το συναίσθημα αυτό της θλίψης περισσότερο από δύο εβδομάδες, τότε είναι καλό να μιλήσετε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι επειδή ξεκινάς με ένα πάρα πολύ χαρούμενο συμβάν και γεγονός και όλοι οι άνθρωποι είναι πολύ χαρούμενοι γύρω σου και και και είναι λίγο παράταιρο να νιώθεις εσύ μόνος σου τη θλίψη".